При нас настана оживление, ОКТОМВРИ сме в родилно отделение - Тема 16

• 45 616
  • 736
  •   1
Отговори
# 660
Честито на всички мами с новородени бебоци! Бъдете живи, здрави и много щастливи!!!

Нас днес също ни изписват! По принцип нямам търпение това да се случи, но съм и притеснена, защото каката е със стомашен вирус. Вчера повърнала няколко пъти и мъжът ми я завел на лекар в някакъв дежурен кабинет и след това у баба ѝ. Лекарката като разбрала, че сме с новородено започнала да обяснява как трябва да си отложим изписването с 3-4-5 дни, защото този вирус щял да седи в апартамента ни още толкова време даже и болния да го няма там. Съпругът ми и той да нямал контакти с НИКОГО (не само с бебето, ами с НИКОГО) поне ден два. Направо откачих... Докато не видях рецептата - изписала е панадол бебе на 11-годишно дете! Изключително адекватно лечение. То така ни е почнало няколко дни преди влизането ми в болницата - зъболекари по спешност, ремонт на диопърични очила на каката, щото що ли да не ги счупи ден преди да вляза с болницата и да хвърча като финикиец да свърша това и онова в последния момент. Свекърва ми някакви невероятни проблеми си създала в Германия където работи и за ден си организирала връщането в България в деня на раждането, че и мъжа ми да ходи да я прибира от някаква незнайна автогара в Букурещ (на 60км от Русе)... Абе какво да ви кажа? Да се смея ли, да плача ли? Невероятни спомени ще ми останат и от това раждане Grinning

# 661
  • София
Честито на новите мами, здраве на тях и бебчетата им!

Аз се хванах, че поздравявам на ум всяка и ликувам на всяко ново бебе, а после като пиша коментари, забравям да честитя и наистина, а не само в главата си.

Тапата ми падна тая нощ, надявам се скоро и самото раждане да започне, че съм два дни след термин и никак, ама никак не искам да го форсират идната седмица, ако не е започнало само.

Малко се притеснявам дали ще уцеля момента да тръгна към болницата. Не ми се иска да тръгна нито твърде рано, нито твърде късно (кога ли всъщност е твърде късно Grinning ).

# 662
Eleyn, успех! Стискам палци за леко раждане 🙏
Честит да е Божидар 💙
Аз днес тръпн в очакване да ни изпишат. Станах още в 5 и не заспах повече. Чувствам се добре, домъчня ми вече за домашните. Нямам търпение да се приберем. Тази сутрин гърдите ми вече с по-големи и тежки и с нетърпение чакам бебка след сутрешната визитация, за да я накърмя 😊 Много съм щастлива, че кърмата ми пак слезе още в болницата и няма да се наложи да дохранвам с АМ.

# 663
  • София
Лелееее! Колко много бебенца! Heart Eyes Нека всички да растат винаги здрави, много послушни Grinning и с много късмет!
А на всички мами- бързо възстановяване! И всички разкази са добре дошли. Grinning

# 664
  • до най-прекрасния мъж
Честити нови пухкави бебоци, да са здрави и да растат щастливи. На мамите бързо възстановяване и лесно адаптиране с новите членове на семейството. HeartKissFlowers Hibiscus
На болничките членове на семействата бързо оздравяване.

# 665
Седя и ви чета с кафето за добро утро и ММ ме пита защо се усмихвам така идиотски срещу екрана. 😀
Колко много бебчета имаме вече, всеки ден по няколко, аз май съм една от малкото неродили. 😀

Честито на всички момичета!!Вие и бебоците бъдете здрави и нека домовете ви са изпълнени само с бебешки смях и щастие! 💕 Много сте, не мога поименно.

Аз съм добре, преди няколко дни бях на преглед, бебето е 3400гр, слязло вече долу и си тежи.На тоновете имаше една контракция, която аз усетих като изтръпване на краката, а акушерката ми каза, че с такива контракции някои жени влизат да раждат.🤷🏻♀
Док каза да я посетя пак след една седмица, ако не съм родила до тогава.Разкритие иначе нямах.

