При нас настана оживление, ОКТОМВРИ сме в родилно отделение - Тема 16

• 45 678
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
  • София/Севлиево
Леле колко много бебчета.Честити да са те и целите им семейства ❤️❤️❤️
Ние вчера се прибрахме и имахме доста забавна нощ.Малкия яде в 12,в 3 се размърка,дадох му вода,пи я и заспа...до 4.Тогава му дадох АМ ,ама само 30 мл.Изяде го и заспа...до 5:40.Тогава му направих пълната доза от 60 мл,изпи я и спа до 10:30.После пак яде,пи вода,бе малко буден и сега пак спи...
И моите крака са подути.При мен със сигурност е от нисък белтък.Пия протеин ,опитвам се и да се храня с повече белтъчини.
Иванова Петрова -честита да си!

Последна редакция: ср, 06 окт 2021, 13:41 от Елислава

# 526
Здравейте и от мен. Вчера 05.10 в 40с+4д се роди моята Ваяна. Нормално, сравнително бързо раждане. Тежи 3.230, 50 см. Аз се чувствам много добре, предния път не можех да стоя седнала и едва вървях, а сега и сядам и вървя и всичко е супер Simple Smile

Честито на родилите мами и успех на очакващите ❤

# 527
Честита да е Ваяна да сте живи и здрави ! Страхотно име 🥰💐🍀

# 528
Честити да са новите бебчета! Нека да са здрави и щастливи деца и да носят много щастие на семействата си!🧸🎈🎉
Иванова Петрова , честит рожден ден! Бъди  здрава и много щастлива ! 🎈🎂🎉

# 529
Честито за новите бебчета, да са живи и здрави и много да ви радват!
И аз вече нямам търпение да родя, имам още 2 седмици до термин, но съм с надежда че ще се роди по- рано.

# 530
Честити нови бебчета Heart Eyes страхотни имена сте избрали! Здраве и щастие им пожелавам. Аз от днес влизам в 40-та седмица. Очаквам всеки момент бебко да реши, че вече е време да се видим Heart Мисля си за предстоящото раждане и ту се страхувам, ту се вълнувам, ту всякаш съм стъписана и не осъзнавам съвсем какво ми предстои. Надявам се да не се паникьосам когато дойде моментът и всичко да мине по най-добрия начин. Много се радвам, че го има този форум и можем да си споделяме какво преживяваме.

# 531
Момичета, моята беба са я сложили на кислород, заради забавена адаптация. Някоя мама скоро беше споделила, че е минала през това. Моля да споделите опит🙏

# 532
  • Bарна, морето, сините вълни
Ех, че много бебочета! 🥰🥰🥰 Много да са здрави всички, а на майчетата бързо възстановяване! ♥️

С каката и сега с бебчо от началото съм спяла на изгасена лампа. Дори, когато кърмя не светвам. Каката бързо схвана, че нощта е за спане и на 4 месеца вече беше спряла да се буди, а преди това имаше доста дълъг сън, с 1-2 нощни хранения.

Аз кърмя вредно по 11-12 пъти на денонощие и едната ми гърда започна да се препълва, ужасно тежка и болезнена е. Редувам гърдите, но четох, че при второ раждане вероятността за хиперлактация е по-голяма. Снощи под душа се изцедих малко, за да облекчат тежестта, но се напълни още повече. Не смея да започна да се цедя, защото ще започне да се пълни още повече и общо взето не знам какво да правя. Като засуче бебето и изтърве зърното, направо пръска силна струя. Знам, че ще отнеме време, докато се регулира кърмата, но все пак се притеснявам да не направя някоя беля. Той много дреме, докато суче и не успявам да го събудя. Говоря, щипка го леко по бузките, пуска една блажена усмивка и дремуца. 😃

Мама ме предупреди да внимавам да не ме хване родилна треска. (Сега прочетох какво точно е, аз друго си представях и мама друго ми обясни. Няма общо в моя случай.) Днес много ме болят всички мускули и главата и се чувствам доста отпаднало. Вчера към 17:30 излизах с каката, доста подушваше, може и да съм настинала...

