При нас настана оживление, ОКТОМВРИ сме в родилно отделение - Тема 16

• 45 634
  • 736
  •   1
Отговори
# 645
Chrissie, и ние утре си тръгваме от Селена, ако всичко е наред. Днес ми казаха, че за мен няма пречка, педиатърката каза, че засега и за малката няма. Утре сутринта ще ми потвърдят със сигурност. Днес я оставих да спи при тях, за да се наспя и утре да съм свежа, че работа ме чака 😊 Вече нямам търпение да си отида вкъщи. От цялостния ми престой в Селена мога да кажа, че съм доволна. Всички пак са много мили, внимателни, всичко беше наред. Лесно се получава информация, лесно се комуникира с акушерки и бебешка стая. Храната е задоволителна, като за болница. Аз и не опитах кой знае какво, защото ядях само супи, за да се изходя по-лесно първия път. Така и стана 😊 Но аз си знам, че трябва да се внимава да не се предизвика запек. Единствено имам забележка към това, че водата е с диспенсър, а в закуската дават ниско качествено "масло" и "топено сирене". По кавичките ще разберете, че са заместващ продукт, но това да е. Като знам какъв кошмар е по другите болници, тук си е санаториум. Общите ми впечатления и споменът, с който ще остана да супер положителни 😊

# 646
bubamara9, абсолютно с всичко съм съгласна! Това с диспенсъра, особено във време на пандемия, е:
1-во: нехигиенично
2-ро: смятам изключително несъобразено с комфорта на човек с разрязан корем, който е в другия край на коридора.
За мен казаха същото - само чакаме потвърждение от педиатър сутринта, че и тя си е добре и може да си ходим 🤗

# 647
  • Казанлък(Бургас)
Честито на Poppy_26, sunshine 202, Ladymagic и  lovebirds!
Нека бебчетата са много здрави и засмени!

Sss2611, ако тръгнеш с нагласа, че боли ще боли. Прегледа за разкритие и секса са много подобни. И при двете в теб прониква чуждо тяло. И при двете ако не си отпусната, спокойна и доверяваща се - боли (или е неприятно и дискомфортно). И както е казала Kalin4eto, докато тече раждането и имаш контракции даже не разбираш кога ти проверяват разкритието. Често преглеждащия подпомага процеса по разширяване на шийката, което може да внесе лек дискомфорт за кратко.

Азалия, както са казали момичетата бебетата в началото доста често са с обратен на нашия режим поради факта, че 9 месеца и било така. Обикновено след няколко месеца влизат в нашия ритъм. До тогава съветът ми е да се нагодиш по неговия ритъм - почивай си, когато то го прави. Повярвай Света няма да рухне. Относно не спане заради колики и зъби: моите деца нямаха колики, а за зъбите разбирах случайно. Затова не го мисли и не се нагласяй, че докато стане на 2 години няма да спиш. 😉 Ще изчакаме, и ще видим.

# 648
Лелееее, честито на всички родили, имам усещането, че не останаха вече бременни Simple Smile)))) само аз си чакам 🙄 терминът ми е на 15.10, не мисля, че ще родя преди 13ти Simple Smile много се радвам за всички бебета, да сте здрави и много щастливи Simple Smile)

# 649
Ето, че дойде и моят ред. 🍼
Днес, след спешно секцио се появи и нашата малка-голяма радост ❤❤❤ 2.900гр. , 49см, момиче ❤❤❤

Секциото беше планирано (заради това че беше седалищно бебче) за идния вторник, но днес тоновете бяха много лоши, което наложи бебето да бъде извадено 5 дни по-рано, точно в 38-ма седмица. Оказа се, че пъпната връв е била много къса, а плацентата изключително износена (което на ехографа въобще не се видя така). Както и да е, важното е че бебка е жива и здрава. 😍😍

# 650
Честито на новите мами да сте живи и здрави и бързо възстановяване ! 💐❤🍀
Може ли някоя вече минала през спешно секцио да каже как се случват нещата , че се чудя ако не остискаме до датата как ще се развият нещата.

# 651
Честито на всички нови мами! 😊😊😊
Честито на всички момичета! Аз имам чувството,  че съм родила преди 2м, а всъщност сме на 10 дни. Аз все още се възстановявам,  имам 2шева възпалени,  почиствам със спирт и слез това пръскам с цикатридина.  От превръзките така се подсякох,  че чак не мога да вървя. Пия си антибиотика.  Вие как сте с лохиите,  на мен ми спряха, вчера , днес само по 1 капка
И аз се подсякох.. Вече почти месец мина, но имам като жълто течение, мисля, че до седмица ще изчезне.
Моето бебе пък да се оплача заспа днес е 18ч и още спи, мисля, че в момента си кара нощния сън и доста ме притеснява какво ще се случи като се събуди 😀

# 652
Даниел Миткови , минава горе долу като планираното секцио. При мен май нямах време да се притесня и беше по-добре 😂 А второто като знаеш къде отиваш е кофти. Та не се притеснявай изобщо, дали спешно или не, като процедура разлика няма.

# 653
Даниел Миткови, самата операция си е същата. Има разлика в подготовката преди това. Моите и двете операции не бяха планирани, но и двата пъти бях в болницата, защото трябваше да раждам на следващия ден. И двата пъти обаче родих няколко часа след приемането по спешност. В този случай няма клизма или свещичка, пак вливат системи, но при мен не успяха да влеят всички планирани банки. Няма време за душ или други екстри. По принцип казват да не се яде и пие вода преди операция, но при спешност това не важи. Мен даже ме караха да ям сладко преди второто секцио, с идеята бебето да се раздвижи. Така че влязох на операция след Сникърс и кенче кола и слава Богу всичко беше наред въпреки храната. Аз лично бях толкова стресирана от мисълта за раждането и втората операция още от момента, в който видях двете черти, че ми стана по-добре, че не се наложи да чакам до следващия ден. Не знам дали изобщо щях да мигна вечерта от нерви.

# 654
Sarajj , Bubamara благодаря ви за информацията по-спокойно ми стана като обяснихте . 🥰

# 655
  • Казанлък(Бургас)
Той се роди.
Казва се Божидар.
Тежи - 3820гр.
Дълъг е 53 см.

# 656
Честит Божидар 💙 Да е здрав и щастлив Simple Smile

# 657
Честито на всички нови мами. Да да ви много здрави бебчетата, а на вас бързо възстановяване.

# 658
Честит да е Божидар 💙 Много здрав, щастлив и спокоен да расте! На мама бързо възстановяване ❤

# 659
yanac, честит да е най-голвмият ти дар-Божидар 💙
Бъдете здрави, а ти се възстановявай бързо и безпроблемно!

Общи условия

Активация на акаунт