Отговори
# 570
С две ръце подкрепям-помощ , само при поискване. Не сме коментирали с бабите кога мислят да идват да си видят внука, но със сигурност искам поне първата седмица след прибиране от болницата да се адаптираме само тримата. ММ ще си ползва дните, които му се полагат, а и има голям мерак да се грижи за бебо, освен това се справя прекрасно с всички домашни задължения. То не е и много трудно вкъщи, защото сме максимално механизирани и му доставя удоволствие да готви.

# 571
Аз определено гледам да не допускам баби, ако и двамата с мъжа ми сме си вкъщи. При нас се оказва, че допълнителна баба носи повече стрес, емоции и размиване на отговорности, отколкото истинска помощ. 2ма човека идеално се справят с бебе и домакинство. Важно ми е някой да се отзове, когато наистина ситуацията се усложни и помощта е от жизнена важност, през останалото време предпочитам всеки да има собствен живот. Секциото досега не ми е пречело да се справям още от първия ден вкъщи. Надявам се и този път да е така.

# 572
Тц, при нас ММ да пере, глади и готви няма как да стане, никога не е било негово задължение, поради простата причина, че никога не се е занимавал с това, а и аз нямам намерение сега да го карам да го върши. Особено пък готвенето, няма да рискувам. Grinning То и поради тази причина откакто сме двамата идва жена да чисти, говорила съм с нея да поеме гладенето и прането след като бабите приключат с помагането.
За мен „задълженията” на ММ ще са относно бебо, да си го гледаме двамата и да го обгрижваме. За мен даже това не е задължение, както и за него, вече е много нетърпелив да си гушне юнака. Вече започна да си мечтае, къде ще го води на риба, какво ще спортуват двамата... Smile Аз само се смея и му казвам, планирането да го правим по петилетки, не повече.

# 573
Баща ми и родителите на ММ не живеят в България, баща ми няма да тръгне насам току така, ама реших да кажа на ММ все пак да предаде, че няма никакъв смисъл да техните да идват първият месец, няма кой да им обърне внимание.
ММ от си има неща дето само той прави вкъщи. Може да се наложи повече да станат. Ние също имаме жена дето чисти вкъщи два пъти в месеца, ще пробвам да идва всяка седмица, ама не знам дали ще иска - напоследък доста си гледа нейните внуци.

# 574
Тъкмо отворих темата за гости и помощ на моя какво мисли и той категорично каза, че не иска поне първите 15-20 дни и че иска да сме си тримата. Така че сме на едно мнение с него.

# 575
Сега с тия мерки не знам , аз вече почвам да се чудя кога ще мога да се ваксна,въпроса е дали с алергия към пенецилинови мога изобщо , защото на някои хора не им позволяват нещо като имат алергии.

И забравих - Бочи в Александровска правят тест за алергия към Ковид ваксините, може по ЗК или там 45 лева нещо такова платено. Аз си правих. Също имам алергия към една група антибиотици.

# 576
Явно просто времената се менят и по старото поколение не възприемат.. Радвам се поне, че проблема не е в мен. Виждам, че всички сте на моето мнение, което ме прави адски щастлива! Сега говорих и с една приятелка думите ѝ бяха “Не го позволявай, защото после може само на себе си да се сърдиш!”.

Сега ми пристигна поръчката от sinsay. Взех 2 ромпъра, 3 бодита с дълъг ръкав и 3 с къс - всичко в 56размер, защото нямам нищо. Имам едно ромпърче 50 размер и комплекта за изписване, другото всичко ми е 62. Супер са нещата бяха по 10лв. За първа поръчка ако се абонираш за бюлетина ти дават код за -15%. И доставката е безплатна! Нещата са памучни. Не знам как ще са след пране и сушилня ама така или иначе няма да ги носим дълго. Стига да издържат 2-3 седмици.

Бочи отностно ваксината аз като цяло съм много предубедена .. Особенно с алергиите ти не бих рискувала сега. Кърми си бебчето и бъди спокойна, изчакай малко няма нужда да бързаш.

# 577
Ох айде трети пост, също поръчах от sinsay, пробно - излезе ми реклама във фейса. Много яки неща и вече прах и суших едни бодита, ок са така на вид.

# 578
Одри в крайна сметка какво ти излезе на теб към алергиите с ковид ? И ще се ваксинираш ли ?

# 579
Излезе че нямам алергия към нито една от 4те ваксини дето ги има в България и се боднах с пфайзер втора доза беше на 09.09 - поне на мен така ми е по-спокойно, но аз не съм го карала.

# 580
Аз също се замислям за ваксина по време на кърменето. Не може цяла Европа да живеят почти нормално отново, а ние още да отричаме ваксините. По време на бременност не се ваксинирах само, защото ми се бяха покачили антителата.

Но разбира се хората трябва сами да вземат информатирано решение сами за себе си. Не се водя в нито една крайност.

# 581
в БГ сме 20 години назад. Хората масово са необразовани. Не искам да обидя лично тук някой но просто го констатирам като факт защото се занимаваме с наем на служители , и виждам как хората предпочитат да не работят и да взимат пари от родителите си на по 30 и кусур години.
Тук в София си търсим служители по половин година защото на никой не му се работи. Никой не умее нищо но илва с велики претенции. Като чуе ваксина и почва да бръщолеви някакви глупости без да се е информирал стойностно.Общо взето избора трябва да е личен но при по голямата част от населението той е неоснователен , което е тъжно и жалко. А за по голямата част от страната хората изобщо не са чували за маски.
Тук една позната е учителка в училище , вика майките си водят децата с ковид , и викат ( Ми че то няма кой да готгледа туй дете ) и всички деца пламват.
Общо взето положението е такова че просто няма кой да подходи адекватно и да осмисли, тук всичко е набунт. Ако обаче утре се опитат да пробутаи на всички бесплатна марихуана или по 100 лв бонус, с цел всички да са здрави, по голямата част ще се ринат да опашките. Днеска един в новините му викат вие защо не се ваксинирахте преди , и тоя вика , щото мее страх , жената го пита а сега къде ви отиде страха, и той вика , пак мее страх ама нямам избор 😳🙄Мииим супер .

# 582
Бочи, можеш да се вакснеш когато искаш, алергиите са противопоказание само ако са към някоя от съставките на ваксината. Аз и мъжът ми сме с цял букет алергии, той наскоро сложи бустер, аз си чакам моя края на ноември.
Изобщо не се притеснявайте да отказвате “помощ”, толкова е объркано всичко в началото при първо бебе, че само още суматохи ви трябват. Да ви носят храна примерно е супер, ама да висят по цял ден... брррррр

# 583
аз със сигурност ще се консултирам с алерголог за да ми е по спокойно Simple Smile Проблема е че ако си правил анафилактичен шок е по редно да има консултация. Аз имам такъв и беше кошмарно изживяване, бях в болница и пак едвам ме свестиха.
Пък и със сигурност ще е след като родя че сега къде ще се ваксинирам , точно преди раждане абсурд .

# 584
Да, доколкото разбрах има алерголози, които тестват специално за състава на ваксината, вие в София ще имате със сигурност

Общи условия

Активация на акаунт