# 533
Честито на всички нови бебчета! Да бъдат много здрави! ❤️
Днес бях на тонове и бяха доста равни. Отделно плацентата ми е още по-зле от миналата седмица и ме оставиха в болницата под наблюдение. По принцип планувахме секцио за другата седмица, но май ще бъде тази. Малко се притесних,  но бебето е вече достатъчно голямо, аз съм 37с и 5 дни, под наблюдение съм, така че се надявам скоро всичко да приключи с щастлив край. 😊

# 534
Надежда, честито!
На мен днес ми махнаха конците, имам възпаление на раната и от днес съм на АБ, таман взех да отпушвам каналите,  сега трябва да хвърлям всичката кърма. Интересното е, че ме боли около пъпа, аг днес натискаше там, не му харесаха шевовете,  някакъв ръб съм имала,  реално вместо да се оправям,  нещата се влошават. Дано след АБ да се оправя

Елмазче, как отпуши каналите? При мен стана голяма беля. Вече 2 дни поддържам между 39 и 40 градуса температура, дясната ми гърда е плътна не излиза нищо при цедене. От днес започнах Аб, но ако може сподели ти как се справи?
Честито на всички мами!
Аз почнах да слагам топли компреси или под душа , къпя се с гореща вода. После помпата , в началото излизаше 5-10мл, масижирах посока от подмишницата към зърното,  доста е болезнено, но вдигнах температура 38.7, на всеки час почнах с помпата. Малкия не съм го слагала на гърдата защото ужасноооо ме болят, изцедената кърма му я давам. И така почнах с 5-10 мл изцедена кърма от 2те гърди. Полека лека почна да става 20, 30,60, 100мл....днес изцеждам по 200мл ,видимо вече гърдите ми не са така пълни и болезнени,  температура от вчера нямам

# 535
Честита за е Ваяна. Много здрава и усмихната. На мама бързо възстановяване.
Деспи, сложи леко намачкан зелев лист на гърдата. Няма да помогне моментално, но след ден-два ще усетиш разликата. Сменяй когато завехне листото. Дръж го денонощно. Аз така процедирах с хиперлактацията при предното дете. Така пише и във всички книги за кърмене.

Последна редакция: ср, 06 окт 2021, 16:09 от Gergana5

# 536
Сърцето ми е пълно, даже прелива от щастие. Качиха детето в стаята,има жълтеница и е на лампа сега , единия антибиотик още върви,но... Сме заедно! Което е най-хубавото нещо !

# 537
Сърцето ми е пълно, даже прелива от щастие. Качиха детето в стаята,има жълтеница и е на лампа сега , единия антибиотик още върви,но... Сме заедно! Което е най-хубавото нещо !
Честит Рожден Ден! Flowers Bouquet Няма по-хубав подарък от този за теб, много се радвам! И ти желая все така да сте заедно щастливи и спокойни с бебо! Весел празник!
Честито и на всички новородени бебчета, да са здрави и силни и бързо да се прибират вкъщи при близките! Heart На мамите леко и скорошно възстановяване!

# 538
Момичета мисля , че го бяхте коментирали , че към края бебетата не ритат толкова много!? Днес бебка е доста кротка рита но по-слабо я усещам и по-рядко и нещо се притесних , а бях на преглед на 4ти.
Бубамара бъди спокойна в добри ръце е  , всичко ще се нареди ! 🙏🍀❤

# 539
Момичета, моята беба са я сложили на кислород, заради забавена адаптация. Някоя мама скоро беше споделила, че е минала през това. Моля да споделите опит🙏

Моето бебе го сложиха веднага на кислород, заради забавена адаптация. В общия случай се стабилизират бързо и им спират кислорода. При нас обаче имаше по-сериозни проблеми с дишането и се наложи продължително лечение плюс апаратно дишане. Знам през какво минаваш и че думите трудно могат да те успокоят, но сте в добри ръце. В Селена неонатологията е на много високо ниво и съм сигурна, че бързо ще стабилизират София и всичко ще бъде наред. Кураж, стискам палци да се гушкате възможно най-скоро.

Общи условия

Активация на акаунт