При нас настана оживление, ОКТОМВРИ сме в родилно отделение - Тема 16

• 45 657
  • 736
  •   1
Отговори
# 630
Честито на всички мами, пожелавам ви здрави, щастливи и пухкави бебета ❤ Бързо възстановяване на вас!!

Аз искам да питам тези, които вече минаха през това, болезнен ли е самия преглед за разкритие? Още не са ми правили на мен, приятелка, която скоро роди сподели, че доста я е боляло🤔 И колко често ви го правиха?

Вчера за първи път ми правиха преглед за разкритие и не беше никак приятно, но траеше по - малко от минута. Имам 1см разкритие и вечерта след прегледа ми падната и тапата.

# 631
Азалия, Да не те отчайвам, но ние само челна стойка не сме заемали с татко й, за да открием как да й оправим режима и въпреки всички опити, нищо не помогна. Според мен някои деца са си такива, каката едва последната година започна да спи човешки и нормално, а като беше бебе докато не минаха коликите към 6 месец и докато не изкара и последния зъб в края на втората си година, сънят беше някаква далечна мечта, непрекъснато се будеше, мрънкаше. Не ти бях полезна, но нито аз, нито някоя друга позната майка в сходна ситуация успя да се справи с този проблем.

# 632
Азалия, нормално е бебето да будува през нощта, а да спи през деня. Все пак такъв му е бил режива в корема ти. Когато си била будна с ходенето си го люлеела и съответно приспивала. Такъв ще му е режима за известно време, няколко седмици. С порастването детето ще има все повече будни часове и режима ще се пооправи. Няма да спите цяла нощ доста време. Освен, ако не сте сред малцината щастливци, на които бебетата спят през нощта. Но това пък не е добре за детето. То трябва да се храни през нощта, за да расте. А и ако кърмиш, лактацията е особено силна през нощта. Пропусне ли се хранене, млякото може да намалее. Т.е трябва да се цедиш.
Като му пораснат 16-те зъба, което става до 2 годишна възраст, ще започне да спи и цяла нощ. С изключение на последните 4 кътника. Но пък може и да не го боли, когато му растат.
Но тепърва предстоят коликите. Запасете се с някакво лекарство - лекарства, био амика или нещо друго.

# 633
Благодаря, момичета. По-скоро исках да си сверя часовника дали правя всичко правилно и дали това са нормални неща. Значи остава да намерим някакви начини да минават нощите по-леко. Знам, че с времето ще започне повече да разбира и да има някакви активности през деня, но за момента яде и спи през деня, и то много дълбоко и непробудно, даже биберона не търси, но нощем без него е рев, с него е спокоен докато не го излпюе, съответно аз само му го слагам отново в устата, ако не го сложа започва много да плаче и след малко вече и бибата не помага, следва гушкане и приспиване на ръце. А всички покрай мен го анатемосват това до безкрай.. и съм леко объркана, но мисля да слушам себе си, да си гушкам бебето, ако трябва да спи при нас в началото.

# 634
Здравейте, момичета.

Днес заедно с обилния дъжд, на бял свят се появи и нашето дългоочаквано момче 3,000кг 47см👶🏻💙

Чувството е прекрасно💕

# 635
Попи, Честита да е малката Мария Heart Да расте умна и красива принцеса! Леко и бързо възстановяване желая и скоро да се гушкате вкъщи!
Съншайн, честито момче и на теб Blue Heart Живи и здрави и бързо възстановяване! Разкажете повече, когато имате възможност.
И мен снощи за пръв път ме провериха за разкритие и честно очаквах да боли повече, но беше поносимо и след това нямам дискофот. Може и да е от това, че нямах никакво разкритие или да е от лекаря, не знам. Според мен контракциите (родилните) ще са много по-болезнени от някакъв си преглед за разкритие, които трае секунди.

# 636
Честити да са ни новите бебчета живи и здрави да са ! Бързо възстановяване на майките ! 🍀❤💐

# 637
Относно стерилизирането в болницата аз си носих стерилизатора. Стана така, че ми дадоха бебето доста по-късно и исках да мога да му дам кърма от шише, ако не засуче и има проблем. Давах да го ползва и мамата до мен.

А преглед са разкритие са ми правили един единствен път с двете бременности. Нямаше нищо неприятно, нищо различно не усетих. Може би и докторът беше много внимателен, не знам.

