Автустинчета 2🍁2🍁 тема 13

• 20 257
  • 683
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте, следя темата ви отдавна като мама на късно септемврийче, но досега не съм се включвала. Моето момче е невероятно злоядо, почти нищо не яде, но има едно много лесно и бързо таханово смути, което вкъщи много се харесва от всички , дори и от него, и е чудесно за бърза, лесна и здравословна засищаща закуска. И понеже говорите за тахан, реших да ви я споделя. В пъти по-вкусно е отколкото четейки съставките, можете да предположите. А ето ги и тях: за една порция за голям човек - 1 по-големичък банан, 4-5 пресни фурми(от кутиите), 1 пълна супена лъжица тахан, щипка сол, щипка канела и 1 водна чаша вода. Повечето пъти добавям и чия на око - около 1-2 чаени лъжички. Пасира се и това е.
Също така доколкото знам сусамовият тахан е най-полезен да е суров, за да са запазени в максимална степен ценните вещества, а от личен опит знам, че повечето на пазара са от печени семена.

# 481
И аз съм в чуденка по темата с елхата, но т.к. няма място, а и съм убедена, че малкият ще е залепен за нея и ще иска да я влачи 😃, обмислям вариант за някаква мъничка, която да вдигна на високо. Иначе и аз май като Harista тази година ще заложа на стикери и други украси:))

Тези дни е нещо страшно, още не са избили кътниците. Голяма кривотия е заради тях милият.

Mint, възхищавам ти се как успяваш да приготвяш толкова разнообразна храна. Аз се опитеам, до колкото ми е възможно. Понякога вземам и от детската кухня. Имам чувството, че ако го оставя, ще яде цял ден хляб 😃

# 482
И при нас мястото з елхата е заето от играчки. Огромна е, но си я обожавам и ще я сложа.
Сънят на Ния е ужасен. Не се наспива нощем. Откакто сменихме времето стана трагичен.
Съответно е много кисела и това влияе и на дневния сън. Днес спа само 50 минути, а онзи ден- 30.

# 483
Имам чувството, че все по-късно заспива това дете... След смяната на времето се случи така, да видим ще се нормализира ли

# 484
Elocin, а мислех, че ние сме най - зле...
Днес спа около час и от 4 до 23.20 никакво заспиване... Търка очи, но сложим ли я да спи, реве, тръшка, цяла истерия.
Боже, не знам какво му стана на това дете..
Кътници ли са, или щото е в криза- научи се да се катери по масата, табуретки..
Не съм оптимист за елхата, много е малка и ниска..
Вариант е да я сложа на кухненският диван, там няма как да се окатери.
Но елхата е вехта и грозна, искам по малка, но по изящна и модерна.
Дали е възможно от кътници или кучешки зъби да вдига температура и да не спи ? Лежи до мен и се тръшка.. не знам какво да я правя

# 485
Тази вечер явно има магнитни бури Simple Smile. Вече от половин час се тръшка в леглото и още не е заспал. Хванал е във всяка ръка по една биберона, в устата трета и ми прави светлинно шоу в тъмното.
Катери се навсякъде и не мога да го оставя за секунда сам.

# 486
Възможно е да има магнитни бури.
Катери се по масата, търкаляше се по пода.
15 пъти слиза с протест от леглото..
И само ма- ма, Тата, в един момент и баща й се пробва. Никакъв шанс, заспала била и след 2 минути пак почват обиколките на стаите.
Дали е грешно да я затварям с мен в стаята, гася й лампата, за да намекна, че е време за сън.
Много жално удря с ръчички по затворената врата и й отворих..

# 487
Заспа успешно в 11!
Загася ли крушката и знае, че трябва да се спи и не слиза ог леглото, но се върти из цялото легло. Явно и ма него му се спи но не може да заспи.

# 488
Ния се буди 4-5 пъти. Будува 1 час. Искаше да заспи, но не можеше. И стана рано. Grinning

# 489
  • Denmark
При нас е същия кошмар. Две вечери заспиваше в 22-23... Снощи обаче се помъчих половин час без нищо и след това му дадох мляко и така заспа в 21. Събуди се в 00 и 3..

# 490
И ние се присъединяваме.....цяяяяла вечер бее въртене , мучене, ритане,. тръшкане, цици....... дори и в просъница. Не знам дали има сумарно 30-60 мин спокоен сън за снощи. Главата ме боли, изкривих се, схваната съм хронично от  години, а сега разбирам, че може да се схванат места, за които не подозирах, че могат така да болят.

# 491
И Антонио будува нощес и в резулат сега още спи.
Не знам как ще я караме днес с режима.
Тъкмо беше свикнал наобед да заспива към 12-13ч., а вечер най-късно в 8 да е заспал.
Сега всичко отиде по дяволите.
Не искам и да го вдигам, защото цял ден ще бъде кисел и ще мрънка.

# 492
  • Пловдив
И ние се присъединяваме.....цяяяяла вечер бее въртене , мучене, ритане,. тръшкане, цици....... дори и в просъница. Не знам дали има сумарно 30-60 мин спокоен сън за снощи. Главата ме боли, изкривих се, схваната съм хронично от  години, а сега разбирам, че може да се схванат места, за които не подозирах, че могат така да болят.

Същата нощ без циците сме ние. Какво става не знам, мъжът ми си взе home office, че съм неадекватна и поне да има още някой с мен днес.
Зъби ли са не знам, но някой с по- големи деца ще сподели ли кога започват да спят по- спокойно? Simple Smile Ей така, да си по мечтая поне 😂

# 493
И Борис снощи заспа много, много трудно. След час и половина тръшкане най-накрая заспа като го люшках на колената ми. Но нощта мина спокойно поне.

# 494
Явно е имало нещо, магнитна буря или от сорта.
Странно е, че всички деца не са заспали лесно..
Да сме живи и здрави, пък все някога ще се наспят.
Мен и без друго си ме мъчи безсъние, и то от 20 г. вече.
Ходила съм по доктори, не установиха какво е, но не е от щитовидната жлеза.
Но с тия нощни смени, инсомнията ми се засилва, за жалост..
Имаше готини намаления в любимия ми English home .
След 2 дни и Озон, но не ми е запазило количката. Има готини пъзели, играчка броеница с животни, кубчета.
А в Лидл харесах музикалните книжки, но нямам бюджет за всичко.

Общи условия

Активация на акаунт