Отговори
# 555
Директно и кажи така както си е , Аз не знам какво значи Бавене на бебе , такава дума изобщо даже не съм и чувала де. Но при всички положения просто и кажи така както си е .Много се извинявам но ние искаме да си гледате детето сами , и не смятаме че ни е нужна помощ , а когато тя бъде нужна ние само ще си я поискаме от теб.

# 556
  • София
Аз ли нещо не разбирам или едно бебе се нуждае от мама, тати и кърма.

в началото тези 15 дена дадени на мъжа ми и после още няколко от отпуската му да си се напаснем ние.
Тези 2 твои изречения изчерпват мнението ми.

Да, детето има нужда само от вас двамата с тати.
Да, вие двамата също ще имате нужда от време за напасване. Особено таткото, за когото досега всичко е било много по-сюрреалистично.
Въобще и двамата сега се "раждате" като родители. И абсолютно никой няма място в тази нова крехка система.

Предвид че е негова баба, той да я отреже. 🙄

# 557
Ох,момичетаа.. утре си взимам направление за PSr, от аптеката взех днес и е отрицателен,но личната каза да отида и утре.. днес съм като парцал, болки в мускулите, главата, кашлям лошо,лека хрема, а от преди час и 38 темп... Само се моля да не е Коронкаа,защото до секциото няма да е изтекла карантината и ще съм в спец.отделение 😵💫😵💫😵💫😵💫

# 558
Кажете прекалявам ли?
Според мен не прекаляваш - помощта е, когато е нужна и адекватна, всичко друго само пречи.

Любе стискам палци.

# 559
Хич не прекаляваш, напълно нормално си е. Аз имам късмета да идва помощ само, ако поискам, но много се ядосвам на такива насаждания при други мами. Не знам как си ѝ отговорила на намеците, но е трябвало веднага да ѝ кажеш, че засега няма нужда от толкова помощ и бихте искали да сте си тримата в началото и че ще се справите, ако има нужда, ще попитате и разбира се е добре дошла да го види или нещо такова, меко, хем да разбере, хем да не се обиди. Ако пък се  обиди - ами съжалявам, но съм на мнение, че е по-добре на нея да ѝ е криво, отколкото на вас и само да се изпокарате и да си развалите и поможеду си отношенията. Също и мъжът ти смятам, че трябва да се включи, след като е негова баба, за да не излезеш ти "злата снаха" Simple Smile Успех, че тази борба е май доста тежка, като гледам приятелки с властни свекърви...

# 560
Luyboslavaa стискаме палци, но каквото и да е, поне ще имаш яснота как да се лекуваш. Ти карала ли си вируса? Ваксина? За съжаление заболеваемостта сега е много по-висока от обявеното. Не знам как ще се пазим до раждане. Миналата година нямаше домашни тестове и за да разбереш какво ти е, беше 100лв за официален PCR.

Аз от два дни при изправяне и стоене права усещам иглички по краката. Пак някаква нова екстра. Като вървя нямс проблем, но на място усещам игличките.
Четох, че може да е от задържана вода и наситина си имам такава. Като си хвана крака след това ми се отблязват за секунди пръстите. Кръвното ми е ок иначе 110/70. Вие имате ли си иглички?

# 561
Marchelsi, нормално да искаш да сте си тримата в тези най-важни и интимни дни. Свекито е от друг град и сигурно ще намекне да остане вкъщи, за да помага... Има възможност да остане при брата на мъжа ми. Аз ще настоявам да сме си тримата поне 20-тина дни след изписването и ще го изговорим тези дни с мъжа ми. Разбира се майка ми може да дойде за два, три часа ако има нещо да помогне, както и свекито, но не искам да преспива вкъщи 2 седмици.
Luyboslavaa, дано да не е корона, че малко остана.