# 638
  • София
Честито за всички бебенца днес! 🥰🥰🥰 Да а здрави, послушни и щастливи!

Азалия, както Гери писа- нормално е в началото да са с малко обърнат режим.
Моят съвет е да забравиш за всички часовници и да се водиш по бебето. Режимът ще се сменя доста често в началото.
Макар и да не изглежда така, всичко е супер преходно. (Но идва следващото 😃)

Каката беше (и още е) голяма купонджийка. Имаше период от 5тия до към 10тия месец, в който не заспиваше преди 1-2-3-4ч 🥴 Но спеше до много късно сутрин.
Много се бях отчаяла... Бях пробвала и да я будя по-рано с надежда да заспива по рано. Не и не. Просто получавах по-кисело дете за целия ден.
Тогава пак бях говорила с Хедра, обмислях и консултант по сън.
Хедра просто каза да не се боря с вятърни мелници. Детето е такова и няма как да го "науча" да заспива в 21ч, например.

В момента, в който го приех, някак стана по-лесно. 😊

# 639
Азалия, спи с бебето през деня, през нощта, когато дойде, докато се нагодите. Така ще имаш сили и ще си по-спокойна, а това е най-важно сега.
Честити да са и днешните бебета! 🍀

# 640
Момичета да се отчета и аз. Днес точно в 38г.с с планово секцио в АГ Селена се роди Александър 3,700кг и 50см в 11:05ч. За сега всичко е в рамките на нормалното. Чакам да ми го донесат да го видя и нямам търпение, че го видях само в операционната за малко. Раздвижиха ме и това мина ок.

# 641
Азалия , радвайте се поне че през деня спи . Баткото беше така през цялото време на денонощието от новородено на 10 дни започна. Майка ми викаше "такова новородено за първи път виждам"
И после се досетих че може би е било гладно и за това търси биба , да не би при вас проблема да е в храненето нощем? Или да търси да го гушкаш или да те чува ?
Ясно е че децата до 2 години не спят нормално,  но понякога си има причина за това и се опитваме да я открием.
Тук ми бяха предложили с баткото(понеже много трудно ядеше и се въртеше , беше нервен и плачеше  беше АД) киропрактик . Това е някакъв вид масаж с наместване и казват че при нервни бебета много помага , защото понякога от самото раждане , най -вече ако е нормално на бебенцето може да му се е преметнала жила или мускул и това да му причинява дискомфорт при сучене и да плаче . Имам приятелки които след такъв масаж казват че имало значителна разлика , аз тогава не посмях , защото слушах майка ми с нейните глупости  че я било страх "да не осакатят детето " Joy сега съжалявам много.

# 642
Момичета, нашата дългоочаквана Вяра днес се появи с планово секцио - 3080 гр., 50 см. Страхотно вълнение 😊❤

# 643
Честито на всички момичета! Аз имам чувството,  че съм родила преди 2м, а всъщност сме на 10 дни. Аз все още се възстановявам,  имам 2шева възпалени,  почиствам със спирт и слез това пръскам с цикатридина.  От превръзките така се подсякох,  че чак не мога да вървя. Пия си антибиотика.  Вие как сте с лохиите,  на мен ми спряха, вчера , днес само по 1 капка

# 644
Колко много бебчета само за 3 дни! Всички да сме здрави и силни и да им се радваме, а те да са по-здрави и от нас, за да бъдем спокойни мами Flowers Four Leaf Clover Честито, мили дами-мами Heartpulse

Аз останах с малко свободни минутки и маааалко по-свеж и осъзнат вече мозък, та мога да споделя малко повечко от сряда. Родих със секцио в АГ "Селена", Пловдив. Бях изключително спокойна до последно, но в момента, в който стана време анестезиологът да ми постави спинална упойка нещо се случи с мен-разтресох се (бих казала, че се разтреперих, но беше абсолютна треска), беше много трудно поставянето на упойката, предвид това, но имах щастието да съм при невероятен екип. Та, мина това, вързаха ме, продължавах да си се треса, добавиха ми успокоително преди да изкарат малката и то съответно е подействало и на нея. Не проплака (за разлика от мен-аз си ревах Sweat Smile ), оставиха я първия ден на кислород и системки, в късен следобед е проплакала и се е "осеферила". Операцията ми започна около 8:30, а рехабилитаторка дойде при мен около 14:30 ч., беше много внимателна и подробна и ще ѝ бъда благодарна доживот. Стимулира ме да се движа колкото мога повече още от ден 1, така и направих. Днес е ден 3 и нито ми опъва нещо, нито чувствам дискомфорт, ходя с удоволствие.
Ако всичко е наред, утре се прибираме вкъщи с моето вълшебство 🎀

Общи условия

Активация на акаунт