При нас настана оживление, ОКТОМВРИ сме в родилно отделение - Тема 16

• 45 754
  • 736
  •   1
Отговори
# 180
DespicableMe  ако имаш такава голяма топка - седни на нея , прави на нея упражнения , стой на четири крака , може да накараш мъжа ти да ти раздруса с голям чаршаф-да намести главата на бебето хубаво в таза.

# 181
Честито на новите майки в отбора на вече родилите! Да си живи и здрави бебоците!!! И аз няма да изброявам поименно, за да не пропусна някого.

Благодаря ви за споделените емоции и тревоги, наистина се почувствах по-добре като знам, че не съм само аз така.

По темата за хемоглобина мога да каже, че от седмица съм на Тотема и от 109 при предните изследвания се качи на 119 при тези, които си пуснах днес

# 182
  • au bout du monde
В болницата ми казаха, че тя трябва на ръка да се изцежда, а не с помпа.
Сега млякото с помпа, ама много малко по 10-20мл😩 На ръка само капки, не е някаква струя че да пръска😁 не знам има ли смисъл да се мъча. Малкия отказва да суче вече цял ден.

La Libellule , защото не се посъветваш с консултант по кърмене? (ако имаш желание да кърмиш разбира се) Имай в предвид, че по - добра помпа от бебето няма, и това което то изсмуква е много повече от това, което ти би могла да изцедиш механично.
А малкия как ти отказва да суче? С какво го храни? Май мина седмица от раждането му.

Свързах се с консултант. На 1 седмица стана днес. От самото начало не иска да захапе, с много опити се получава за малко и аз се изнервя и той се разреве. Давам му АМ. Кърмата ми дойде едва вчера. Гърдите ми бяха на буци.

# 183
Едва ли има някоя будна, но да си пробвам късмета.

Цял ден имам съвсем леки контракции, които предполагам са подготвителни, защото не са на равни интервали, а и не бяха болезнени. Просто стягания. Сега обаче, се събудих от стягаща болка долу, която започна  само отдясно, но сега вече си е отпред по корема и леко в кръста. Заболява ме за около 40 50 секунди и спира, като вече ходих един път до тоалетна по голяма нужда, а сега пак ми се ходи. Болката е силна, но не прекалено и като се раздвижа не минава, а се стяга като че ли повече. Отшумява за кратък период от време и пак започва. Та, въпроса ми като за първи път бременна, това подготвителни контракции ли са или малкия е решил да излиза 20 дни преди термин?

# 184
Аз съм будна 😁😁
На мен по описанието ти ми прилича на контракции и започнало раждане. Не казваш през колко време са. Аз бих изчакала няколко часа и към болницата. Ако вече не си отишла 😀 Успех!

# 185
  • Bарна, морето, сините вълни
Добро утро, момичета. ♥️
Днес в 03:10ч. се роди Богомил - 3.750кг, 52см. Пъпната връв беше ужасно дълга и увита два пъти около вратлето и един път около крачето, но слава Богу всичко е наред!

Ще разкажа за раждането, но предупреждавам, че на някой може да не му е приятно, въпреки че всички ние посрещаме живота с всичката радост, тъга и болки, без значение секцио или естествено.
Както по-рано споменах, имах през целия ден болезнени контракции на 10 минути. Към 22:30 започнаха да зачестяват, като бяха ту на 5-6, ту на 3-4. Събудих ММ и малката и към 00:30 отидохме е болницата. Аз останах там, а той я закара при мама и тати на село.
Бях с 5см. разкритие. Подготвиха документация, направиха клизма, взеха ми кръв и то лека-полека времето мина. Акушерката беше на възраст, но много добра и много я слушах. Дежурният доктор пък беше един от предпочитаните за тази болница и плащат за него, държа се леко грубо и дори подигравателно, а дори не ме изроди, само ме заши.
Този път всичко мина напълно естествено без системи окситоцин и разни инжекции обезболяващи, единствено един бусколизин в дупето. Разкритието се случи много бързо, водите ми изтекоха, слушах акушерката кога да дишам и напъвам, но човечето излезе с ръчичката напред и освен два шева на перинеума, имам разкъсване и на клитора. Това вече наистина ми звучи ужасно и боли много, надявам се всичко да зарасне и да няма трайни последствия.
Сложиха ми го директно на коремчето, но не ми дадоха да засуче, колкото и да ми се искаше

# 186
  • София/Севлиево
Деспи, честито.Пожелавам ти бързо възстановяване.Не ти е било лесно,но вече мина.Мисли си за момента,в който ще си бъдеш у дома с бебо,Мони,ТМ и сладкия Ерко.Прегръдки Heart

# 187
Деспи честито ОКТАМВРИЙЧЕ да е жив и здрав и много , много късмет да си има ! Бързо възстановяване ти пожелавам на теб ! 🍀💕💕

# 188
  • Bарна, морето, сините вълни
Благодаря, момичета! ♥️
Ели, с нетърпение очакваме новината и от теб, пожелавам ти успех!

# 189
Честито, DespicableMe! Да е жив и здрав Богомил!

Аз съм будна 😁😁
На мен по описанието ти ми прилича на контракции и започнало раждане. Не казваш през колко време са. Аз бих изчакала няколко часа и към болницата. Ако вече не си отишла 😀 Успех!

Ами нещата затихнаха. 😁 Изведнъж спряха и болки, и стягания. Ще видим днес как ще е положението и ако се засилят нещата, тръгвам към болницата. Много ми се иска поне още 2 седмици да почака, ама той си знае господина. 😁

# 190
Имам чувството, че всички знаят кога ще се родят бебенцата им, а само аз не.
Някоя друга мама да чака естествено раждане?Малко кураж да вдъхне. Въпреки, че ще ми е второ раждане се притеснявам кога и как ще тръгне.

И аз си чакам естественото раждане. 😉
Но да си призная тази неизвестност този път леко взе да ме изнервя. 😆 (а може и от непрекъснатото подпитване на близки, познати и непознати да е).

M_Oliviya, и аз имам дъщеря на 3 г. и ще видим как ще е. В последно време е залепена за мен непрекъснато, иска да я нося, да я гушкам, само аз да й помагам, само аз да й отварям вратата на колата... Ще обменяме опит. 😉

cherry_blossom, пожелавам ти всичко да е наред и да си изчакаш датата за секцио.

Ivanova Petrova, честит Божидар!
Нека бързо се пребори с инфекция и да си го гушкaш!

Азалия, силно те прегръщам! Нека в най-кратък срок ти звъннат и си вземеш  Митко у дома!

_Snej_ , нищо ти няма! Не си сама. 😆😉Първия път нямах търпение бебето да се появи. Втория път вълнението беше по-умерено. Този път бебето също е силно желано, но странно и за мен нямам готовност. Искам да си седи още в корема. Липсва трепетното вълнение. Предполагам, че стане ли октомври и ще ме залее желание да се появи. Не си падам по септември. 😆 Луда работа. 

Water_nymph много е хубав Румен! Прекрасен! Пу - пу - пу...

Добре дошла на Sweety!
Дъщеря ми е на 4 и положението е абсолютно същото, иска всичко аз да правя, даже скоро обвиних баща и, че той не и обръща достатъчно внимание (което не е така) и тя з Атова иска само мен, после си дадох сметка, че тя най-вероятно подсъзнателно усеща, че идва бебето и си търси своето, защото е била вече изместване веднъж от баткото, като стана ученик преди 3 години, и този път май няма да си даде вниманието без бой 😁😁😁
Иначе ..моят термин е на 15 и май ще си карам до тогава, бях а преглед вчера...никакво индикации, никакво разкритие, иначе шийката ми е мека..но нищо и като знам че и двамата преди това съм ги носила почти до термин ...и сега май май ще е така Simple Smile

# 191
  • до най-прекрасния мъж
Честити бебчета на родилите мами.
Деспи, бързо възстановяване, звучи наистина зловещо (Аз също обмислям естествено раждане и тръпки ме побиха). Но пък в кръга на шегата - малкият е излязъл като освободител, с ръката напред Simple Smile Да расте здрав и да е победител в живота. Blue HeartKissFlowers Hibiscus
Water, Румен е прекрасен, истинско съвършенство. Да е здравичък и все така чаровен. Blue HeartKissFlowers Four Leaf Clover
Ели, леко раждане днес. Май имаше и други момичета за днес, леко раждане на всички и очакваме хубави новини.

# 192
DespicableMe, честито! Ето го и първото ни октомврийче 😊 Да сте здрави и бързо възстановяване 🙏
foxxyy, аз вчера бях така. Събудих се и имах разтройство, после ме боля корем, но без равни интервали, а произволни стягания, гадеше ми се, беше ми лошо цял ден и накрая всичко спря. Аз съм раждала нормално и нямаше такова нещо тогава, контракциите стават все по-силни и все по-равномерни. Та днес почивай максимално много, не си давай зор и поспи. То ако има нещо ще си каже 😊🍀

# 193
  • София
Деспи, честит да е Богомил!!! ❤ Първото ни октомврийче! 🥰
Да расте все така първенец, да е здрав и безкрайно щастлив! 🥰
А дано при теб всички "щети" минават бързо.. 😬🤞

# 194
DespicableMe, честито бебче, да е здрав, а на теб бързо възстановяване!

Честито, DespicableMe! Да е жив и здрав Богомил!

Аз съм будна 😁😁

Ами нещата затихнаха. 😁 Изведнъж спряха и болки, и стягания. Ще видим днес как ще е положението и ако се засилят нещата, тръгвам към болницата. Много ми се иска поне още 2 седмици да почака, ама той си знае господина. 😁
Много ми е странно как при някои момичета ей така започват болезнени контракции и изведнъж утихват😀 при мен първия път ме започнаха по същия като твоя начин и след 6 часа ме приеха за раждане, втория път първо бяха безболезнени, после от първата болка до приемането ми бяха 2-3часа😀

Общи условия

Активация на акаунт