При нас настана оживление, ОКТОМВРИ сме в родилно отделение - Тема 16

• 45 712
  • 736
  •   1
Отговори
# 105
Добро утро, момичета.
На някоя от вас с предишни раждания случвало ли ѝ се да ѝ изтичат водите по малко? До колко време сте родили?

Снощи от 20 часа започнах да си засичам контракциите, до към 3 часа бяха долу-горе регулярни на 10-8 минути, бяха и болезнени. Когато излязох от банята към 23:30 по бельото ми отново потече кръв, но този път малко по-наситена. Към 3 контракциите взеха да намаляват и вече не усещах болка, няколко пъти ставах до тоалетната и на превръзката има съвсем леко зацапване. Към 7 отново почнаха леко болезнени контракции, но един път са на 10 минути, един път на 20.
Ще се чуя с АГ малко по-късно. Но дали мога да издържа до към 18 часа и тогава да отида до болницата? Тогава ММ ще се върне от работа. Също си мисля, ако решат да предизвикат раждане, може би е по-добре да не се храня през деня.
На мен си ми звучи като започнало раждане, така че те няма какво да предизвикват 🙂 Много зависи дали можеш или не да издържиш до  18ч. Според мен като се чуеш с АГ-то той ще те извика веднага на преглед. От първите контракции, които усетих до същинското раждане минаха макс 6 часа при мен, но това си е строго индивидуално. Има жени, които имат контракции по 40 часа 🙄 Най-добре си иди на преглед. Успех 🍀

# 106
Добро утро, момичета.
На някоя от вас с предишни раждания случвало ли ѝ се да ѝ изтичат водите по малко? До колко време сте родили?

Снощи от 20 часа започнах да си засичам контракциите, до към 3 часа бяха долу-горе регулярни на 10-8 минути, бяха и болезнени. Когато излязох от банята към 23:30 по бельото ми отново потече кръв, но този път малко по-наситена. Към 3 контракциите взеха да намаляват и вече не усещах болка, няколко пъти ставах до тоалетната и на превръзката има съвсем леко зацапване. Към 7 отново почнаха леко болезнени контракции, но един път са на 10 минути, един път на 20.
Ще се чуя с АГ малко по-късно. Но дали мога да издържа до към 18 часа и тогава да отида до болницата? Тогава ММ ще се върне от работа. Също си мисля, ако решат да предизвикат раждане, може би е по-добре да не се храня през деня.

Съгласна съм с Bubamara, че раждането вероятно вече е започнало. Аз не бих отлагала до 18ч. Хубаво е да те види лекар и да си под наблюдение, за да могат да се включат при необходимост (дано не се стига дотам, де).
Не искам да те плаша, но не си прави експерименти, тук става въпрос за живота на твоето дете все пак.

# 107
  • София
Деспи, успех днес! 🥰
Нямам личен опит със започнало раждане само, но това на такова ми звучи и на мен. 😃
Но ако има някаква кръв, не бих отлагала посещение при АГ.
Стискаме много палци!

Flying_HiGh, защо да е опасно бебето да седи още? При нормални други условия, може и 2 седмици да се чака.
В България се използва Цитотек, но нелегално. Тук няма разрешение за употреба, но все пак слагат. Скоро си четох и епикризата от предното раждане и никъде не го пише.
При мен индукцията не беше успешна 6 дена след термин.

Ако има вариант да те изчакат още, дръж си на него. Терминът е супер условна дата, а не някакъв дедлайн.
Стискаме много палци и на теб! 🥰

# 108
  • Bарна, морето, сините вълни
Благодаря ви, момичета! ♥️
Чух се с АГ, каза да отиваме към болницата, така че се обадих на ММ да се връща от работа.

