Коледни и новогодишни идеи и декорации - 2021 г.

• 122 212
  • 1 567
  •   1
Отговори
# 1 185
  • Някъде там
Докато оправям в нас, децата украсиха.
Голямата се ядоса, че малката се включи и  украсиха заедно елхата. Иска да я пренарежда и разваля.
Нацупи се.
Като и мина украси перваза сама.

Голямата елха ще украсяваме след 6-ти.

# 1 186
  • Под сянката на разлистените кактуси
Уж щях доста да напредна през почивните дни, но нещо не се получи...

Поне сглобих елхата

Много е голяма, 2 м и докато разроша всяко клонче поотделно, то денят си минал...

И помагачи се намериха

# 1 187
И нашата е такава. Много ми е досадно да ги разгъвам. Даже тази година не знам къде ще я слагам. Засега ще правя само малката елха. Голямата ще е от 1 ви натам.
Майстора ни се замота и етажа не е готов и много ме е яд, защото много големи и хубави первази имам, а не знам сега дали ще мога да улеася и там. Ще е в последния момент след монтиране на кухнята.
Вчера взех клонки за върха на елхата.
Нищо друго не мо хвана окото. Струва ми се, че е все едно и също или се наситих, не знам. Ще трябва второ ходенв до Джъмбо, че това, което го искам го няма.
Искам големи панделки за елхата, бастунчета и малки мечета.
Вчера фледах едно клипче за навързване ма всочки топки като герлянд и директно слагане на елхата и е много ефектно и лесно. Сега св чудя как да ги нанижа и дали ще стане по този начин.

# 1 188
Много хубави украси сте показали всички. Браво!
Аз реших тази година да не купувам много неща и да украсим с ръчно изработени играчки. Преди няколко години направих къщички от хартия (принтирах шаблони, изрязах, залепих), но се поизмачкаха в кутиите, та реших тази година да са от празни кутии за сок.
Снощи си поиграхме с детето (тя беше много ентусиазирана, помага активно). Та, ето нашите къщички, ще си направим селце.

Харесах идеите с руло от тоалетна хартия, които показахте по-напред, ще си направим коледните певци. Поръчах материали за коледен венец, ще пристигнат в понеделник, та ще имаме и нов венец за вратата.  Simple Smile

# 1 189
  • München, Deutschland
Започнах снощи. 😃

Това ще е тази година гирляндът над вратата:

Купихме вчера и елха, но не е украсена, чакаме да паднат клонките още, че беше свита от опаковането. Този път е супер симетрична (като се разтвори, де). Само лампички сложихме, тук-таме висят леко, но чакахме отпускането на елхата и днес след закуска ще продължим.

Първо мъжът ще ни направи традиционните за уикенда палачинки с кафе, но този път ще му дам вече и коледни чаши. 😃

Ето я, още в не съвсем разперен вид от снощи. Постелчицата е нова, от много време исках и все не си харесвах. От Джъмбо на Ботевградско и реално едно от много малкото нови неща тази година.

Честит първи Адвент на всички, но особено на католиците! Аз закъснявам с венеца - никъде нямаше клонки! Снощи с елхата ми дадоха момчетата окастрени и днес ще го правя с каквито има. 😃

# 1 190
Започнах снощи. 😃

Това ще е тази година гирляндът над вратата:

Купихме вчера и елха, но не е украсена, чакаме да паднат клонките още, че беше свита от опаковането. Този път е супер симетрична (като се разтвори, де). Само лампички сложихме, тук-таме висят леко, но чакахме отпускането на елхата и днес след закуска ще продължим.

Първо мъжът ще ни направи традиционните за уикенда палачинки с кафе, но този път ще му дам вече и коледни чаши. 😃

Ето я, още в не съвсем разперен вид от снощи. Постелчицата е нова, от много време исках и все не си харесвах. От Джъмбо на Ботевградско и реално едно от много малкото нови неща тази година.

Честит първи Адвент на всички, но особено на католиците! Аз закъснявам с венеца - никъде нямаше клонки! Снощи с елхата ми дадоха момчетата окастрени и днес ще го правя с каквито има. 😃
Страхотнооо е
Елхичката от къде е?

# 1 191
  • München, Deutschland
Мила, благодаря ти. 😃

Аз живея в Германия попринцип, та е от строителен хипермаркет тук. Но относително често се връщам до София за по няколко дни и знам магазините и там. 😃 Та, в четвъртък (25.11) в Бриколаж бяха изкарали вече живи елхи. Видях обаче по-скоро по-мънички, докъм 1,20-1,30м, другите, едрите, бяха от др страна на главния вход и само отдалеч ги видях. Мъничките бяха много перести. Бриколаж на Сливница беше този.

# 1 192
Изключителна елха!

# 1 193
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Ако някой е решил да купи тези кукички - откажете се. Гняс абсолютна са!
Лепилото е заминало, вижда се на снимката, при опит да отделя само една кукичка, тя се счупи, а мястото на свързване си остана здраво. Sad не бях попадала скоро на такъв боклук.

# 1 194
Ами това е. Приключих с украсите и аз. Честит първи Адвент! Уютно да ви е и бъдете здрави!

# 1 195
Продължавам да вадя дрънкулки и да нареждам из къщата. След седмица ще показвам цялостната декорация като е готова, а сега само отделни елементи

# 1 196
Еха, момичета. Много хубави неща показвате. Радвам се, че темата започва да се пълни с красоти.
Аз също започнах; но съм още в началото. Като завърша поне една стая и ще снимам.
Приятно украсяване на всички.

# 1 197
Най-после и аз да се разпиша.
Счупих се от чистене. Разчиствах шкафовете и си намерих тази коледна покривка от плат от миналата година.

Даже не знаех, че съществува. Била е подарък заедно с комплект коледни чинии. Случайно я видях и реших да я сложа. Тя се оказа много хубава.  Извадих подложките ьа хранене и коледните чаши.
Чиниите и чашките наредих хаотично, да затиснат подложките, че са се огънали и да се изправят.
Та от днес се разписвам с кухнята. Почнах оттам , че най-много работа има.
Остава да украся шкафове, кафе машина и да добавя още някой детайл.
Радвам се, че я почнах отнякъде. Апетита идва с яденето.
Утре отивам за свежи клонки.
Украсата се получи съвсем спонтанно, даже не съм я мислила. Хрумна ми в движение докато чистех.
Само ще добавя  допълнителна украса по плотовете и това ще е.

Последна редакция: нд, 28 ное 2021, 14:58 от Caroline_Bingley

# 1 198
Момичета нямах време да пиша, но ви чета.
Дойде най-красивата част от годината, нека изпълним тази тема с вълшебство, а както виждам вече сте започнали. Прекрасни неща творите. Heart Eyes
Аз у нас не съм украсявала още, защото нямах време, но се включвам с малко украса за която помагах.
П.С. Катерицата която купих от Немски център намери мястото си. Grinning

# 1 199
Ох и ние с дъщеря ми не издържахме до 01.12. и украсихме днес Grinning
Обаче нещата, които купих онзиден от Джъмбо останаха в офиса, та пред къщата ще украсявам утре или във вторник. Ноооо...... нещо ми е постно и мисля да отскоча до Джъмбо за още нещица. Тази година за пръв път съм купила панделки за елхата на двора и, ако ми хареса как стои, ще скоча да взема още и за вътрешната. Която между другото тази година за пръв път ще бъде без гирлянди. Иска ми се малко да поразчупя нещата, затова за сега я оставям само с топки и лампички. И мисля да взема още нещо, но ще видя какво. Ако не - връщам гирляндите и това е

Общи условия

Активация на акаунт