Автустинчета 2🍁2🍁 тема 13

• 20 261
  • 683
  •   1
Отговори
# 405
Бързо да се оправят бебоците! 🥰

Момичета, има ли някое бебче, което вече е с 6ти размер гащи/пармерси?
Чудя се дали е много голяма разликата м/у двата размера 5 и 6. За Pampers става въпрос.
Моето кюфтенце май е за по - големия размер вече.

# 406
Много отдавна сме на 6 размер гащи на памперс. Съвсем малко са му големи, но това е по- добре от това да му стискат.

# 407
  • Denmark
Благодаря ви, момичета! Heart

Ние отдавна също сме на 6ти р-р, аз даже мисля за 7ми за нощта, понеже сега беше целия мокър след 12 часа Sweat Smile Ричард е 11-12 кг.

Съгласна съм за яслата, въпреки че моят сега си е вкъщи заради тая ясла Sweat Smile но няма как да е иначе, когато родителите трябва да работят. То добре че започнах точно миналата седмица с вечерни смени и сега мога да си го гледам докато се прибере баща му, иначе не знам..

Нашите режими са тотално нищо общо с преди. Яде когато и каквото иска, спането няма ден с ден. Единствено, че спи веднъж през деня, но имаше период и пак спеше по два пъти.

Сложих коледни лампички вкъщи за настроение и малкия много им се кефи. Heart Eyes

# 408
Скорошно оздравяване на Ричи ! Heart
Буба тия дни пищи и е доста нервна , всяка играчка бързо й омръзва.
Изби й някакъв херпес, на такова ми заприлича, вече има и коричка. Бясна съм, не знам кой я зарази!
Лайка, отлично те разбирам относно деликатните отношения със свекърите.
Ето,  моята я гледат, но то голямо " гледане".
Нито й сменят памперса, нито баща й иска да я изкъпе, не я преоблича и тн.
Едвам ги накарах да й дават да яде, баба й
я мързи да й сготви.
А моята баба ми готвеше, къпеше, четеше ми книжки и ми разказваше истории...
Няма място за сравнение.

# 409
А, свекърва ми го гледа и се занимава с него. Даже прекалено. Не го оставя намира да се занимава сам и после ми прави лоша услуга на мен така.
И не слуша като ѝ кажа нещо. Прави си, каквото си знае. И нямам нерви вече да се занимавам и честно казано предпочитам сама да си го гледам.
Ама в 9ти месец вече ми е многоооо трудно.
И мъжът ми като не ми помага, съвсем трудно става.
От снощи и аз съм болна и просто прекрасно!
Не издържам вече нито психически, нито физически.

# 410
Лайка, аз като теб съм в 8ми месец. По принцип карам тежки бременности с гадене, повръщане, кръвно и постоянно неразположение. Моя мъж е в бащинство от август. Прехвърлих му майчинството. Не знам как се търпи тая ситуация с корема и малко дете. Тея деца нито сама съм си ги правила, нито са само мои, че да ги гледам сама и да се оправям както мога. Не знам как се търпи това.

# 411
Мъжът ми помага, когато си е вкъщи, но работата му е такава, че не може често да си е вкъщи.

# 412
Това си написала в предния пост.
Тая помощ 2 час на ден  я знам.
В крайна сметка това са си ваши работи. Аз казах как аз съм си поставила и организирала нещата. Всеки който ходи на работа не може да помага много, затова... Бащинство. Въпрос на приоритети.

# 413
  • Пловдив
И нашият татко е в бащинство, макар че сме само с едно дете и не съм бременна.
Просто аз няма как да оставя работата, защото е частен бизнес, а той е към голяма фирма и може да остъства.
Голяма помощ ми е, а ние си нямаме баби и дядовци, така че без него съм изгубена.
Не ми се мисли колко е трудно с прохождащо дете + бременна + липсващ татко постоянно на работа.

# 414
Това си написала в предния пост.
Тая помощ 2 час на ден  я знам.
В крайна сметка това са си ваши работи. Аз казах как аз съм си поставила и организирала нещата. Всеки който ходи на работа не може да помага много, затова... Бащинство. Въпрос на приоритети.
Вяра, не помага в момента, защото е с Ковид.
Парите, за които работи съвсем не са за пренебрегване. Моите доходи са за цвят, както се казва Joy
Но да, всеки си преценява как да се организира.
На мен този ковид ми дойде в повече, това че бях у свекърите и се надявах на помощ, но такава реално почти не получих, защото и свекърва ми се затвори болна в едната стая, сега пък аз съм болна...
Абе като се струпат така нещата и много кофти.
Малко остана. Да са ни живи и здрави, пък всичко ще се подреди.

# 415
Лайка, кураж и търпение. Всичко отминава. Пази се и не се ядосвай много.
Аз пак да кажа, че Ния е непоносима. Много си я обичам, обаче като се събуди нощем и будува над час, защото не може да заспи и направо ми кипва. Освен това се буди рано сутрин. Поне да наваксваше със сън.
Днес и взеха кръв за изследвания, а утре сме на ваксина.
Ние опитваме за второ дете. Малко ме стреснахте с разказите си. Grinning ММ обаче няма полза от бащинството, защото максималните осигуровки в страната са много по-ниски от заплатата му. Иначе щеше да е чудесно да си е вкъщи. Прекрасно си прекарваме тримата. Heart

# 416
Лайка, дано не си и ти Ковидна, че с бременността и всичко останало, много гадно..
Съчувствам ти, ужасна ситуация.
Бързо оздравяване и наблягай на джинджифил и цитруси, най- вече лимони, стига да ти понасят.
Баща ми още е под карантина, нося му лекарства и храна и всеки път изпадам в ужас да не се заразя.
Уж не е заразен, но знам ли...
Нямам желание за повторен Ковид, въпреки че липсата на сертификат ме вбесява донякъде.
ММ също си мечтаеше ( от мързел) да излезе по бащинство. Но моята работа е нископлатена, как очаква да оцелеем, фантазии...

# 417
Катеричка, ако си карала ковид след 1 декември 2020 и е доказано с тест, можеш да си изкараш сертифакат от сайта на hiz.bg. Ние сега караме ковид и вече имаме сертификати, които са валидни от датата, на която трябва да ни изтече карантината. Аз съм много доволна, хехе 😬😃

# 418
Наскоро ми откриха и кофти автоимунно заболяване и ми казаха, че има опасност от 1 до 3 процента да се предаде и на детето, така че засега е тема табу още деца. Когато си поставен в такава ситуация, желанието за второ дете надделява, яд ме е, че по-рано не сме имали деца, ама като се замисля, как щяха да се гледат, всичко е въпрос и на финанси... Бъдете здрави всички, защото в крайна сметка това е най-важното, лошите битовизми, умора и напрежение отминават, ама здравето не можем да си го върнем 😕

Моят през нощта се буди, взимаме го при нас и се започва въртенето на всички страни. Ние като цяло не му обръщаме особено внимание и по някое време задремва, така че не мога да се оплача от липса на сън. Но преди седмица беше страшно с тия зъби, беше постояяяяянен рев, сменихме гелчето на Калгел и доста го успокои, няколко пъти прибегнахме и до Панадол преди заспиване, за да може и самото дете да си почине.

# 419
Не съм си правила тест, само имам регистрация в РЗИ .
ММ и баща ми имат сертификат.

Общи условия

Активация на акаунт