Бебчо във коремче рита: хайде майче не остана - Януари наближава!!!

• 15 923
  • 284
  •   1
Отговори
# 105
  • В сърцата на четирима мъже/е,може и малко повече да са:-)))/
Да ви питам аз,като обикаляте по магазините така активно,да сте виждали хубави мебели за детска стая,говорим за баткото/на2.9г.Simple Smile/ Laughing Laughing Искам да му взема ново легълце,ама нещо по -интересно - като кола,или нещо такова? Laughing

# 106
ejkajujka аз ходих при Йорданова в 16 поликлиника.Не знам дали е същата ама това дето ми го казва зна4и месец по рано, ина4е казано 8 месец.Аз не вярвам на сънища, но все пак сънувах 4е раждам в седмия.Ние тепърва ще обазавеждаме квартира в Согфия и не знам как ще се опрая ако беб4о дойде по-рано

# 107
ejkajujka аз ходих при Йорданова в 16 поликлиника.Не знам дали е същата ама това дето ми го казва зна4и месец по рано, ина4е казано 8 месец.Аз не вярвам на сънища, но все пак сънувах 4е раждам в седмия.Ние тепърва ще обазавеждаме квартира в Согфия и не знам как ще се опрая ако беб4о дойде по-рано
      На мен "диагнозата" ми постави доц.Томова.Мисля,че доста "януарчета" са по-едрички.Това се обсъждаше някъде в предишните теми.
      Мое лично мнение е,че понятието "термин" е доста условно!Аз,според няколко различни системи на калкулация,имам 5 различни дати на термина!!!По-приемливи са,поне са в рамките на 15 дни.Иначе....Знае ли човек кога точно е станало зачатието?БОЖА РАБОТА!Следователно,може ли да се изчисли точно термина?.........Съмнявам се!
      А за по-ранното раждане не дей да се притесняваш!Аз лично познавам няколко човека,така наречени "седмачета".Доста напреднали в живота си хора!Сегашно време изобщо не е проблем бебето да се роди по-рано,от медицинска гледна точка.А от вашата,по-материална гледна точка.............................................Виж!По-важно е първото!Бебето да е живо и здраво останалото ще се оправи!Горе главата! Wink

# 108
Здравейте и от мен!

Като гледам времето започна да става много студено. А е още края на есента.
И ще трябва да си търся яке за зимата. Преди се радвах, че ще карам със старото, ама вчера като го облякох ... че той корема ми на вънка.  hahaha Не че не мога да го закопчавам - просто е късо,  hahaha hahaha hahahaщръква напред и вятърът влиза под него. Така че ефектът от закопчаването е никакъв.

Цитат на: cherry_gabo
Мене днеска мояt доктор ме разби. Викам му: "Спрях фолиевата киселина", а той: "Не! Пийте я до края!" Е на мен ми писна бре!!!   Аз съм в 7 месец! тука я изписват на вси4ки за цялата бременност, 4e и за след това, докато кърмиш. А преди бременност - също! А в бг-мамма-форума 4ета, 4е е важна само първите 12 седмици! Какво да правя, моми4ета! Не ми се тъп4е ве4е с тия глупости, а и гледам да се храня здравословно. Дет се вика:не пия, не пуша, 4е и по мъже ве4е не ходя    Егати

Аз фолиева киселина пих до края на 4-ти месец, ама сега се налага да пия Малтофер до края на бременността, който ми е доста неприятен. Фолиевата киселина е полезна за бебоците, така че cherry_gabo, като ти казват пий си я. Няма да ти навреди.  thumbsup

# 109
  • Пловдив
здравейте и от мен.Терминът се изчислява винаги приблизително и се смята,че раждането става плюс-минус две седмици...така че никога се не знае.а и ние януарките с тези коледно-ножогодишни празници....само се моля да мине ножа година и да са си работни дни Praynig
А за якето и аз имам същия проблем,моето е по дългичко,но сега го закопчавам и е точно по мен,а след 1-2 седмици сигурно няма да мога Embarassedтрябва да се измисли нещо.
Момичета имате ли някаква представа какъв прах за пране можем да използваме за бебовците?
Казаха ми за Персил сензитив?Някой нещо да каже?
Ние в събота сме на ехограф да се видим,че се затъжихме.
Айде лек ден на всички

# 110
Добро утро   bouquet май вече е добър ден,а?  newsm78
Сега ставам и си пия кафенцето и чета бебешките писания.

Нашата мома в 28 г.с имаше размерите на бебче в 31 г.с.  Hug и тя е едра.Даже мен док.ме питаше дали ще дочакаме нова година,но аз мисля ,че даже и Коледа е малко веротно да дочакаме.Никой не може да ми каже кога съм забременяла,така ,че не може с точностда се определи термина.Аз влезна ли в деветиия (на 4.12.) стягам багжа и ще имам готовност.Може и татито за именния ден да го изненадам(за Никулден).Щом сме влезнали в деветия всеки ден е вероятност,само трябва да сме спокойни.И той май наистина всички Януарчета са едрички.То с такива хубави мами-много ясно ,че и децата ще са добре и ще растат.  bouquet

Аз Фолиевата киселина я пих около 1 месец ,някъде към четвъртия,но док. каза , че мога да я продулжа до края на бременноста,но пък във витамините,които пия си има фолиева-така,че значи аз още пия фолиева киселина.