Имам нужда от вашите препоръки от докторите, на колко минути ви казаха, че трябва да станат контракциите, за да тръгнете към болницата?
Много ме притеснява тази част, защото ще раждам в друг град.

# 666
  • Казанлък(Бургас)
Благодаря за поздравленията! Прегръдки💞!
Нека са много здрави новите бебета! На чакащите - успех!
Eleyn , хайде! Чакам те в отбор "Мама" 😘

Как се появи Божидар
(Да се чете само при интерес! Ще е дълго и с лирични отклонения )

Скрит текст:
Терминът ми беше определен за 6 - ти октомври, но настъпи 8 октомври, а сигнали никакви. Една приятелка ми дойде на гости, и изчистихме гаража и мазето. Появиха се стягания - леки. В 21:20 ми изтекоха водите. Изкъпах малката и мен, и най-спокойно си събрах последните вещи от списъка. Мъжа беше блед. Отидохме в АГ Стара Загора. Последва преглед - 4 см разкритие и контракции начални, ритмични. Настаниха ме в предродилна зала. Пуснаха тонове. Преглед за разкритие 40 - 50мин. след появата ми - 5см. И раждането започна. Акушерката каза, в коя стая ще са, ако има силна болка или напъни да се обадя. Броят ме за старо куче - трето ми е. През цялото време обикалях около леглото дишайки по инструкциите на Елена Василева и ползвайки техниките на Олга Дукат за пози и точков масаж за обезболаване. Между контракциите посядах на леглото и си пеех две песнички, които ми изплуваха, докато пътувах към болницата - "Нека да вали, траля Ля Ля ли" (валеше дъжд) и "Тих бял Дунав се вълнува, весело шуми.." (Не се смей те! Нямам идея от къде се появи последната. 🤔)
Контракциите започнаха да се сливат и нямах време да посядам. Усетих напъни и пъшкайки шумно, подпирайки се на леглата тръгнах да си търся акушерката. Е, тя ме чула и се задаваше със скептична физиономия (и предния път видях този израз върху лицето на акушерката). Стана ми смешно. Знаех какво ще чуя, защото го бях чувала преди 3 години. "Лягай да видим какво става! Защо така викаш?! (тук ме мислят за лигла) Мамка му! Имаш пълно разкритие?!!! Ти раждаш. Леле колко бързо стана!!! (и това изречение няколко пъти, един през друг от уста на уста😆). И хайде към родилна зала. При напъните отново си повтарях думите на Елена Василева как да дишам и напъвам и си слушах много внимателно акушерката. Божко си е големичък и се позаклещи на финала, но с общи усилия се справихме. Шевове - един, мъничък козметичен, даже се чудеха дали да го правят.

И така поуката: (още при предното раждане я бях извела😆)
За да стигнете по-бързо до пълно разкритие, и съответно бързо раждане е нужно опознаване на процеса чисто анатомично. Когато знаем кога точно какво ни се случва в процеса гоним страха. После проучваме как можем да помогнем на себе си и бебето - в това приключение сте двамата. И много положителна мисъл, усмивки, да си представиш красиви места, да броиш, танцуваш, да си пееш фалшиво идиотски песни или там което на вас си ви помага. Защо човек да се мъчи с часове?! Болките са си болки. Не можем да избягаме много от тях, но можем да скъсим времето?!😉
Уф, забравих да напиша- от 4 см до бебе в ръцете - 2ч и 45мин, [\spoiler]

