Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Подарък за доктор

 • 2 354
 • 45
 •   1
Отговори
# 30
 • Мнения: 775
Имам предвид, че там се влиза по-лесно в болница. За другото е ясно, но не мисля, че гледат на почерпка та като на боклук. За парите, едва ли много хора дават, по-скоро е почерпка само или нищо...

# 31
 • Мнения: 2 138
Ако е лежащ или има нужда от помощ на всяка смяна на санитарките се дават по 10 лева,иначе ще си стои гладен,жаден и с пълен памперс.Лекарите също не искат почерпки и подаръци,а пари.

# 32
# 33
 • Мнения: 775
Не знам как е другаде, при нас не дават пари за смяна на памперс, а си им е задължение на санитарките, нито болните са останали гладни . Само за преобличане на починали, но явно някъде трябва да се дават за тези неща.

# 34
 • Мнения: 8 722
По принцим съм много против подаръци и пари за лекари. Това са си чисти подкупи. А пък алкохоли, бонбони, икони, снимки в рамки на някакви чужди хора!?!? Ужас!

Ако толкова държите на подарък, подарете нещо, което докторът сам може да си "доизбере". Ваучер за книжарница (медицинската литература е доста скъпа), ваучер луксозна вечеря или за близка уикенд екскурзия. Билети за театър или музикално събитие (ако имате инфо, че харесва такива). Дори и да не ги ползва, може да ги преподари на някого. Като цяло предпочитам "изживяване" пред "предмет".
От изброените назад в постовете ми хареса престилката (стига да не са задължени да носят брандирани на клиниката, в която работи).

# 35
 • Мнения: 5 014
Имах един познат, който така раздаваше пари на лекарите. Сам казваше, че ако му поискат 100 лв., той дава 500 и го носят на ръце. Постигна това, че ако не носеше пари не го поглеждаха, а когато в един момент остана без пари, и той, и цялото му семейство внезапно оздравяха, след като спря да раздава пари. Не смятам, че едното раздаване на пари прави лекарите по-човечни и емпатични. Само се научават да те гледат в ръцете.

# 36
 • Мнения: 2 138
Не е редно,но хората са принудени.Само който не се е сблъсквал може да каже ,,няма да дам".На никой парите не са му излишни,но са принудени.

# 37
 • baile átha cliath
 • Мнения: 2 031
В случая жената иска от сърце да направи подарък на доктор, който й е помогнал да се сдобие с най-милото - рожба. Никой не я принуждава, така го чувства.
Аз също цял живот ще съм му благодарна на моя гинеколог, така че напълно го разбирам този порив да искаш създадеш удоволствие на лекар. Не виждам смисъл да се отплесваме.

# 38
 • Мнения: 22 517
По принцим съм много против подаръци и пари за лекари. Това са си чисти подкупи.

Подкуп е когато дадеш предварително пари на санитарите за да обръщат внимание на болния.
Но ако подариш на лекаря нещо след като вече си изписана от болницата и сте приключили с лечението, няма как да се говори за подкуп.  Това е благодарност изразена съвсем доброволно. Аз например подарих на отделението апарата за кръвно месец след изписването като ходих на контролен преглед. А сладките неща и кафетата на персонала при самото изписване.

# 39
 • Аз ще се вмъкна в теб, ще разбъркам в теб, ще разхвърлям душата ти аз, ще се влея във теб, ще кипя във теб, ще взривя покоя ти!
 • Мнения: 2 696
На лекар, който ме прие като дъщеря, без да ме е виждал преди - прегръщал ме е, когато ми е било най-тежко, обаждаше ми се да провери как е дъщеря ми, отделяше ми 5 мин от безценното си време, когато имах нужда от това  и така нататък - неща, които дори родителите ми не са правили за мен в този момент - подарих от цялото си сърце сребърна монета, с надпис - толкова възможност имах тогава. Носила съм му и домашни сладки, правени от дъщеря ми, която той все още познава по име.
Той никога не иска нищо - винаги ми казва да ги оставя отвън на децата... Човека е детски кардиолог. Но преди всичко е ЧОВЕК. Никога не съм срещала друг като него. Невероятен!

Всяко друго материално стимулиране, което е продиктувано от желание да прецакаш някой, да си "купиш" здраве и внимание - не толерирам.

Когато раждах дъщеря ми бях с избор на екип. Лекарката, която ме оперира, ми заяви безсрамно, че ако искам да е "нейния" анестезиолог - трябва да ѝ дам 100 лв. отгоре на не малката сума за екипа. Питах я на касата ли да ги дам, потвърди, че иска кеш. Ами не ѝ ги дадох. Не смятам, че имаше и нужда, секциото ми беше планово, в понеделник сутрин, когато съответният - много добър анестезиолог, просто си беше на смяна.
Това, че непрекъснато им се бутат пари кеш, според мен е основна причина да се така овълчени масово лекарите. Не отричам тежестта на работата, която вършат, нито ниското заплащане - на светло. Но сивият сектор, в който са една огромна част от лекарите е просто недопустим...

Слушала съм всякакви истории, как някой си "велик" хирург не си теглел заплатата, ами живеел от подкупите си. И се хвали на всеослушание... Не мога да приема това за нормално!!!

# 40
 • Мнения: 5 014
Абсолютно! И аз не го приемам за нормално. За мой срам, съм много небрежна и в момента не съм осигурена здравно. От година се каня да го направя. Но по тази причина ходя по лекари като си плащам. Ами предпочитам да си платя (понякога не евтино), отколкото да бутам пари под масата.
Наистина, ако ми потрябва операция или скъпо лечение, въпросът вече е друг.

# 41
 • Мнения: 775
Малки, колко да са малки, повечето и в отделението работят и в кабинета. Ама научили са ги така. Ама после санитарките и сестрите гледат болните в отделението. Особено пък акушер - гинеколозите не са за съжаление...

# 42
 • Велико Търново
 • Мнения: 5 428
Дайте му парите, предвидени за подарък в един плик, прикрепен към кутия бонбони. Всеки лекар има по един багажник с алкохол, половин секция с шоколади и изобщо няма смисъл от захар и спирт... Статуетки, рамки и бла бла са супер тъпотия, според мен.
Ако познавате добре лекаря, може да му подари те, нещо което иска, но ако наистина го познавате добре.
Аз на лл на сина ми съм й подарявала чанта, но модел, за който си бяхме говорили и беше казала, че й харесва в разговор. Имам предвид, или да зарадвате човека насреща, или да му дадете възможност сам да се зарадва себе си Simple Smile

# 43
 • Мнения: 688
Хубава писалка, маркова в рамките на 400-500 лв, е страхотен подарък за лекар. Ще я ползва ежедневно.
Пари в плик с благодарствена, сърдечно написана картичка също е ок.
С алкохол и бонбони са заринати, а на пури непушачите много се дразнят.
Снимки, албуми и други сувенири директно в коша заминават.
* Преки наблюдения, дъщеря ми е лекар.
Аз като пациент също съм давала, най-често пари в плик. Ами друго е отношението.

# 44
 • Мнения: 775
Аз пък не виждам защо да се дават толкова пари, дори и малко да е, важен е жеста, дори и бонбони да са, какво има да им се цупя, че са заринати, да се радват че ги получават...

Общи условия

Активация на акаунт