Автустинчета 2🍁2🍁 тема 13

• 20 239
  • 683
  •   1
Отговори
# 120
При нас има 1 ясла и сега в студените месеци са по 2 - 3 дечица в група, но аз не съм готова да я пусна. Работя от вкъщи и се гледаме.

Ebk, поздравления, че и двете се чувствате добре от тази промяна. Това е най - важното.

Ние с баща й до сега й сглабяхме кухнята, много е хубава, направо ми идва аз да си играя с нея. Дано на нея й хареса, защото я виждам как пощурява от скука вече, нейните играчки са й втръснали до болка и не ги иска.
Днес й купих и нови книжки и останах в потрес, когато видях в едната голи деца, а с думички описани половите им органи. Май ще я прибирам за по нататък тази книжка. Иначе се води 2+. 😂

# 121
Аз пък си мечтая да не ходя на работа и да си гледам детето, независимо от това че ми е трудно. Днес след обед ми беше ужасно зле и едвам дочаках времето за следобедбия сън, но господина реши че ще се лигави и няма да спи. Два часа  ми хленчи и циври и на края станахме. Обикновено не го оставям да реве, но толкова ми беше зле, че изобщо нямах нерви да се занимавам. След това пък реши, че трябва да хвърля играчки по телевизора или да го удря с юмрук и за капак ми изключваше пералнята през 5 Мин ...
На обед беше спал до 13.30 и си легна чак в 9.45!

# 122
Кити, дай после обратна връзка дали си играе с кухнята.
Ния напоследък само носи тежки неща. Вчера бяхме в Музейко и 15 минути дърпа и носи едно столче. Беше и изключително забавно. И вкъщи само това прави.
Сега ще я водя в солна стая сутринта, а следобяда…уф, ще вали, та пак трябва някъде вътре да я заведа да играем.

# 123
  • Denmark
Ebk, много се радвам, че малката се чувства добре в яслата. Blush Наистина е гооолямо облекчение. И на мен като ми казаха, че слагат Ричард за сън и той си заспивал сам без гък, ми беше трудно да повярвам, защото вкъщи не става така Sweat Smile

Момичета, чудото се случи. Снощи е спал от 20:30 до 6:30 сутринта. За първи път такова нещо Sweat Smile Сега въпросите са как и какво го причини Sweat Smile вчера е спал само 40 минути на обяд и се наложи да го събудя, защото бяхме в колата. Беше страшно весел и в настроение и 4 часа не е спрял да си играе на един детски рожден ден, после и вкъщи още 2 часа преди сън. Заспа трудно вечерта, защото докато беше болен 2 седмици не го мъчихме и заспиваше отново с шише, но снощи прекратих тази практика, та може и това да е. В яслата спи 2-3 часа на обяд и се чудя дали не му е много. Не, че някой ще го буди ако помоля, но си размишлявам. Sweat Smile

# 124
Къде в София има детски център за толкова малко? 3 дена с тоя дъжд полудява. Вчера е спал само 30 минути чрез деня. Какви играчки са им интересни в момента?

# 125
Много ми се иска в тези дъждове да водя Борис по разни “атракционни”, ама съм скарана с шофирането и нещата се усложняват.

А относно играчките Борис продължава да играе с всичко що не е играчка 😅😅 В момента се занимава от 20 минути с една глава лук и дървена лъжица 😅😅

# 126
Ади си играе най-много с книжки, магнитна дъска с животни и букви, със зареждане на пералнята, ужасно мн се катери по пиклера и се пързаля, имаше интерес към детската кухня, но бързо премина, също така и с топка, но кучето е топ локацията, където се заседява най-много време Simple Smile

# 127
ebk_kbe може и да съм питала вече, но от къде купи магнитната дъска? От доста време ги гледам онлайн, но нещо все не мога да си харесам.

# 128
Моя Борис най-много си играе с картонени кутийки.... От каквото се сетите 😂
Вчера му купих едни пантофки, мерихме ги в магазина докато беше в количката, а като се прибрахме за моя изненада се оказаха свиркащи 🤣🤣🤣 та в момента много му е интересно да върви и да слуша как на всяка крачка пантофките издават звук.

По въпроса с млякото... Борис пие 120 мл. вечер преди да заспи към 20:30 и сутринта по 180 мл. към 7:15 😀  Спи цяла вечер без да се събужда, още е на 2 пъти сън през деня.
За сметка на съня почти не яде 😔
Признава само филийка с нещо (лютеница, топено сирене) изяжда по 2 филийки на хранене.
Гледам 2 кътника избиват, може да е от това 🤔

Търся топли ботушки, някой купил ли е вече?
Линк?

# 129
ebk_kbe може и да съм питала вече, но от къде купи магнитната дъска? От доста време ги гледам онлайн, но нещо все не мога да си харесам.

Яна, дъската ни е мн голяма и съм я купувала преди време от офис уан, затиснали сме я с пиклера до стената и тя се вре вътре в “нейната къща” и там играе. На скоро купувах от емаг за приятелка дъска куфарче с части на животни, които са като пъзел, но за по-голямо детенце. Още сме в процес на обзавеждане на детската стая , но скоро ще закача дъската за стената и съм и подготвила едни панерчета, за да сортираме букви, животни и плодове

# 130
И аз гледах за магнитна дъска, но не намерих нищо интересно. В един сайт има животни от фермата и това е. Купих някакви магнити с животни и ги налепих на хладилника. Много им се радва.

# 131
В Икеа няма ли магнитни дъски?
Много искам и ние да вземем пиклер на малката, но в момента холът ни е буквално детска градина и няма място за това голямо съоръжение.
Иначе сега сме в процес на избор на ново жилище, там малката ще си има стая, холът ще е по - голям и ще мога да й купя всичко, които съм си наумила.
Ellocin, за сега си играе с кухнята, но ще трябва да търся дървени плодове и зеленчуци, за да се занимава повече.

# 132
В Джъмбо има магнитни дъски, във всички магазини за офис консумативи също, качество и цена варират. И в китайския магазин Панда има малки такива двулицеви.
Сега чакам тези магнити:
https://www.ozone.bg/product/bigjigs-darveni-magniti-gora/ и горските на същата марка.

Дано всичко се запази добре с яслата, обикновено има един светъл период в началото, където всичко е наред, после почва да им домъчнява. Ама то има всякакви периоди ...... много ми е мъчно като виждам ,че в групата на баткото все още има деца, които плачат. Това да 5+ вече годишни. Така да се радвам ,че баткото не е имал драми с ясла и градина, а малкото такива моменти са били единични и кратки. Дано и с Бухта е така.
Не знам дали от времето или дали ,че си позволих да се "оплача" онзи ден , обаче пак рязко ми паднаха батериите и съм кълбо от нерви. Ама то ще ми и идва ...та да видим от кое ще е хахахах

# 133
Здравейте, момичета.
Планирахме почивка, но като гледам времето, не знам дали е добра идея да св ходи към Велинград. Само остава да дремем в хотела по цял ден с малкия...
Голям драма ни е даването на витамин Д. Преди използвах биберона залъгалка, но сега вече не и се чудя по какъв начин да стане.
Вие как им давате въпросните капки на вашите мъници?

# 134
Аз слагам в млякото по 1 капка.

Общи условия

Активация на акаунт