Последна редакция: сб, 09 окт 2021, 10:51 от yanac

# 667
Честито на новите мами!! Да са здрави бебчетата ❤❤
Аз влизам с въпрос към родилите вече и тези с опит с новородени. От вчера сме вкъщи, всичко за сега е нормално, но бебчето спи цяяял ден, а нощем будува и мрънкя. Дайде идеи и съвети как да оправим режима. Мисля си следобеда да го занимавам с нещо, да постои буден и да се измори до вечерния сън, но той след хранене си заспива и не го интересува нищо. Има ли как сега да се изгради някакъв режим или всичко става с времето. Нямам абсолютно никакъв опит с бебета и сега се учим взаимно..
Не е режим. Коликите се обострят вечер и през нощта, и затова мрънка. Сънят е много важен за нервната система, а и тогава се синтезира хормонът на растежа, така че не те съветвам да го държите насилствено буден. Не се плаши, при бебетата всичко е периоди. Тъкмо решиш, че си се справил или че те можеш повече и има ново “20”.

# 668
Честито на всички мами! Да са ви много здрави,щастливи и спокойни бебчетата! А на вас бързо възстановяване !💗

# 669
Yanac честит да е Божидар ! Живи и здрави да сте ! ❤🥰🍀

# 670
  • au bout du monde
Честити да са новите бебчета!

Стана ми интересно... Сами ли ви оставят, докато чакате разкритието?

При мен имаше нон стоп акушерка от началото докрай. За миг не ме остави сама.

# 671
Честит да е Божидар 💙 Нека расте много здрав, щастлив и обичан🥰
Много вълнуващ и успокояващ разказ. И аз очаквам нормално раждане и много ми въздействат такива примери, искам да стана и да отида да родя и аз още сега 😂😂
Бързо възстановяване!!

# 672
  • София/Севлиево
Много бебенца са се родили,честито на всички,бъдете здрави и много щастливи ❤️❤️❤️
Яна, много хубав разказ.Чакам и още един(забравих коя мама го бе обещала,но пак за естествено раждане).
Ние от вчера сме в новото вкъщи.Бебо понесе геройски пътуване около 3 часа (заради дъжда,иначе са два) и се чувства много спокоен.Буди се на 3-3,5 часа,давам му по 90мл АМ,гушкаме се и после спи ухилен до уши.ММ нощес го храни и аз най-накрая успях да се понаспя, въпреки че се будех всеки път,когато и бебето (а дори не го чувах, защото бяхме в отделни стаи). Надявам се до края на месеца да отпадне поне едно от двете нощни хранения.
Вчера ММ ми махна лепенката от секциото и каза,че няма никаква рана,а само три мънички точки.Дано и леките болки изчезнат по-скоро и краката ми да спаднат(излязох с ниски белтък и албумин и сега наблягам на протеините,но има още какво да се желае ,поне успях да си пъхна краката в маратонките,че от родилното излязох по чехли,тъй ми бяха отекли)...

# 673
Ние имахме първата вечер вкъщи Hug
Вчера ни изписаха. Аз съм с хиляди въпроси в главата си Flushed , все още не мога да се успокоя изцяло. Чакам педиатърката да ми пише,кога да отидем на преглед. И да ни даде малко насоки, защото в болницата нищо не казаха.
Ние също през деня спим непробудно,а вечер около 4-5 сме активни.
Аз имам друг въпрос - на всяко хранене ли се изхождат децата ви по голяма нужда? И тези пъпки от претопляне ли успяхме да ги направим ?

# 674
Ние имаме същите пъпки и педиатъра каза, че са от претопляне.
Тази нощ и при нас мина по-трудно от обикновено . Явно го тормозят колики и като се събуди към 4 и не искаше да спи повече.Кърмих го около час, но в момента , в който го оставих рев. Дадох му залъгалка и пак не се получи . Накрая го гушнах и отидох и седнах на дивана и си поспа така 3 часа  в ръцете ми и аз съм заспала седнала.Само си помислих сега, ако ни види свекървата и лошо ще й стане.А душичката така сладко си спеше, че нямаше значение чувствам ли умора или не.

Общи условия

Активация на акаунт