При нас настана оживление, ОКТОМВРИ сме в родилно отделение - Тема 16

• 45 612
  • 736
  •   1
Отговори
# 675
Много бебенца са се родили,честито на всички,бъдете здрави и много щастливи ❤️❤️❤️
Яна, много хубав разказ.Чакам и още един(забравих коя мама го бе обещала,но пак за естествено раждане).
Ние от вчера сме в новото вкъщи.Бебо понесе геройски пътуване около 3 часа (заради дъжда,иначе са два) и се чувства много спокоен.Буди се на 3-3,5 часа,давам му по 90мл АМ,гушкаме се и после спи ухилен до уши.ММ нощес го храни и аз най-накрая успях да се понаспя, въпреки че се будех всеки път,когато и бебето (а дори не го чувах, защото бяхме в отделни стаи). Надявам се до края на месеца да отпадне поне едно от двете нощни хранения.
Вчера ММ ми махна лепенката от секциото и каза,че няма никаква рана,а само три мънички точки.Дано и леките болки изчезнат по-скоро и краката ми да спаднат(излязох с ниски белтък и албумин и сега наблягам на протеините,но има още какво да се желае ,поне успях да си пъхна краката в маратонките,че от родилното излязох по чехли,тъй ми бяха отекли)...

Ели,с какво АМ ви захраниха в Шейново и какво му даваш сега.Аз съм в чуденка още.Каката беше на Аптамил антирефлукс,след Аптамил за недоносени,ама сякаш преди 6 години нямаше такъв избор...а за преди 16 години пък съвсем с баткото

# 676
Добре дошли на новите ни бебенца! Да са здрави и много щастливи!

Иии ще се намърдам и аз в голямата навалица Simple Smile
Вчера следобяд се роди Калина с манекенски мерки 3200гр, 51см
Момичета, аз съм жестоко влюбена в това мое малко, сладко, перфектно създание Heart
Всеки път като ми я вземат се натъжавам и всеки път като я видя отново тръгват сълзи от радост. Просто няма такова щастие!
От първият ни контакт започна да суче и вече тренираме усилено и двете, за да се получи както трябва.
Ще разкажа повече за нейното естественото раждане по-късно. Желая успешен финал на момичетата, на които предстои. Всяка една болка и мъка си заслужава на 1000%

# 677
Честита Калина и добре дошла в отбора!!
Ние сме на АМ и не се изхожда след всяко ядене, а по 1-2 пъти на ден, педиатърката каза че е нормално, при кърмене се изхождат доста по-често.
Ии имам един въпрос аз, нали ще си продължим темичката и след като всички родим? Определено мисля, че поне на тези с първи дечица ще ни е много полезна 🤗