# 562
Сега с тия мерки не знам , аз вече почвам да се чудя кога ще мога да се ваксна,въпроса е дали с алергия към пенецилинови мога изобщо , защото на някои хора не им позволяват нещо като имат алергии.
Днес бях на тонове , скъса се да рита като лудо това мойто бебе. Мъжа ми се хили то целия коридор го чуваше как рита.
С доктора не се уточнихме как ще раждаме но горе долу ми обесни че според него най добре да пробваме предизвикано , ставало доста по бързо от по принцип. между 2-4 часа и раждаш. Тоя гел хубаво размеквал шийката.Ама сме щяли да решим по натам. Да не съм мислила пъпната връв била ми дълга Simple Smile Като цяло аз си се нагласих вече да пробвам, стегнах грамадния куфар.Викам му ако почна да раждам , да ви звъня на пожар а 😂Той вика е стига де още няма да раждаме. Викам бе мойто е диво и си прави квот си иска , вас няма да ви пита вие какво казвате.

# 563
Luyboslavaa стискаме палци, но каквото и да е, поне ще имаш яснота как да се лекуваш. Ти карала ли си вируса? Ваксина? За съжаление заболеваемостта сега е много по-висока от обявеното. Не знам как ще се пазим до раждане. Миналата година нямаше домашни тестове и за да разбереш какво ти е, беше 100лв за официален PCR.

Аз от два дни при изправяне и стоене права усещам иглички по краката. Пак някаква нова екстра. Като вървя нямс проблем, но на място усещам игличките.
Четох, че може да е от задържана вода и наситина си имам такава. Като си хвана крака след това ми се отблязват за секунди пръстите. Кръвното ми е ок иначе 110/70. Вие имате ли си иглички?

Не съм го карала,нито съм ваксинирана. Дано не е това... но и да е, каквото такова ..

# 564
  • Варна

Не съм го карала,нито съм ваксинирана. Дано не е това... но и да е, каквото такова ..
Стискаме палци и чакаме резултата! Най-важното е да започнеш да се чувстваш по-добре възможно най-бързо!
И аз имам такъв проблем днеска с игличките. Казаха ми, че било от липса на магнезий, но както казах по-рано аз пия 2*1 т. Според мене вече тялото ми просто не издържа собствената си тежест.  Аз имам 2 седмици до термин, последно като се теглих преди около седмица бях +14кг, доста си ми тежи, не мога да стоя в една и съща поза повече от  10 Мин Stuck Out Tongue Winking Eye

Аааа за тая баба 70-годишната мога да кажа нещо, ама не искам да съм груба хаха давайте направо и не я жалете, защото ако я отпуснете малко да си мълчите, няма отървия после!

# 565
Marchelsi, не, не прекаляваш. Не се притеснявай да заявиш позицията си открито.
Аз така направих. Ние живеем в чужбина (в Европа), а майка ми в България. Родителите на съпруга ми са на друг континент, та няма как да дойдат в началото, дори и да искат.
Майка ми се беше наканила да е тук за раждането/изписването/първите дни, но аз директно (но внимателно) й обясних, че със съпруга ми се чувстваме достатъчно подготвени и че ако в един момент преценим, че не можем да се справим и имаме нужда да дойде, ще й кажем. Тя е много разбрана и се съгласи, даже много се радва, че мъжът ми активно участва в приготовленията, идва с мен на всички подготвителни курсове, и т.н.
Обаче на мъжа ми майката:
1. Понеже няма как да дойде, казала на мъжа ми, че ще е добре майка ми да е тук - той естествено веднага я отрязал.
2. След това ми писа на мен, да ми каже, че на курсовете било едно, ама в реалния живот било друго, та по-добре майка ми да дойде. Отрязах я дипломатично и аз Simple Smile
3. След това писала директно на майка ми, да й каже ако може все пак да дойде Grinning
4. Накрая (преди 2 дни) имахме видео разговор по друг повод, в който бяхме аз и мъжът ми, и тя и бащата на мъжа ми, в който разговор тя пак повдигна темата и мъжът й я побутваше да млъкне...
Та така... те имат добри намерения, но просто трябва да им се каже директно и понякога по няколко пъти.

