Красиви имена

• 8 162
  • 143
  •   1
Отговори
# 75
Най-добрата ми приятелка там се казва Лора. Никакви проблеми с името нито в България, нито в чужбина.

Ами щото не е отишла да живее в Япония - изобщо не могат да изговарят "Л".
Та всичко е относително.

# 76
И все пак, Биляна е непознато за чужденците име, но не е трудно за произнасяне, не съдържа нито Ч, нито Ц, нито Ъ. Така че не разбирам какъв е проблемът.

Не ми е ясно и какво се цели с тези съвети... Да спрем да даваме български имена на децата си, за да нямат проблем евентуално... ако отидат да живеят в чужбина... без изобщо да знаем в коя чужбина ще решат да живеят.
Аз пък познавам Лъчезар и Ралица, които нямат намерение да живеят в чужбина и се чувстват идеално с имената си в България. Слава богу, че все още има родители, които дават такива имена на децата си. Би било жалко да изчезнат красивите български имена, за да звучим по-международно.

# 77
  • Down south
Жалко, жалко Close но когато детето ти е не е щастливо, дали ти си щастлива.
Риторичен въпрос.

# 78
Жалко, жалко Close но когато детето ти е не е щастливо, дали ти си щастлива.
Риторичен въпрос.
Daylily, сега би ли дала друго име на детето си или няма защо да питам? Simple Smile
Morning sun, съгласна съм с теб за пореден път.

# 79
  • Down south
Да, определено бих дала друго име!
Ако имах, дори и бегла представа, не бих и го причинила.

# 80
Да се чуди човек Ралица Василева как се наложи като име и янките все пак си обръщат езиците.

# 81
  • пустинята Гоби
Не е само тя, Григор Димитров също е голяма звезда.

# 82
  • Далечният изток
Няма да забравя - първият мач и победа на Григор над поставен, силен тенисист, вече не помня кой и кой беше турнирът, изписаха името му Dumitrov.
Честно, помислих си - хмммм, ще го научите вие това име...

# 83
И Христо Стоичков научиха отдавна. Wink

# 84
  • Down south
Да се чуди човек Ралица Василева как се наложи като име и янките все пак си обръщат езиците.
Щом казваш Joy
Явно и ти имаш една у дома и хората около теб се справят по-добре от "моите"

# 85
  • пустинята Гоби
Е по принцип е въпрос на желание…

# 86
  • Down south
Де да беше Joy

# 87
Добре де, 6 букви са това, не е уравнението за относителността на Айнщайн... Наистина и аз смятам, че всичко опира до желанието. Ако искам да уважа човека, ако трябва 20 х ще му повторя името, докато науча да го изговарям правилно... Много е тъпо, че момиченцето се е чувствало така, понеже тях ги е мързяло да положат минимално усилие...
П.С. Ралица Василева не се ли представя сама като РалИца?

# 88
  • Down south
Името е прекрасно! Баби, дядовци и рода го произнасят идеално. Останалите са друга тема. Тъпо, че и вдлъбнато, но това е положението.
Ра-лии-тсса? Ра-лиитса? РалииЗа? Ра-ли-what? И още безброй безумни комбинации.
По-близките, след достатъчно упражнения, някак успяват или поне повечето Kissing Heart
"Ц" то е препъни камъка.

# 89
Била съм свидетел как най-близкото до Анелия в Австрия е Аналия, при положение че има имена като Емилия, Амилия и не би трябвало звуците да са проблем, Албена стана Алба (с меко Л) в Испания, където има курорт Албеника, а един горкичък Юри стана Хулио.
Ако чужденците са задници всякакво име могат да скапят.

Общи условия

Активация на акаунт