Сега да ви кажа какво СТРАННО нещо ми се случи тая нощ.   #Crazy  Към 2:30ч. през ноща се събудих,защото краката ми бяха мокри (от половината бедро надолу).Чаршафа под краката ми(само от моята страна-при мъжа ми не) чисро мокър.Първо си помислих,че съм се напикала  hahaha ,но бельото ми сухо,под дупето чаршафа сух. Станах , събудих Николай и той се зачуди.Абсолютно никаква логика няма  Shocked смених чаршафите ,тая сутрин са съхи,но не мога да си обясне от какво беше тая мокрота снощи  newsm78 Абсолютно странно нещо-все едно някой беше исипал вода.

Аз също в НОИ се водя още с моминското име,въпреки ,че дадох копие от личната карта на счетоводителката.Засега няма проблем.

Наде със зимните чкета вече съм на ВИЕ.Нищо не ми става,те и на мъжо май няма да ми станат. #2gunfire С това шкембенце нищо не ми се закопчава.

Тани , на мен ми похвалиха ТЕО БЕБЕ.А аз имам ТАЙД...за супер-майки.Като свърши също мисля да си купя Тео-то.

# 111
ejkajujka благодаря за успокоенитето, но как да ти кажа самата аз не се 4увствам подготвена още и съм малко притеснена.
mimi_81 аз влизам в деветия месец на първи януари за това така се 4удя на това изказване за коледното бебе.Аз разбирам едри4ко и по рано ама две седмици по рано а не в 8 или 7 месец

# 112
Момичета имате ли някаква представа какъв прах за пране можем да използваме за бебовците?
Казаха ми за Персил сензитив?Някой нещо да каже?

И аз съм се ориентирала към Персил сензитив. Ще го използвам и за нашите дрехи - нямам намерение да ги пера отделно... ние да не сме ... Изобщо не мисля да го отглеждам в стерилна среда - едва ли ще е добре за имунната му система

# 113
Здравейте и от мен!!!
Незнам за вас, но на мен хем ми казаха, че ще е голямо, хем вместо 25 сметнаха термин 28 януари, вече наистина се обърках.. Ама разликата не е голяма, така че съм споко.
И мен ме боли кръста адски и незная накъде да се завъртя... Но ме боли само от ляво, около бъбреците. Вчера ходих при лекарката и съм имала повечко левкоцити в урината и сега я чистя с листа от бреза - на хапчета.
Искам вече да идва януари, да се ражда бебчо и да се връща мъжа ми  Heart Eyes!!!!!!!!!!!!

# 114
Sandy незнаех кога влизаш в деветия  newsm78 Казват,че някои бебоци растат много 7-8 месец,а по-малко в деветия,така,че може изобщо да не ти се измести термина.

# 115
  • София
Нинище, записали сме те за лекцията в четвъртък.

KayRenn, теб също те записахме, обаче имахме някои колебания относно истинското ти име и за това си кодирана като Десислава Тодорова. И да не си, под това име ще си в списъка!  Crazy Ще ни прощаваш, ама то един акъл за коя глава по-напред, та за това така стана!  Joy

# 116
mimi_81,нещо наистина странно е това,дето се случи с теб тази нощ!Сигурна ли си,че няма други странни неща?В смисъл...........Знам ли.........
    Аз бих се притеснила,че ми изтекоха водите..... newsm78
    Може изобщо да не е това,но не е ли по-добре да се обадиш на лекаря си да споделиш за СТРАННОТО?

# 117
И аз след напикаването си помислих за водите,ама пък нищо по мен не беше мокро-ако имаше нещо поне бельото щеше да ми е мокро.Засега бебка си ритка,нямам оплаквания,но .... успокоявам се,че ако бяха водите щеше мокрото петно да е по нагоре по чаршафа.

# 118
Здравейте и от мен момичета,
досега само ви четях и нямам оправдание за моето пасивно участие във форума.
Термина ми е 25 януари, живот и здраве чакаме момче  Simple Smile
Искам да ви питам за вашето мнение относно някои покупки.
1. Количките - предимсва и недостатъци за въртящи се колела или стационарни. За въртящите колела чувам,че много криволичели, завъртали се винаги на грешната посока и това правело количката трудно управляема. А когато ги застопориш само направо,оставал малък луфт и колелата пак не били много стабилни. От друга страна пък при стационарните колела количката трябва да се повдига при всяко завиване. Казаха ми,че някои колички имат изместен център на тежестта и много леко се повдигат за завой. Нека който се е сблъсквал с тези проблеми да си каже мнението.Все пак всички искаме да купим практични и удобни за нас неща.
2. Помпи за гърди - отново чувам какво ли не. Масово се препоръчват на Авент, като най-удобни, безболезнени и ефективни. С другите много боляло,разранявали се зърната и нищо не цедели ... На кой да вярваш? Зависи ли въобще от помпата или от това дали я ползваш правилно??? Все пак много от нас се съобразяват и с цената, а както знаете Авент са най-скъпи.

Предполагам,че тези въпроси вълнуват всички нас и се надявам да има доста мнения.

# 119
Нинище, записали сме те за лекцията в четвъртък.

тенкю вери мач  newsm51
Добре дощла pavlinato  newsm47

Аз не съм си купила нищо още но мисля количката ми да е със големи стационарни колена, относно помпата и аз мисля да си купя Avent (щото имам шишета на тази фирма и са съвместими) но само ако имам нужда....

Общи условия

Активация на акаунт