При нас настана оживление, ОКТОМВРИ сме в родилно отделение - Тема 16

• 45 663
  • 736
  •   1
Отговори
# 120
Един въпрос към мамите родили в Шейново, как стои въпроса с багажа, може ли в отделна чанта от куфара да се сложат вода за реанимация, памперси и мокри кърпички, които ще са необходими за бебчето след това?

# 121
  • София
lolitaa, в Хиполенд в Мол Сердика (София) има всякакви консумативи за Меделата.

Още не съм взимала, но май ще изчакам да родя първо и да видим как ще потръгне. 😊

Даа, бяхме там, и в Sky City mall, там в магазин И за мама е официалното представителство на медела, но са сменени буксите ( или нз точно как се наричат 😄), на маркуча и не влизат в конектора на помпа Swing. За това навсякъде разпитвам дали не са срещали някакви стари, изостанали консумативи за нея.

# 122

Още не съм взимала, но май ще изчакам да родя първо и да видим как ще потръгне. 😊

Даа, бяхме там, и в Sky City mall, там в магазин И за мама е официалното представителство на медела, но са сменени буксите ( или нз точно как се наричат 😄), на маркуча и не влизат в конектора на помпа Swing. За това навсякъде разпитвам дали не са срещали някакви стари, изостанали консумативи за нея.

На мен ми казаха, че може да се вземе новия конектор, заедно с новия модел маркуч. Пасвали и на старата помпа, но не съм ги поръчвала все още. Може би е най-добре на място в магазина да се пита.

# 123
Деспи успех чакаве хубави новини ! 💕🍀🙏

# 124
Помпата е Swing, двойна. Не ми се е налагало да сменям нищо засега и няма как да помогна за съжаление. Виж Комсед и Бебе магазин (преди 3-4г се намираше в Изток и имаха доста хубав асортимент).
Аз си признавам, че съм привърженик на онлайн пазаруването и доста голяма част от нещата за децата поръчвам.

Деспи, с първото раждане водите ми изтичаха по съвсем малко. Беше ясно, че ще е секцио, та накрая стана спешно такова.

# 125
  • София

Хммм... Това е кофти новина ако не стават. 😬
Тогава се присъединявам към търсенето ти. 😃

# 126
DespicableMe, много хубаво си направила, че си се обадила и на док и мъжа ти. Стискам палци и чакаме хубави новини! Леко и безпроблемно раждане 🙏

# 127
  • София
Ами аз ползвам мостричките, които ни подариха на едно училище за родители, на Юриаж. Доволна съм за сега и ако не му стане нещо, пак ще взема от тях, но може ни олиото за къпане. В момента го къпем с крем за къпане.
Ето ви едно мокро къпано мишле.
Мислех да е с Мустела, но 1 позната и 1 по близка приятелка ми каза да не бързам с големи разфасофки защото не се знае ли кожата каква ще му бъде +това много ми похвалиха Биодерма
.... И сега съм в чуденка
Иначе снощи от прегледа бебето е 2640 водите пак са много 35+5г.с.

# 128
Честито на всички нови мами 🥰 Успех и много стиснати палци на тези, на които им предстои днес/утре. Чакаме хубави новини❤

Аз сутринта бях на тонове, АГ каза, че са супер.
В понеделник съм на преглед,нямам търпение да видим и измерим бебка. От днес вече и аз съм в 9 месец. Усещам бебето много високо, като бях на тоновете едвам издържах от болка в ребрата, не знам как се е завъртяла днес, но направо ми спира въздуха като ме натисне.
Явно и е доста тясно вече 😁
Знам, че е различно при всяка, но кога горе долу усетихте, че бебето е слязло надолу. Малко поне да ми олекне, че имам много неприятен задух, киселини, става ми много тежко от малко храна.
Тези дни общо взето само лежа, дочитам книгата на Хедра за кърменето и следя темата за нови бебчета😁❤

# 129
  • Bарна, морето, сините вълни
Тъкмо се връщам от болницата. Запазен е околоплодният мехур. Кръвта казаха, че е от разкъсване на шийката. Но разкритието ми е само 1,5см. Погледнаха ме и на видеозон, всичко е наред, тази докторка го измери 3,500кг.
Казаха да се разхождам и ако зачестят контракциите или се спукат водите да се върна отново.
Вече ми е по-спокойно.

# 130

Ето я нашата козметика.  Поръчвах всичко от нотино , излизе ми около 170 лв  (плюс 2 интимни гела лактацид),което е много изгодно мисля

# 131
  • София/Севлиево
Деспи,стиснати палчета.Тук ги приемат още при пристигането.В неделя докараха едно момиче с 1,5 разкритие,днес отиде да ражда.И мен след малко ще ме свалят отново в предродилно и остава да дойде утре.

# 132
Ехейй, пожелавам и аз лек и успешен финал на момичетата днес и утре и много се надявам вече и аз да вляза в тези редици. За сега нищо, освен че на бебка май вече и е тясно и като се опъне в някакви моменти, направо имам чуството, че ще ми се спраска тумбака Grinning
Мислех си как вече в корема ми си стои едно напълно развито бебче, готово да си живее навън без никакви проблеми. Искам да му мачкам вече малките ръчички и крачета Heart Eyes

# 133
Деспи, радвам се, че всичко е наред. Мислех те.
Ели, успех и на теб, още мъничко остана. Аз днес съм при доктора на тонове и ще решаваме дали да не е секцио и при мен, та ми е леко притеснено. Колко време преди термин се прави секциото?

Козметика още не съм взимала. Брат ми ми даде някакви неща, останали от племенницата (всичко си е в срок), за да пробвам и да преценя след това какво да взимам.

Помпа за кърма имам електрическата на Медела за вкъщи, а за болницата си взех една ръчна на Cangoroo, възможно най-бюджетен вариант просто за да не ползвам общата в болницата, ако се наложи.

# 134
Момичета, успех. Скоро май и аз ще се присъединя към вас. През ноща ми падна тапата или част от нея. Нямаше никаква кръв, но пък беше като сопол с извинение, а не като обичайното течение и съм на 99% сигурна, че е тя. Отделно определено усещам бебчето по-надолу. Днес ще си стегна целия багаж и ще чакам.

Общи условия

Активация на акаунт