Отговори
# 120
То в началото е лесна работа да намериш време за миене на косата, първите 2-3 седмици докато бебето все спи. После е зор като започне да будува, а пък таткото се върне на работа Simple Smile но при желание не е толкова трудно да се вмести, по-скоро аз не знам кога ще го вместя, че ще станем 5 човека (едното бебе с постоянна нужда от миене на дупе) с една баня 😳🤪
Аз пропуснах да се похваля, че съм си качила хемоглобина от 100 на 114, което за мен е нечувано в 9-ти месец Simple Smile този път ми уцелиха железния препарат да е подходящ Simple Smile
Pischi, при вас ли бебето не си показваше пола? Сега се сетих, ти писа ли какво е, Георгиев видя ли го, че съм пропуснала нещо

# 121
Milк-choc, желязото с какво го вдигна ? Аз съм на сорбифер от доста одавна, ама покрай този магнезий незнам колко го пия когато трябва, та да се усвои добре...

# 122
Аз също вдигнах желязото с Феротон по 2 сашета на ден. За един месец от 7.7 стана 14, което си  направо екстра. За сметка на това хемоглобинът си стои на 104 от няколко месеца и не мърда ни нагоре, ни надолу. Аз днес влизам в последната седмица на осмия месец и започвам директно всеки ден на тонове. Беба се развива добре,всичко е в норма, включително тоновете и кръвотока, но по килограми отговаря две седмици назад, днес Док я измери 1750. Според него хич няма да е ноемврийско бебе, дано поне качи още малко на кила, че ако е под 2200 ще трябва да раждам в МД София, а там не съм стъпвала...Нито познавам някой, нито нищо, но там била най-добрата неонатология.
Момичета, в София къде си правихте тестове за упойки? Всеки алерголог ли ги прави? Запазих час утре в Неоклиник, но пропуснах да питам.

# 123
Суити, в клиниката по алергология на Александровска ще правя тест за упойките.
Аз съм на 1 сорбифер от 3ти месец и оттогава съм с хемоглобин в норма (може 121 да излезе, ама е в норма Simple Smile ), отделно чат-пат Б12 мета, понеже ми излезе към долна граница. Пия го на обяд (желязото) преди храна с малко витамин Ц, а магнезиевите сутрин и вечер.

Последна редакция: пн, 04 окт 2021, 16:40 от Одри ♡

# 124
Milk-choc и аз да питам с какво си вдигна хемоглобина?
Одри , в тази схема Б12  къде го вместваш, че нали трябва да е на 12ч от желязото?
Аз не съм си махнала лака , ама и не мисля да го махам . Имам след 3 седмици час само за смяната му , като всеки път карам маникюристката да ми подкъсява доста ноктите, но не и до край.
Колебая се за интимната прическа дали да отида на козметик , дали с епилатора или със самобръсначката. Сега редувам последните 2 метода.

# 125
Ами то не всеки ден го пия затова писах чат-пат и не е на 12 часа от желязото, това не го знам.

Има комбинирани желязо + Б12 препарати примерно този

Казвам го, че преди време имах тежка анемия  (желязото ми беше 1) и някакъв комбиниран пих тогава.

Последна редакция: пн, 04 окт 2021, 16:43 от Одри ♡

# 126
  • Варна
То в началото е лесна работа да намериш време за миене на косата, първите 2-3 седмици докато бебето все спи. После е зор като започне да будува, а пък таткото се върне на работа Simple Smile но при желание не е толкова трудно да се вмести, по-скоро аз не знам кога ще го вместя, че ще станем 5 човека (едното бебе с постоянна нужда от миене на дупе) с една баня 😳🤪
Аз пропуснах да се похваля, че съм си качила хемоглобина от 100 на 114, което за мен е нечувано в 9-ти месец Simple Smile този път ми уцелиха железния препарат да е подходящ Simple Smile
Pischi, при вас ли бебето не си показваше пола? Сега се сетих, ти писа ли какво е, Георгиев видя ли го, че съм пропуснала нещо
Ох, моето бебе не спеше все, и първите две седмици хахах дано новото е от тези, дето само съм ги чувала!
На мен тази бременност, да се похваля, много ми се забави растежа на космите! По принцип ползвам фотоепилатир, но зимата преустанових, поради бременността. Цяло лято краката ми, след седем дни от бръсненето, бяха почти напълно гладки, няма такъв кефффф. Сега със захлаждането усещам, че почнаха пак да си растат със старите темпове. Със сигурност е хормонално, но цяло лято ми беше супер!
Аз гел лака си махнах още миналия месец, а миналата седмица си отрязах сама ноктите на краката, аз не понасям някой да ми пипа стъпалата и трябва да се оправям сама.
Ох още не съм напълно готова с всичко. Вече е време да си стягам багажа (за всеки случай) терминът ми е 3.11., още не съм си купила санитарните принадлежности за болницата.... Честно казано тази бременност много добре си прекарвам и сякаш не ми се иска да свършва, страх ме е после как ще се оправям хахха

# 127
Точно със Сорбифер го вдигнах, по две таблетки дневно. Предните бременности пиех Феро фолгама- ефект нулев, раждах с хемоглобин 90. Редувам Сорбифер с магнезиев Диаспорал през 3-4 часа и спазвам на Сорбифера препоръките да не се приема с млечни, пълнозърнести и яйца (млечните и за магнезия важат). Много ми е трудно да направя схемата, но скоро отпада магнезият и ще ми е по-лесно

# 128
Аз пия сорбифер по 1 на ден, в понеделник ще пускам кръвни да видим как е.. Пия магнерот 3 по 1, алеракт 2 по 1,ям и много млечни и въпреки всичко се старая да има поне 2 часа разлика между сорбифера и горепосочените. Дано да се е вдигнал хемоглобина.

# 129
Гел лак ще махам и аз началото на ноември - тъкмо да ми починат ноктите малко.
Относно кола маската - това е единствения използван от мен метод за обезкосмяване на интим - не съм прекъсвала, ходя всеки месец, аз даже не виждам какво се случва вече там долу Grinning
Мисля до 10 ноември да отида за последно и след това чакам бебо да реши да излиза Simple Smile

# 130
Аз също със Сорбифер вдигнах хемоглобина от 106 на 125. АГ ми изписа и В 12, за по-добро усвояване на желязото и знам, че трябва да е на гладно В12. Сутрин пия диаспорала, а желязото на обяд или след обяд, както ми дойде вдъхновението Simple Smile. Обаче това не го знаех, че не трябва да се консумират яйца и млечни. Даже яйца много ям.

# 131
Не че не трябва да се консумират, а трябва да има поне 4 ч между приема на желязо и млечни/ магнезий и 12ч от Б12

# 132
Пише го в листовката на Сорбифера това за пълнозърнестите и яйцата, което на мен мен ми е много трудно, защото дневното ми меню е сигурно 80% млечни, яйца и пълнозърнести работи.

# 133
И аз със Собифер по 1 на ден вдигнах хемоглобина от 107 на 112 за месец. Ще го пия до раждането. Не го мисля много кога и с какво го приемам. Вечер преди ядене просто го пия.

# 134
Ирен не 12 а 2 часа между желязо и витамини група Б Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт