Отговори
# 540
Крампите и с магнезий, и без магнезий нямат спасение. Вчера на път за клиниката ми се схвана прасеца. В такива случаи просто оставаш на място за няколко минути докато премине голямата болка и после раздвижваш. Аз магнезия ще го пия до 3 дена преди раждането, Натаспин и Аспирин ми спряха в 34-та седмица.

# 541
  • Варна
Аз тази бременност съм имала единични случаи на крампи (пия си го магнезия 2*1), предната не съм пила и имах по-често, доста силни и трудно преминаващи. На мен ми казаха 4 дни преди секциото да го спирам. Хич не ми се иска хаха

# 542
За крампа на прасеца е много ефективно ако някой ви хване стъпалото и веднага го раздвижи в контрашпиц - шпиц (повечко да натисне в контрашпица) и после издърпа палеца. С няколко такива движения се облекчава, това ми го каза братът на мъжа ми, който е треньор по спортна гимнастика. При мен определено помага.

# 543
Да мъжът ми го прилагаше това с шпица в 6-7м. И доста ми помагаше обаче в момента нямам никакъв шанс да застана по този начин. Обажда се веднага болката в кръста, а тя е по непоносима от схващането. 😕

# 544
И за крампите , и за болките в ставите ме спасява това : https://www.iherb.com/pr/life-flo-pure-magnesium-oil-spray-8-fl-oz-237-ml/33840
Отделно си пия магнезий все още , но напоследък нямам проблеми. Явно се е понатрупал , че бях на долна граница.
Бочи, това са пелените :

# 545
Ирен, а не ти ли се изсушава много кожата като се мажеш? Мен после ме скъсва от сърбеж от пресушаване.

# 546
Интересно , че като пръскам на коляното ,ме сърби, а на пасците- не . Майка си беше купува от аптека тук някакво и с него пък въобще няма сърбежи.

# 547
прсня че нещо в тези пелени ме усъмни повече от Бамбу то но чесно не помня .Ще ида пак да проверя пак Simple Smile

# 548
прсня че нещо в тези пелени ме усъмни повече от Бамбу то но чесно не помня .Ще ида пак да проверя пак Simple Smile
Аи четох някъде , където се обсъждат еко пелини, че мамите са определено доволни от тези, Пене по етикет са супер, ама е много ситен и не виждам как мога да ти го снимам. Аз си взех един пакет размер 2 и ще ги пробваме , заедно с другите 2 вида.

# 549
ще споделиш после Simple Smile аз ще отида до Дм да видя какво точно четох там . Но за сега и без това имам заредени Бамбу

# 550
За крампи в аптеката ми казаха да пия повече вода. Сякаш има ефект и вече имам много рядко. Ако се случи веднага стъпвам на крака и минава на мига. Даже вече се изхитрих и стъпвам в легнало положение, че с големия шкембак докато стана от леглото, то по-добре да си ги изтърпя... Joy
Pischi бях в подобна ситуация първия път, мъжът ми го нямаше до 3 дни преди термина и помня, че просто пиех до късно магнезий... Без малко да пренося, ама си дойде на датата Grinning Не се тревожи, обсъди с доктора/акушерката дали да не продължиш още малко с магнезия, предвид ситуацията. Ние понеже нямаме брак даже бяхме подготвили нотариално заверен документ за припознаване. Доста странно им беше при нотариуса, но го изготвиха Grinning

# 551
  • Варна
Хм, нищо странно няма, какви са тия нотариуси, такава е практиката Blush и ние бяхме под стрес дали Мм ще е тук за раждането, тъй като той пътува, но взе отпуска по-рано и вече си е вкъщи. Ще остане и 10тина дни след раждането.  Иначе и аз мислех да ходим за такава декларация, че да не взема да родя без него, после допълнително се ходи да се припознава детето, доста тъпичко Relieved

# 552
  • бургас/софия
Днес и аз бях на преглед при докторката, с която ще раждам! Оказа се че бебето се е обърнало седалищно. Мислех си, че преди месец щом беше главично - така ще си остане. Май при 2ра бременност матката е по-разтеглива Simple Smile Почнах да правя упражнения за обръщане. Дано има ефект. В 34+ 3 седм съм...

# 553
Моля ви кажете как да разкарам едната прабаба … да не се меси. Майка ми и свекървата са разбрани! Никога няма да дойдат и да се натресат в къщи. Още повече, че и двете искат да помагат само с къщната работа “бебето си го гледай ти” обаче тази въпросна прабаба (майка на свекърва ми) днес каза “Аз съм си нагласила една рокля да си донеса у вас като идвам да бавя да се преобличам. Ще ми е само за бавене на бебето.”.
Първо дете ни е. Първо дете за цялата рода .. обаче не искам да става “много баби хилаво бебе” нито пък някой да ми се грижи за нея. Особенно на 70г, особенно в началните месеци. Аз ли нещо не разбирам или едно бебе се нуждае от мама, тати и кърма.
Това днес просто преля чашата. Имаше доста намеци. На мен наистина ви казвам, че ми свиди детето. И като цяло съм самостоятелна много. Мисля, че ще се справим с мъжа ми. Да ще има пъти в които ще крещим за помощ, но сега е рано .. Не знам много се напрегнах, изнерви, казах ѝ да не си носи нищо. Изобщо в началото няма смисъл да идва. Да тъпо ѝ стана ама искам в началото тези 15 дена дадени на мъжа ми и после още няколко от отпуската му да си се напаснем ние.
Кажете прекалявам ли? Вие имате ли такива роднини? Как постъпвате? Не мога да се успокоя много съм се разгневила и ми е едно напрегнато, а точно сега не искам да се чувствам така!

# 554
Благодаря за съветите, момичета!
Сега се сетих, че имам едно магнезиево олио и ще се намажа, че днес цял ден ми опъва прасецът. Хем правя разтягащи упражнения всяка сутрин и гледам да се движа...
Nuance, имаш време бебенцето да се обърне.
Нашето седи малко косо, ама има време и се надявам да застане в добра позиция.

Общи условия

Активация на акаунт