# 678
Момичета, последните 2-3 страници не съм ги чела, но пиша с обещания разказ. Ели, аз бях.

На 07.10 имах цял ден контракции, но хаотични. По-късно спряха тотално. Легнахме си около 1.30 (вече 08.10). Събудих се малко след 2.30 за среднощната смяна до тоалетната. Отидох си и всичко беше точно. Тъкмо се връщам в леглото и хоп усещам как нещо се стича. Подскочих (до колкото е възможно да подскоча 😅) и веднага до тоалетната, за да се убедя, че е това, което си мисля. Нямаше съмнение - водите ми изтекоха, падна ми и тапата. Нямах все още болки. Събудих го моя човек и викам “сега спокойно, водите ми изтекоха”, той стана с 300 и стои и ме гледа, милия 😅 след 3 минути се беше облякал, обул и запалил цигара и стои и ме гледа. Скарах му се да не ми внася напрежение. Влязох да си хвърля един душ, давах му насоки за последни неща (зарядно, документи и тн). По пътя до болницата ме хванаха контракции - на около 6 минути.
Около 3.20 бях там. Водите продължаваха да изтичат, 3 см разкритие и съвсем леки болки. Докато пуснат тонове, да ме прегледат на ехограф и тн, стана към 4 и бях с около 4 см разкритие. От там се почнаха адските болки. Колкото и да се настройвах да съм спокойна, просто изпитвах адска болка. До едно време се опитвах да дишам, после изведнъж всичко губеше смисъл. Болеше адски. През това време поддържах връзка с моята АГ, която не беше на смяна, но дойде по-късно. Около 6.00 вече умирах от болка, поисках упойка. Нещо ме мотаеха, че анестезиологът идва в 7 и не работил нощно време. 🤷🏻♀ Тогава си мислех колко мнооогоо време е един час. През този един час мислех, че са последните мигове от живота ми 🤣 Лягах на земята при контракции, повръщах страшно много, просто имах чувството, че това е краят. Болките бяха все по на често, че имах чувството, че бяха постоянно, дори не можех въздух да си поема.
Малко след 7.00 ми казаха, че съм с около 7-8 см разкритие и е късно за упойка. Е, тука вече щях да се гръмна. Казаха ми, че съвсем скоро всичко ще свърши и ще стана мама. От там вече ми се губи, имах напъни и виках много. Разбира се, не ми позволяваха да напъвам и ми казаха, че има още малко до скъсяване на шийката.
Не знам точно колко ч е било, но може би около 8.40/5  ми казаха, че е време. Вече бях тотално изтощена, но дадох всичко от себе си да изкарам това бебе. Казаха, че се справям много добре, със сигурност тук ги слушах много внимателно. През цялото време чувах, че бебето е много голямо. И така в 9.00 се появи най-прекрасното чудо на света. Няма чувство, с което да мога да го сравня. Да чуеш първия плач на детето си. Леле, хора, НАИСТИНА ЗАБРАВЯШ за всякаква болка. А излизането на бебка беше такова облекчение за тялото ми. Все едно някой махна един чувал с камъни от мен. Имам 3 външни и не знам колко вътрешни шева. Казаха ми, обаче че за моите 156/7 см и моето голямо момиче от 3800 положението долу си е направо супер. 😁 Шиенето беше неприятно, но в никакъв случай не беше най-неприятното. Дори не ми пареше после, като пишках първия път. Тук е момента да отбележа, че дори не съм се поглеждала от страх. Усещам се много подута, пръскам с цикатридина. Днес съм много по-добре, откъм усещане, но определено си наболява още.

Забързах малко разказът накрая, но принцеса Даная се пробужда и ще се кърмим след малко. За което съм супер щастлива, за сега се получава супер. 🥰

Не се шашкайте от моя разказ, мамчета. Заключението е, че всичко се предолява, щом си видиш детето. Въпреки всичко се чувствам истински герой! Супергероят на принцеса Даная!   ❤

Последна редакция: сб, 09 окт 2021, 14:01 от CardyR

# 679
Карди, в коя болница роди? Много вълнуващо беше за мен да изчета всичко!

# 680
  • Варна
Ние имахме първата вечер вкъщи Hug
Вчера ни изписаха. Аз съм с хиляди въпроси в главата си Flushed , все още не мога да се успокоя изцяло. Чакам педиатърката да ми пише,кога да отидем на преглед. И да ни даде малко насоки, защото в болницата нищо не казаха.
Ние също през деня спим непробудно,а вечер около 4-5 сме активни.
Аз имам друг въпрос - на всяко хранене ли се изхождат децата ви по голяма нужда? И тези пъпки от претопляне ли успяхме да ги направим ?
И според мен са от претопляне пъпчиците. Simple Smile За изхождането зависи как се храните, кърмените обикновено на почти всяко яде се изхождат, защото кърмата се усвоява изключително бързо. Но пак не е задължително. С АМ доколкото знам може даже и да не е всеки ден, ама да не излъжа, че нямам опит.

# 681
Нямам почти време да пиша, но ви чета. Честито на всички момичета, всеки път като видя, че някоя е родила и се почна един рев, голяма ревла съм станала🙈. Помня, кога всички повръщахме, кога се питахме кога ли ще ритне,  сега повечето вече си гушкаме бебоците. Минахме през какво ли не,но  всичко си заслужава!

# 682
Честита да е новата девойка , Калина! Да схе живи и здрави и бързо възстановяване!🍀💐❤
Ние днес с мъжа ми с малкия чистихме усилено с пара извкъщи , но вече се изморихме и подремнахме малко и сега ще ходим да пазарим , че мъжа ми да не ходи сам с малкия . Вече съм под голямо вълнение за големият ден . 🥰🥰

