При нас настана оживление, ОКТОМВРИ сме в родилно отделение - Тема 16

• 45 663
  • 736
  •   1
Отговори
# 585
Bubamara,стискам палци скоро да се гушкате и теб от вчера те чакам с тези хубави новини Simple Smile Целувки на София

# 586
Боби, честит да ти е големия юнак. Да е много здрав, а ти да се възстанови бързо.

# 587
Здравей те, честити бебета на всички Kissing Heart  следя ви от самото начало не все не се осмелявах да пиша. Но ето, че дойде и моя ред. Аз ще раждам    на 14.10 с планово секцио момиченце.... и колкото повече наближава момента се напрягам все повече... ужас Joy

# 588
Честито на всички мами, бързо възстановяване и здрави бебчета! Много ми е мило, едно по едно се появяват октомврийските слънчица Flowers Hibiscus Бъдете здрави момичета, вие и вашите прекрасни бебчета!

И аз имам чувството, че останахме много малки бременните, аз имам още десетина дни до секциото, вече започвам да се паникьосвам от всичко. Имам няколко операции и манипулации с пълни упойки, но никога не съм била в съзнание. А колко ме е страх дали ще се справя след това с бебето, имам чувството, че колкото и лекции да изгледам, все не знам какво да правя. Предполагам, че е нормално с първо дете.

Иначе аз също усещам едни плавни, забавени движения от бебка и са от време на време. Но силни и категорични.
Вчера бях на тонове, бебка си спеше през повечето време и АГ се чудеше дали да не ми пусне пак, но предвид, че вече лежах в болница и там по 3 пъти на ден ми правиха тонове и бебка често си поспиваше, тя каза, че вече си я знаем, че прави така и всичко е наред.

От днес съм в 37гс +0, тоест официално бебчето е доносено по медицински критерии, вече ми е доста по-спокойно от тази гледна точка.

# 589
Боби, честит да ти е юнакът! Много здраве и щастие му желая ! А на теб бързо възстановяване!

# 590
  • София
Lollo  колко са ти водите?
Аз също съм имала много води, първо били 26 (лекарски си термини) и след 1 седмица са 20
Всичко ли можеш да ядеш?

# 591
  • София
Днес ми е терминът. Никакви изгледи за скорошно раждане. Вчера бях на тонове, които са като по учебник, разкритие нямам, но след прегледа за разкритие имах зацапване.

Отчаяла съм се вече, бебка е толкова ниско, че постоянно усещам бодежи в шийката, тежест върху костите също. Трудно ходя вече, така е застанала, че не знам какво притиска точно. Приличам на пате в походката. Сега следват всеки ден тонове до края на седмицата и ако не родя вече другата сигурно ще искат да ме приемат за наблюдение. Толкова се надявам да не се стигне до това. Но наистина ми е много депресирано вече. Просто не виждам откъде ще имам сили за едно раждане, като аз дори от леглото трудно ставам, а никога през целия си живот не съм се движила толкова бавно, колкото в момента...

# 592
Lollo  колко са ти водите?
Аз също съм имала много води, първо били 26 (лекарски си термини) и след 1 седмица са 20
Всичко ли можеш да ядеш?
Казаха някакъв индекс 28 и все повтарят, че били страшно много. Ям си без ограничения и ставам все по-голям непукист. Ще се окаже май че е било фалшива тревога това моето. Води никакви не излизат още.
Съседката ми по легло е вече 13 дни след термин, без никакви признаци, чувства се нормално, а виси в болницата вече 5ти ден за абсолютно нищо.
Като цяло това с термина е страшна глупост, в която се вкопчваме, а всъщност е само някакъв ориентир. Няма никакъв проблем бебето да се носи n брой дни след термина, ако се чувстваме добре и усещаме бебо да се движи.
Това с приемането в болница ако не родиш на термин и постоянно следене на тонове, за мен си е чисто точене на пътеки! И излишна паника за очакващите майки!

# 593
  • София
Аз преди около 1 м бях 26 а преди 1 седмица 20, при което доктора каза че все пак има някакъв напредък и каза да спра сладкоот,та от 15 август съм без сладко

# 594
Здравейте, мами! Имах контракции от 23 часа вечерта на 06.10, но не бяха през равни интервали. Звъннах на АГ-то каза да пия магнезий и нош па, ако не минат болките  да се отправя към болницата. Към 9:30 бях в болницата с 8-9см разкритие и в 11:30, две седмици преди термин се роди моят син Ивелин! Тежи 2,850кг и е 50см. Успех на всички мами, които чакат своите рожби! ❤

Последна редакция: чт, 07 окт 2021, 21:23 от Dimi9

# 595
Честит Ивелин!Здрав,щастлив и безгрижно детство Simple Smile

# 596

Качвам ви малко упражнения за лесно раждане . Сестра ми ми ги прати и реших да ги споделя с вас

# 597
Момичета и аз да се отчета за финал.Вчера в 21.49 след спешно секцио се появи и моето момче Никола.2770 грама и 47 сантиметра в 38 гс.
Секциото ми беше планувано за утре , но младежа си имаше свое мнение.😁От седмици имах болезнени контракции.Нощта преди да родя бяха необичайно много.После последва пълно затишие през деня.Легнах да спя и като станах в 15 часа водите почнаха да ми изтичат без никаква болка.Оправих се съвсем спокойно и тръгнах на преглед при доктор Вецев.Имах 2 сантиметра разкритие и не усещах контракции.Прати ме да ме приемат в Шейново и да ми правят тонове и почнаха зверски Контракции на тоновете.Почаках си го доста и към 21 ме свалиха в реанимацията, подготвиха ме и той дойде, защото вече не издържах.Сложиха ми упойка и света вече беше по-хубав😂Направи ми някакво светкавично секцио, не разбрах кога се роди моето момче.Плака много и беше много розов и красив.Доктора ме заши и оттича на кабинета, където го чакаха още жени за прегледи.
Първо секцио ми е и раждане изобщо, не знам дали се дължи на неговите умения или какво, но аз вече съм пушка.Пареше ми през нощта корема, като ме пусна упойката.После имаше малко кофти усещане докато се разтъпча и вече мога да кръстосвам болницата на крак 😁Представях си го многоооо по-страшно🤓
Даже сега видях, че малко съм прекалила с ентусиазма явно и раната ми е прокървяла леко🤦
Сега се борим с бебо с болничната обстановка в Шейново и се молим да ни изпишат максимално бързо и да си ходим вкъщи 🙂
Честито на всички мами, на останалите пожелавам леко раждане 😊

# 598
Честити юначета на Боби, Дими и goldfinch! Blue Heart Да са силни и смели момчета! На мамите желая бързо и леко възстановяване!
Аз да се отчета, бях на тонове и преглед за разкритие, и нищо засега, само една лека контракция по време на записа. Разкритие никакво и шайката не била готова. Остават ми 4 дни до термин и ако дотогава няма развитие, пак ще ходя в Аго-то в понеделник.  Док се шегува да отивам да раждам на термина, че тогава е цял ден на смяна  Grinning , ама аз не искам да го предизвикват, а да си тръгне  естествено когато си прецени.

# 599
Честити да са Ивелин и Никола! Да са много здрави и силни юнаци!💙🎈🧸

Общи условия

Активация на акаунт