При нас настана оживление, ОКТОМВРИ сме в родилно отделение - Тема 16

• 45 775
  • 736
  •   1
Отговори
# 225
Ели, честита радост. Да е жив и здрав Росен, а ти бързо да се възстановиш.

# 226
Честито, мами! Да са ви живи и здрави бебчетата! На вас желая бързо възстановяване!
Чета ви постоянно, просто освен да мрънкам не знам какво друго да кажа и си мълча. Не съм добра компания с две думи.
Аз съм на преглед следобед и нямам търпение.

# 227
  • au bout du monde
Честито, мами! Да са ви живи и здрави бебчетата! На вас желая бързо възстановяване!
Чета ви постоянно, просто освен да мрънкам не знам какво друго да кажа и си мълча. Не съм добра компания с две думи.
Аз съм на преглед следобед и нямам търпение.

Помрънкай, ще ти олекне.

Аз пък снощи ревах.
Голямото бебе се събуди в 1 през нощта и до 4 няма заспиване. През това време и малкото бебе се събуди. То пък не иска да суче и там се мъчихме. Двамата реват и искат да съм при тях. И аз като ревнах накрая. Много виновна се чувствам. Не искам да карам големия да ревнува. Отделям му всяка свободна минута, в същото време осъзнавам, че за една седмица на бебето му давам абсолютния минимум внимание. 😔 Дори снимки не съм му правила почти 😞

# 228
Честити да са Богомил и Росен! Здрави и щастливи да растат!

Деспи, без упойка ли роди😬 браво на теб!
Аз и двата пъти бях с упойка. Вторият път усетих за малко напъните и беше много странно и неудобно. Ем ми се напъваше ем ми беше неудобно да напъвам. Някаква психологична бариера имах. Добре че упойката ме хвана.

Yanac, благодаря за съвета. Осъзнавам, че като си помисля, че идва времето за кърмене и ми става неприятно и досадно.
Да ти кажа честно и при мен е същото нещо с кърменето. В болницата беше добре,горе долу имахме някакъв режим,но откакто се прибрах това кърмене ми е голяма мъка. По цяла нощ от 12 до 4 5 сутринта е ту на едната ту на другата гърда. Не мога да разбера дали яде достатъчно, неудобно ми е боли ме. Иначе всичко друго е прекрасно с бебенцето, но дойде ли време за кърмене ми се плаче.

# 229
  • Bарна, морето, сините вълни
И двата пъти родих без упойка. Аз изпитвам страх от упойки. Някак предпочитам да усещам какво се случва, въпреки болката.
Честити да са Богомил и Росен! Здрави и щастливи да растат!

Деспи, без упойка ли роди😬 браво на теб!
Аз и двата пъти бях с упойка. Вторият път усетих за малко напъните и беше много странно и неудобно. Ем ми се напъваше ем ми беше неудобно да напъвам. Някаква психологична бариера имах. Добре че упойката ме хвана.

Yanac, благодаря за съвета. Осъзнавам, че като си помисля, че идва времето за кърмене и ми става неприятно и досадно.

# 230
La Libellule, много добре те разбирам. И двете деца си искат внимание от мама, а тя е само една. И аз оставям бебка сама в леглото дори и да мрънка, за да приспя баткото. Виждам, че не му е приятно като я кърмя. А това все още отнема много време. Опитва се да седне в мен, въпреки бебето. Онзи ден аз ревах, че баткото пак се напишка в гащите и му се скарах. Ама не знам дали въобще ме слуша като говоря. Трудно е с две деца, особено като голямото е в бебешкия пубертет и се тръшка за всичко.
И за да имам време за големия, кърмя известно време и се цедя. Дохранвам от шише.

# 231
И моята кака прави разни номера, за да ѝ обръщам внимание. Започна да се изпуска всеки път в гащите нарочно, защото не винаги мога да стана да я сложа на гърне (иначе може и сама де). Като свърши бащинството на таткото не знам какво ще правя. Трябва да започва градина, но ме е страх да я пусна заради болести. Въобще... мамите с опит да казват какво да правим, ще съм благодарна на съвети.

# 232
  • София
Елислава, жив и здрав да ти е Росен! Да расте безгрижен, обичан и много щастлив! Heart
Ще чакаме и подробности. Blush

# 233
Честито на новите бебчета,да бъдат здрави и щастливи.❤❤❤❤❤

# 234
Добре дошли на Богомил, Росен и Виктория, много здрави и спокойни да растат 🍀 А на силните мамчета бързо възстановяване.
Деспи, ти от Варна ли беше? Къде ражда, при кой д-р?

# 235
  • Казанлък(Бургас)
LinaT и La Libellule , тези които са запознати с кърмаческия ми стаж надхвърлящи 5 години, смятат че съм върл привърженик на кърменето. А аз съм превърженик на "Щастливите майки и бебетата". 🙂 И ако кърменето ви е неприятно и досадно, ако ви държи под напрежение и ви изнервя, не си струва цената на усмивките ви и спокойствието на вашето бебе(те всичко усещат).
С цялото си сърце ви желая да намерите баланса. Желая го и на себе си, защото и аз за пръв път ще попадна в ситуацията две малки деца търсещи внимание и грижа. Тази сутрин го осъзнах с пълна сила. Дъщеря ми се събуди с плач, че я боли ухото, и днес цял ден е гушната в мен и висим пред разни кабинети. И тук ще изругая: "Мамка му никой няма свободни часове, а идва събота и неделя, и просто искам някой да я погледне набързо."
Всичко е част от пътя на титлата "мама", но накрая всичко се нарежда.
Прегръдки на всички,  повече усмивки и по-малко отчаяние!

# 236
  • Bарна, морето, сините вълни
nikeli10, да, от Варна съм. Раждах в АГ-то без избор на екип, на смяна беше д-р Георгиев, но не съм очарована, той и без това не присъства на самото раждане. 😃 Бях ошашавена и не попитах за името на акушерката, но наистина беше страхотна, много съм ѝ благодарна. През цялото време беше до мен от самото ми постъпване. Не спираше да ми повтаря как да дишам, питаше ме постоянно какво чувствам.

Последна редакция: пт, 01 окт 2021, 18:00 от DespicableMe

# 237
Ние най-накрая сглобихме кошарката 😍🍀🥰

# 238
nikeli10, да, от Варна съм. Раждах в АГ-то без избор на екип, на смяна беше д-р Георгиев, но не съм очарована, той и без това не присъства на самото раждане. 😃 Бях ошашавена и не попитах за името на акушерката, но наистина беше страхотна, много съм ѝ благодарна. През цялото време беше до мен от самото ми постъпване. Не спираше да ми повтаря как да дишам, питаше ме постоянно какво чувствам.

Радвам се, че си попаднала на добра акушерка.
Предполагам Боян Георгиев, нали. Те нали са двама. Защото аз вчера говорих с Георги Георгиев и ми каза, че е под карантина до 13ти, а аз искам при него да раждам.

# 239
Момичета, имам нужда от малко помощ. Естествено, ще обсъдя и с АГ.

Излязоха ми резултатите от микробиологията, според вас има ли нещо притеснително в "Единични сегментоядрени левкоцити и епителни клетки. Лактобактерии от 5 до 20 на поле."?

Иначе по въпроса ми от през нощта. Нямам вече болезнени контракции, от време на време ми се стяга корема, но доста рядко и не е болезнено. Ще си почакаме още. Важното е, че си стегнах багажа, за да няма изненади. 😁

Общи условия

Активация на акаунт