Последна редакция: вт, 19 окт 2021, 22:32 от Ikigai

# 566
Ох, това с помагачите за гледане на бебето е спорна тема. Мои приятелки, на които не идваха да им помагат се оплакваха, защо никой не иска да помага. Други, на които помагаха, мрънкаха как не искат да им помагат...сложно е. Grinning

Аз понеже ще съм секцио, ще си имам помощнички за през деня, първо едната баба, после другата. Не се знае как ще съм след операцията, така че послушах съвета на две мои близки дружки, и двете със секцио, че след това са имали нужда от помощ. ММ ще си е вкъщи плътно и дори в началото каза никой да не идва, че ще си се оправим двамата, ама това пране, гладене, готвене не е по неговата част, та размисли. Иначе поне имам жена, която идва да чисти веднъж в седмицата. Та първите седмици ще съм с асистанс, да видим как ще се развият нещата.

Иначе и при нас едната прабаба вече е стегнала багажа, готова „да готви и да гледа бебето, докато спи”. Ще отбележа, че жената е на 87 години, така че Марч, бия те тука. JoyAnimal See No Evil Това и е първо правнуче, разбирам че радостта и ентусиазма са големи, но не се ядосвам. Да си се радва сега, то е ясно че така както го е намислила няма да стане. Аз съм доста дзен човек обаче, може би заради това хич не ги отразявам родата, кой какви сметли си прави. Да си планират и да се кефят, не ми пречи, накрая от мен зависи. Yum

# 567
  • София
Briseis_Bee, и аз бях секцио предния път и никой не е стъпил вкъщи. Единствено майка ми се появяваше с една (пълна 😁) тенджера на вратата от време на време.

Това с помагачите е ужасна мечешка услуга. Те все ще си тръгнат в един момент, но ще са създали у таткото едно чувство, че това или онова не са негова работа.
А простата истина е, че:
1. Единственото, което не му е по силите, е да кърми. За всичко останало, свързано с дете и къща, има същите две ръце като мен/теб. Да си ги ползва. 😃
2. Светът няма да свърши ако днес не е пусната прахосмукачка или мивката е пълна с чинии.

Та, това с преразпределението на ангажименти също е важно в периода на първоначалната адаптация и точно заради това външни хора само пречат.

# 568
Благодаря ви момичета.
Ще режа яко значи 😀
При нас таткото каза “аз само не мога да ни храня” 😀 Може да нахрани нас - с поръчана храна 😂 Но бебето не може да накърми. Всичко друго прави - глади, прахосници, мие чинии, баня.
Бабите ще помагат, но те са разбрани когато ги искам тогава, а и двете работят с доста хора - в магазин и в държавна институция. Осъзнават, че са доста заобиколени от вируса и предпочитат да не са много много около нас. Ако има помощ идват. Имаме и сестри и те могат да помагат доста .. особенно да дойдат за едно кафе да си кажем 2-3 приказки, да взема душ и да си тръгнат. Това след като мъжът ми се върне на работа, малко да се разсейвам.
Просто тези непрестанни подмятания кое как щяло да бъде ме напрягат. И не ми допада. Всичко беше ок обаче сега като наближава и всеки гледа да заварди място да не е да не му дадем бебето. 😒
Реално ще е с груб и директен тон, а те ще трябва да прощават и това е.

# 569
ее точните думи ми взе , Мечешка услуга. Точно това е най голямата глупост която могат да направят бабите, да накарат бащата да се чувства така все едно няма задължения! Бебето е общо , килима в хола е общ и чинията също Simple Smile а също така прахта , пералнята итн. И ако седне някой да ви оьеснява че то видиш ли работел , той работи 8 часа ние 24 часа 7 дена в седмицата. Задълженията са си наши общи така че ако желаете после да си се оплаквате че никой не ви «Помага » и че мъжа ви само лежи на дивана Simple Smile викайте бабиния екип. Реално погледнато аз от самото начало набивам в главата на моя съпруг примери с приятелки които се карат заради подобни ситуцаии че техните мъже с нищо не «Помагат » а на моя му обесних това нее помощ а задължение , как то аз трябва да сготвя ти трябва да гледаш детето , както аз трябва да приспя детето ти трябва да пуснеш миялната примерно.И няма такива понятия «ама аз бях на работа и се изморих » аз не съм си бъркала по дупките цял ден Simple Smile А на бабтите директно им заявих в тотално прав текст без да жаля който и да било , искам време в което да се адаптирам сама с детето си и съпруга си.Който не му изнася може да седи и да циври у тях Simple Smile Помощници ще ми трябват когато аз самата това пожелая а до тогава са натрапници Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт