Красиви имена

• 8 160
  • 143
  •   1
Отговори
# 90
Очевидно. Яко мързел и нулево усилие. Grinning Ще ми кажат те Аналия... Joy
Спомням си разказ от този форум за едно момченце Калоян, на което в училище в Америка му казвали как ли не от типа на Кейлиън, Кайл и т.н., дори учителите, и детето нарочно не се обръщало на тези имена, просто не реагирало и не ставало да го изпитват на дъската, докато не се научили най-после да му произнасят правилно името. Евала на малкия за протеста, така се прави! Grinning

# 91
Ралитса е най близкото. Не е такава драма.
Не, мойто носи кратко и "измислено" име, което минава отма  по вашите ширини. Лия.

# 92
  • София
Моите живеещи в чужбина (Италия) деца, са Ралица и Камелия. Никакъв проблем с имената им.
Живеещите ми още в България, но пътуващи с нас в чужбина (тя е живяла навън с нас няколко години във Финландия, където на мен ми беше непосилно да помня някои от имената на местните), са Биляна и Росен. Също никакви проблеми.
Хората се стараят, а децата ни не страдат от лека промяна при произнасянето понякога. Никога не са искали да се казват по друг начин, защото сме ги учили да се гордеят с това кои са, какви са, от къде са.

# 93
  • Down south
Моите живеещи в чужбина (Италия) деца, са Ралица и Камелия. Никакъв проблем с имената им.
Живеещите ми още в България, но пътуващи с нас в чужбина (тя е живяла навън с нас няколко години във Финландия, където на мен ми беше непосилно да помня някои от имената на местните),
Явно някои наши имена, моят случай, са трудни за местните, както и на теб ти е било трудно с някои от техните.

Сетих се за две познати, едната е Цветана, стана Тесс, другата е Цветана - Тина, както и нашият случай Ралица - Райли.

# 94
  • София
Живеещите ми още в България, но пътуващи с нас в чужбина (тя е живяла навън с нас няколко години във Финландия, където на мен ми беше непосилно да помня някои от имената на местните), са Биляна и Росен. Също никакви проблеми.
Хората се стараят, а децата ни не страдат от лека промяна при произнасянето понякога. Никога не са искали да се казват по друг начин, защото сме ги учили да се гордеят с това кои са, какви са, от къде са.
Аплодисменти за написаното. Аз също бих искала дори децата ми в някакъв момент да отидат в чужбина да не забравят кои са и да не се срамуват, а да се гордеят с това.

# 95
Точно на българското Ц фонетичното изписване на латиница е TS. Та, и Ралица няма как по толкова друг начин да го произнесат освен Ralitsa. 🙄
Пък и Америка не е цял свят все пак. Тях ги мързи и собствените си имена да произнасят.

# 96
  • Down south
Щом казваш JoyJoyJoy

# 97
  • пустинята Гоби
Точно до възпитание е всичко. И моите деца се гордеят с имената си, както аз и сестрите ми с нашите.

# 98
  • Down south
Колкото по-горди Цецки, Ценки, Цветанки, Цветелини и пр. толкова по-добре.

# 99
Някои модерни имена звучат безумно за нашите ширини и напъните за оригиналност на родителите не ми правят добро впечатление.

# 100
Че на Цветелина какво му е?
Амитата няма да го харесат? Лоша работа. Добре, че на  родителите си им харесва.

# 101
  • София
Свекърва ми е Цветелина, свекър ми е Явор, майка ми е Маргарита, а баща ми е Цветан. Те покрай имената си са се сприятелили като студенти. На майтап. Тия хора на млади години обиколиха света. Такава им беше работата. Работиха четиримата в Мароко, Либия, Гърция, Унгария.
Не съм чула да се оплачат. Е, в Гърция много смях падаше с ц-то, ама какво от това. Човек прави името си, а не то него.

# 102
  • Далечният изток
О, каква Цветница празнувате!

От фейсбук: Като се върнат българските имена на мода, на въпроса Как го кръстихте?, отговорът - Радка, на баба си Рейчъл.

# 103
  • пустинята Гоби
Колкото по-горди Цецки, Ценки, Цветанки, Цветелини и пр. толкова по-добре.
Малко почваш да се излагаш.

# 104
А пък шведите каква хубава "Цветелина" докарват 😍

Общи условия

Активация на акаунт