За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 27 464
  • 741
  •   1
Отговори
# 60
  • Велико Търново
  • Мнения: 8 232
Vanja, точно това имах предвид, дали става стандартен размер кекс. Явно е по-малък, я съм свикнала рецептите за кекс да са с продукти мерени в чаши Simple Smile, затова попитах. Иначе звучи супер, дори може да го тествам следващите дни, нали имам вече майстори, които ми уважават творбите Simple Smile

# 61
  • Sofia
  • Мнения: 22 544
skk007, моят кекс е в чаши и цяла доза - https://morrennaa.blogspot.com/2019/11/blog-post.html

# 62
  • София
  • Мнения: 12 645
Vanja, точно това имах предвид, дали става стандартен размер кекс. Явно е по-малък, я съм свикнала рецептите за кекс да са с продукти мерени в чаши Simple Smile, затова попитах. Иначе звучи супер, дори може да го тествам следващите дни, нали имам вече майстори, които ми уважават творбите Simple Smile

Пробвай го. Който го е опитал, не е съжалил. Wink

# 63
# 64
  • Пловдив
  • Мнения: 1 021
Момичета и момчета, дайте моля идея как да оплозотворя няколко шоколада...в някакъв крем,сладкиш, нещо от сорта...

# 65
  • Русе
  • Мнения: 6 120
Скрит текст:
Момичета и момчета, дайте моля идея как да оплозотворя няколко шоколада...в някакъв крем,сладкиш, нещо от сорта...



https://ipeychev9.blogspot.com/2014/02/blog-post_2921.html

# 66
  • Мнения: 24 499
Момичета и момчета, дайте моля идея как да оплозотворя няколко шоколада...в някакъв крем,сладкиш, нещо от сорта...
Шоколадови суфлета ми идват на ум - т. нар. лава кейк, с течна среда. Те ще глътнат доста шоколад евентуално.
Ако не е спешно да ги разчистиш, можеш и просто да слагаш на парченца в мъфиини и подобни когато (ако) правиш нещо такова. Аз обикновено така правя и се радват край мен много. Особено предвид че правя и повечето го раздавам, аз не съм по сладкишите и почти не ям такива Grinning
Някаква шоколадова панакота също може да изразходи част или някакъв мус евентуално.
Майка ми разтопява обикновен шоколад с малко олио и залива кекс с него, не съм убедена че е точно "по канона" но става пак прилична глазура и определено никой не му се мръщи. Същото важи и за мъфини - може и в тях парченца, и отгоре заляти. Като прави бисквитена торта или нещо подобно, настъргва отгоре някакъв шоколад на "стружки" с нож или с белачка.
Бутер тесто завито с шоколад и изпечено също доста хора го харесват и е бързо и лесно.

С конкретни рецепти не се включвам че рядко правя сладки неща, но то въпросът е по-скоро да решиш какво искаш да направиш, рецепти лесно ще се намерят.

# 67
  • София
  • Мнения: 12 645
Момичета и момчета, дайте моля идея как да оплозотворя няколко шоколада...в някакъв крем,сладкиш, нещо от сорта...

Бананов пай с шоколад

Шоколадов сладкиш *7 кофички*

Сладки със стар хляб и шоколад

Браунис с авокадо

# 68
  • Мнения: 4 761
Вчера хапвах много вкусен сос към едно пиле в ресторант - имаше вкус на соев сос, само че доста гъст и по-сладък. Изглеждаше като балсамова редукция, само че соева. Някой да има представа как мога да направя нещо подобно вкъщи? С петмез, захар и соев сос ако оставя да врат дали ще се получи нещо? Или с царевично нишесте? Или какво мога да ползвам за сгъстяването?

# 69
  • Sofia
  • Мнения: 22 544
Вчера хапвах много вкусен сос към едно пиле в ресторант - имаше вкус на соев сос, само че доста гъст и по-сладък. Изглеждаше като балсамова редукция, само че соева. Някой да има представа как мога да направя нещо подобно вкъщи? С петмез, захар и соев сос ако оставя да врат дали ще се получи нещо? Или с царевично нишесте? Или какво мога да ползвам за сгъстяването?
Смятам, че да и царевичното нишесте си е съвсем точно.

# 70
  • In transit
  • Мнения: 14 163
Момичета и момчета, дайте моля идея как да оплозотворя няколко шоколада...в някакъв крем,сладкиш, нещо от сорта...

И двете рецепти са с по 200г шоколад:

Брауни с бадемово брашно и орехи

Шоколадова панакота

# 71
  • Мнения: 476
Някой с повече опит да ми даде съвет как да разтопя кокосово масло , знам че на водна баня отнема повече време, а и не разбирам какво се има предвид под водна баня (ако става за 2 часа може и да го направя), иначе на котлон на тенджера става ли и на каква степен и за колко време , да не прегоря или объркам нещо.Май схванах това за водната баня, но се боя че нямам подходящ огнеупорен съд за това, остава вариант с тенджерата на котлон, а в микровълновата не препоръчват...

Последна редакция: сб, 02 окт 2021, 22:50 от annabelle_the_doll

# 72
  • Пловдив
  • Мнения: 1 021
Благодаря на всички ви за шоколадовите предложения! Сега пък ще ми е малко този шоколад с всички вкусотии, които ми предложихте Wink

# 73
  • Мнения: 4 761
Слагаш в тенджера с малко вода една купа, в купата - маслото. Всичко това на котлона. 2 часа ще отнеме ако топиш 500 кила масло, иначе си готова за 5 минути.

# 74
  • Мнения: 24 499
Някой с повече опит да ми даде съвет как да разтопя кокосово масло , знам че на водна баня отнема повече време, а и не разбирам какво се има предвид под водна баня (ако става за 2 часа може и да го направя), иначе на котлон на тенджера става ли и на каква степен и за колко време , да не прегоря или объркам нещо.Май схванах това за водната баня, но се боя че нямам подходящ огнеупорен съд за това, остава вариант с тенджерата на котлон, а в микровълновата не препоръчват...
За водна баня ти трябват просто два съда дето могат да влязат един в друг и да издържат на топлина. Каквито имаш - такива, особено за нещо дето не иска и много нагряване.  Вода в по-големия, маслото в по-малкия, слагаш всичко на котлона, да не е на най-високите степени че не ти трябва да ври. Много бързо ще стане., то се топи при почти стайна температура, не иска много. И да го загориш няма да можеш, то издържа доста на нагряване и не прегаря както кравето масло.
А ако е за малко количество там някоя и друга лъжица, аз бих стоплила гореща вода в микровълновата в някоя по-дебела чаена чаша, бих изляла водата и сложила маслото в горещата чаша. Толкова малко му трябва че ще се разтопи дори само от това до напълно течно и за нула време.

Общи условия

Активация на акаунт