# 683
Ей, вчерашния ден си е направо бейбибум! Сега по ред на номерата Grinning
Ladymagic, Честит да е Александър, силен и борбен да расте! Blue Heart
 Lovebirds, Честита да е малката принцеса Вяра, да расте щастлива и умна с красивото си име! Sparkling Heart
GucciBloom, Честита девойка и на теб, бързо да качва грамчета и да се гушкате скоро вкъщи! Hug
Yanac, Честит да ви е Божидар с пожелание да расте добър, всеотдаен и весел като мама! Blue Heart Разказа ти за раждането е повече от вдъхновяващ, особено за майките първескини като мен, за което благодаря и ми се иска и аз да имам това спокойствие, като му дойде времето! Песничките за успокоение са добра идея, както и да прегледам още веднъж лекцията на Елена Василева за дишането. Интересно ми е помниш ли как беше първото ти раждане?
Lolloooo, предчувствах си аз, че адашката ми ще се появи на бял свят на мойта дата, ама не посмях да пиша преди това, че да не я секна Heart Eyes иначе какво да ви пожелая, по-бързо да се съберете заедно вкъщи, за да не се натъжаваш, като ти я взимат. А на малкото Калинче, да расте усмихнато, палаво и щастливо момиче People Princess
Карди, благодаря за вълнуващия разказ, браво на теб, че си изтърпяла цялата болка без упойка, за да се насладиш накрая на така чакания пухкав финал! Hands Clap
Бързо възстановяване на всички нови мами и скорошно прибиране у дома желая! Аз имам 2 дни до термин, ама освен чести позиви за тоалетна и средно силни стягания ниско долу, друго не предвещава скорошно раждане, така че си чакам аз Wear Watch

# 684
Иназ с еинтересувам, не че не съм родила 2 деца, но с първото отидох веднага в болницата заради кръвно и кръвотечение , с второто беше предизвикано раждане, та колко често трябва да са контракциите, за д атръгна към болницата? (Ясно, че ако ми изтекът водите, трябва да ида, но преди да изтекат на какъв интервал редовни контракции се тръгва) благодаря ви Simple Smile

# 685
  • София
Аз също нямам естествено раждане, но сега се готвя за такова с Олга Дукат.

Тя препоръчва правилото "1-4/5-1", тоест:
Да си имал поне 1 час
контракции на 4-5мин,
като самите те да продължават поне 1мин.

Тя също така препоръчва да се изчака максимално в домашен комфорт и обикновено иска да се чуе с жената преди да тръгнат към болницата.
Ако може спокойно да говори по време на контракции- значи е рано.
Ако тотално не е в състояние да говори в този момент и не може да се фокусира над нищо освен контракцията- значи е време. 😃

# 686
Аз цял ден от 5 сутринта до 8 и 30 вечерта имах контракции на 10 мин. Падна ми тапата и започнаха да изтичат водите и тръгнах към болницата. Докато оправих документите и ме прегледах, от 5 см разкритие и контракции на 10 мин, минах набързо към напъни. Чак не успяха окситоцин да ми пуснат.Аз ако чаках контракции на 5 мин щях да си го родя вкъщи.
Първото дете с изтичане на водите тръгнаха контракции на 5 мин. Детето се роди след 13 часа.
Всичко е относително и по-добре при симптоми да се консултират с гинеколог си.

# 687
Аз цял ден от 5 сутринта до 8 и 30 вечерта имах контракции на 10 мин. Падна ми тапата и започнаха да изтичат водите и тръгнах към болницата. Докато оправих документите и ме прегледах, от 5 см разкритие и контракции на 10 мин, минах набързо към напъни. Чак не успяха окситоцин да ми пуснат.Аз ако чаках контракции на 5 мин щях да си го родя вкъщи.
Първото дете с изтичане на водите тръгнаха контракции на 5 мин. Детето се роди след 13 часа.
Всичко е относително и по-добре при симптоми да се консултират с гинеколог си.

Да на мен реално ми е трето естествено раждане и бинтрябвало да стане доста бързо
Със сина ми най най-първите и леко болезнени контракции почнаха към 12 вечерта, водите ми изтекоха към 4 и родих в 8:45, с дъщеря ми беше предизвикано с хапче, изпих хапчето в 6 май беше, отидох в болницата към 7-7:30 и в 9:45 родих доста бързо и безболезнено (явно съм имала късмет, защото сега покрай форума доста прочетох за предизвиканото раждане и видях, че е опасно 🥺

# 688
  • София
Да, да.. Пропуснах да спомена, че това се отнася за първо естествено раждане.

При второ или по-следващо е нормално нещата да са по-динамични. 😃

# 689
Честити бебчета! Бързо възстановяване на мамите!
Днес нашата малка принцеса става на 1 месец! Имам чувството,че вчера се роди, а тя се променя всеки ден!💗

Общи условия

Активация на акаунт