Автустинчета 2🍁2🍁 тема 13

• 20 240
  • 683
  •   1
Отговори
# 135
  • Пловдив
На мен настоящия момент ми се струва идеален за велинград. Вместо да стоя на дивана/ в нас ще има възможност да сме в басейн, в детския център, ресторанта.
Възможност за промяна на обстановката за два дни вместо да ги прекараме вкъщи затворени.
Витамин Д давам с лъжица, примесен с млякото вечер преди лягане.
И аз използвам хладилника като магнитна дъска- идеално е, докато готвя малката се занимава 😀

# 136
Хораа, полудявам вече. От няколко дни имаме страшен проблем с приспиването… онзи ден заспа в 12 без 15 вечерта, снощи в 11 и нещо. Мъчим се от 9… не знам какво му става, не иска да спи и това е. Надявам се да е кратък период, че не знам, така съвсем не ми остава време за абсолютно нищо.
Някой питаше за топли ботуши, аз купих апрески от Меркари.

# 137
Да, точно това си мисля и аз, че поне ще сменим обстановката, то иначе едно и също. И без това по цял ден съм сама с малкия, че много често и вечер. Убийствено ми се струва понякога като няма кой поне за половин час да помогне. Готвенето и чистенето са си цяло приключение. Обръщам го на игра, че да участва и той в някои неща

# 138
  • Пловдив
Да именно, и тогава няма да сте сами двамата, ами и таткото ще прави компания и ще помага. По добре е от рутината според мен. 😊 особено сега като не можем и да излизаме толкова с този дъжд.

# 139
Mint, и ние сме в такъв период, не иска да заспива лесно, но вчера пък й правихме прощъпулник и дали дето много се измори заспа в 20:30.Но пък се събуди в 23:30 и час и половина будува.

Момичета, кое е най-ефикасното лекарство за успокоение при избиващо зъбче, освен гелчета?

# 140
Момичета, има ли и други дечица, които отказват да пият вода? Отчаяна съм вече 😩 правя и айрян, защото иначе може цял ден без да пие нищо. Айрян пие по около 200мл на ден и вечер преди лягане около 150-200мл АМ, яде супи и течни манджи, но въпреки това ми се струва че е малко това количество течности. Дайте съвет. Критикуват ме че не съм я научила да пие вода, защото преди захранването не предлагах вода, а беше на смесено хранене - кърма и АМ. Започвам да си мисля че наистина в мен е вината :/

# 141
Просто от любопитство - защо не си предлагала вода щом е била на смесено?
Иначе може да опиташ със силно разредени сокчета на hipp и постепенно да намаляваш количеството сок и да увеличаваш водата.
Същото можеш и с айряна да правиш - намаляваш количеството мляко.

# 142
k.all.mar Предлагай в различни чаши, шишета. Борис пропи вода с шишенцето на Девин. Другият вариант е наистина да разреждаш постепенно айряна.

# 143
Не се поддавай на опити да те накарат да се самообвиняваш!! Просто предлагай вода, да важна е, но по-добре сега да пие по-малко вода, отколкото да намрази водата, защото я насилваш и да откаже всякакви течности. Иначе го дават поне литър, но на мен ми се струва много това, колкото изпие толкова.  И двете ми деца са кърмени, сок не съм давала, вода също, нямах проблем и с двамата при захранване да почнат да пият вода. Пробвай различни чаши, шишета, сламки, накрайници.... Каквото се сетиш, пробвай съвета на Кити, може и запарка от чай, разреден айрян, подсладена/ овкусена вода. Пробвай я топла, студена....давай повече течна храна. Пробвай домашно овесено мляко, като не не накисвай овеса дълго време. Баткото започна плахо с водата и той не обичаше много, постепенно без да го насилвам сам си увеличи количеството според нуждите . Шишето на Бухта винаги е на видно място, задължително по време на хранене също има вода до купичката/ чинийка и тя сама се обслужва. Само спокойно и не давай да те депресират. Всяко дете си има темп, нужди, предпочитания. Водата е важна, но е важно детето да я заобича ,да усети нуждата , насила няма да стане или с обвинения към теб.  Като малка обожавах вода за пиене, къпане , игра ...дъжд , море..... Още имам спомени как съм плакала като спре водата и съм жадна, а има само сок хахаха.

# 144
Моя пие по 2-3 глътки вода, но за сметка на това ако му направя от чая на Ганчев пие по 50-60мл няколко пъти на ден. Правя го много разреден.

# 145
Много благодаря за съветите. Сменях няколко вида шишета, но без особен успех. Сега пие със шишето на авент със сламка, но усети ли че е вода пие по 1-2 глътки и бута шишето, ако е айрян няма проблем. Винаги шишето е до нея, когато се храни си го взима и даже и е интересно да си го поставя в мястото за шише на табличката. Пробвала съм и с по-топла и на стайна температура, но сумарно за цял ден и се събират 50-60мл., а иначе айряна го правя съвсем разреден. Ще пробвам с чай, дано имаме успех. Също мисля да опитам с резен портокал във водата да видим.
  А иначе като беше малка не предлагах вода, защото до последно се опитвах да махнем добавката АМ, за да е само на кърма, но не успях. По нататък ще споделя дали имаме напредък Simple Smile)

# 146
На Йоанка й подариха неразливна чаша на Авент и в началото й беше много интересна и искаше да пие често.
Сега не й следя колко вода пие, но 1л. е абсурд да изпие. Колкото иска толкова. Като по-малка и тя не пиеше много, но като почна по твърда храна сама започна да си иска.
Не се притеснявай, тя знае колко, кога и какво й трябва за организма.

# 147
И при нас го имашепроблема с водата, като бебешки магазин е в нас от чаши , шишета и сламки, но забелязах , че пие вода когато ходи права и си обикаля с шишето, тогава може да изпие и 150 мл на един път, може да пробваш и това.

# 148
И Борис пие най-много вода, когато е в движение 😅 Само че аз не му разрешавам, защото искам да се научи, че се седи мирно когато се яде и пие.

# 149
Ния пие вода от чаша със сламка, но обича и от шишето на Девин. Днес за пръв път и предложих чай (да, не съм до този момент) и много и допадна. Изпи цялото си шише за много кратко време.
Не съм и предлагала преди 6м възраст изобщо вода.

Общи условия

Активация на акаунт