# 109
  • София
Благодаря ви, момичета! ♥
Чух се с АГ, каза да отиваме към болницата, така че се обадих на ММ да се връща от работа.
Чакаме новини! И много много успех! ❤

# 110
Успех, Деспи!
Чакаме хубавите новини! 🥰🥰

# 111
Благодаря ви, момичета! ♥️
Стискам палци, Деспи, пиши ни после как сте Hug

# 112
Румен е страхотен пу,пу , пу🥰❤❤
Гергана5 колко е разликата при вас ? 😊
Разликата им е 2г 8 мес. Леко по-добре е когато баткото е на градина, но това беше за няколко дена и сега е болен. Та търсенето между двете деца е денонощно в момента. Иначе баткото си има стая и си спи там, не се буди нощем.
Аз имам помпа на Авент, ръчна, и ми върши много добра работа. Цедя с компресия и става бързо.
Деспикабъл, и според мен трябва да си в болница. Очакваме добри новини скоро.
Flying high, успех с раждането и дано ти е безболезнено.

# 113
Деспи, палци!
Азалия и на теб, дано се прибере скоро малкият герой Simple Smile

Записвам се и аз да ви следя от ноемврийките, много ми помагате.

# 114
  • омъжена
Здравейте.
Вчера след спешно секцио се появи Божидар!
За жалост е с инфекция и е на антибиотик в кувиоз,но се надявам скоро да е добре и да го гушкaм!

cherry_blossom точно заради ниски тонове направихме спешното секцио, иначе беше планувано за 01.10.

Честито! Успех и бързо възстановяване на двама ви

# 115
Ivanova Petrova, честито съкровище 💙 Здравички и вкъщи съвсем скоро да сте 🍀
* * *
Момичета, мен ме тормози кръстът. Ама много, много ме тормози. Като лежа е окей, като седна е окей, но стана ли, има ли движение с някой крак-по крака все едно тръгва ток, а в кръста сякаш някой ми забива сабя. Мрън.

# 116
Аз знам че при наличието на кръв трябва да се обадиш на доктор . При мен изтичането на водите с баткото станаха рязко , и после.по малко текоха през целият ден

# 117
  • София
Честито на мамите!
Какви помпи за кърма си взехте? Електрически или ръчни? И моля за мнение за марка. Предстои ми да си купя, но богатия избор ме обърква.
В болницата носихте ли си я?
Ползвам Medela електрическа, предишните пъти също заложих на марката и на ел. модел. Бях доволна, този път също съм…засега.
За болницата си бях взела ръчна, отново на Медела. Не исках да мъкна електрическа, но и не ми се искаше да използвам техните помни (повечето болници имат).
Ако трябва да съм честна, в болницата може и без. Изцеждането е възможно и на ръка, а понякога и по-безболезнено, та не бих казала, че е задължителна част от багажа. Поне за мен.

Здравей!
Коя електрическа на медела- Swing ли?
Сестра ми ми даде и в момента съм в търсене на консумативите... но няма никъде по магазините или онлайн. На теб дали ти се е налагало да сменяш нещо? ☺

# 118
  • София
lolitaa, в Хиполенд в Мол Сердика (София) има всякакви консумативи за Меделата.

Още не съм взимала, но май ще изчакам да родя първо и да видим как ще потръгне. 😊

# 119
В Хиполенд има консумативи. Blush
Честито на мамите!
Какви помпи за кърма си взехте? Електрически или ръчни? И моля за мнение за марка. Предстои ми да си купя, но богатия избор ме обърква.
В болницата носихте ли си я?
Ползвам Medela електрическа, предишните пъти също заложих на марката и на ел. модел. Бях доволна, този път също съм…засега.
За болницата си бях взела ръчна, отново на Медела. Не исках да мъкна електрическа, но и не ми се искаше да използвам техните помни (повечето болници имат).
Ако трябва да съм честна, в болницата може и без. Изцеждането е възможно и на ръка, а понякога и по-безболезнено, та не бих казала, че е задължителна част от багажа. Поне за мен.

Здравей!
Коя електрическа на медела- Swing ли?
Сестра ми ми даде и в момента съм в търсене на консумативите... но няма никъде по магазините или онлайн. На теб дали ти се е налагало да сменяш нещо? ☺

Общи условия

Активация на акаунт