Отговори
# 600
Момичета кой размер шапки купувате да бебетата? Аз взех 56 размер, но се чудя дали няма да са големи?

# 601
аз се филмирах сега .Една позната роди вчера по спешност , в 32 седмица. Тя се следеше в токуда и при моя доктор. Обаче в неделя като е получила кървене е отишла в токуда ( така е усетила така е направила) днес е имала час за преглед при моя доктор и се надяваше да отиде но вечерта вчера са и направили спешно секцио ( слава богу са добре с бебето ) и моя лекар днеска и е звъннал и я нахокал как не я било срам да не си ползва часа и да не му се обади , тя каза че е родила тва онова не била на себе си. Той продължил да я хока Sad Аз направо не мога да повярвам че говореше за него , даже не си го представям в тая светлина. Но определено ми стана гузно и доста ме напрегна тая ситуация. Не спирам да се чудя защо е направил така. и се обвзима паника ща себе си

Бочинка,със сигурност не я е насокал,че не е родила при него,а по-скоро,че не е потърсила второ мнение за секциото.Той е много ЗА раждане след 37ма седмица и се опитва всячески да постигне това....поне така аз мисля.Доколкото знам,в Шейново от парите за избор на екип,едва 150 лева са за лекаря водил раждане.Той тези 150 лева си ги е изкарал мнооого пъти от прегледи.Аз бях с рискова бременност и исках да ме следи едва ли не всяка седмица.Думите му бяха "ако искаш да те гледам и всеки ден,за да ти взимам парите-ще го правя,но няма смисъл да те викам по-често от веднъж на месец"
Така че едва ли за пати я е "хокал"
В една от манипулационнитв в Шейново има снимка на бебе,каза ми,че това е едно от "неговите бебетата които се е борил,но въпреки всичко се е родило преждевременно и е треперел с родителите всичко да в наред с него.Любовта в очите му,докато ми обясняваше,говореше,че на този човек му пука за всяко едно наше диване в коремите и той наистина се бори с нас за по-високи седмици

# 602
Любе, и аз го карах бременна. Лекуваха ме с Парацетамол 3х1, Инфлуцид до 9 хапчета на ден, Лихенсед сироп за кашлицата 3 пъти на ден и витамини. Ж
Бързо и леко да мине!

# 603
Душа тя влезна по спешност в болницата и роди в 32 седмица защото тоновете на бебето спадаха , нямаше никакви води бебето и плацентата беше калцирала. Като я оперирали докторката била шокирана от това че води нее имало в бкувалния смисл никакви , само между плацентата малко. А той я хокал за това че не отишла днес на прегледа Sad
И и казвал че имало и други желаещи. Тя си имаше проблемна бременност но в неделя вечерта е усетила че в токуда е по ок да иде.
Нямаше как да износи до 37 с такова състояние.
аз се филмирах сега .Една позната роди вчера по спешност , в 32 седмица. Тя се следеше в токуда и при моя доктор. Обаче в неделя като е получила кървене е отишла в токуда ( така е усетила така е направила) днес е имала час за преглед при моя доктор и се надяваше да отиде но вечерта вчера са и направили спешно секцио ( слава богу са добре с бебето ) и моя лекар днеска и е звъннал и я нахокал как не я било срам да не си ползва часа и да не му се обади , тя каза че е родила тва онова не била на себе си. Той продължил да я хока Sad Аз направо не мога да повярвам че говореше за него , даже не си го представям в тая светлина. Но определено ми стана гузно и доста ме напрегна тая ситуация. Не спирам да се чудя защо е направил така. и се обвзима паника ща себе си

Бочинка,със сигурност не я е насокал,че не е родила при него,а по-скоро,че не е потърсила второ мнение за секциото.Той е много ЗА раждане след 37ма седмица и се опитва всячески да постигне това....поне така аз мисля.Доколкото знам,в Шейново от парите за избор на екип,едва 150 лева са за лекаря водил раждане.Той тези 150 лева си ги е изкарал мнооого пъти от прегледи.Аз бях с рискова бременност и исках да ме следи едва ли не всяка седмица.Думите му бяха "ако искаш да те гледам и всеки ден,за да ти взимам парите-ще го правя,но няма смисъл да те викам по-често от веднъж на месец"
Така че едва ли за пати я е "хокал"
В една от манипулационнитв в Шейново има снимка на бебе,каза ми,че това е едно от "неговите бебетата които се е борил,но въпреки всичко се е родило преждевременно и е треперел с родителите всичко да в наред с него.Любовта в очите му,докато ми обясняваше,говореше,че на този човек му пука за всяко едно наше диване в коремите и той наистина се бори с нас за по-високи седмици

# 604
Олеле, бързо да минава и леко най-вече!

Иначе това с предимството - умряла работа. С първата бременност имах всякакви комични ситуации - от това да ме предреди мъж при АГ за резултати(аз бях за същото) до това в рейс да се освободи място(аз 8-ми месец) и да помоля един мъж да се премести, понеже седеше прав до него, за да го използвам(това някой да стане, за да направи място го изключвам, нали). Той ме погледна, погледна ми корема и седна на мястото Grinning Чак не можах да повярвам - и да не бях бременна, пак беше тъпо да го направи, а камо ли в претъпкан рейс на бременна жена. Тогава обаче бременността ми беше супер лека и ми беше неудобно да си ползвам предимството, въпреки че на всички лаборатории пише, че бременните са с предимство. С тази бременност, обаче хич не ми пука из болниците - казвам, влизам за еди си какво, който както иска да ме гледа, с тези контракции и болки дето ме мъчат, няма шанс да издържа 1 час права на опашка... Един път една жена каза, влезте вие, когато не ми тежеше толкова и чаках, но на ред беше друга, погледна ме пренебрежително и си влезе, казах,че не ми е удобно да предреждам всички, но хората бяха мили и ме пуснаха... Случвало ми се е и да ме избутат, за да минат, абе изобщо... тъжна работа малко, но гледам да не се връзвам.

# 605
Bochinka, не се панирай. Знаеш историята само от едната страна, може да е изкарана от контекста на целия разговор.
Не го защитавам, но не мисля, че нечий друг разказ е повод ти да се притесняваш за вашите отношения като лекар-пациент.
Аз имах 2 по-особени реплики от него, но не съм ги почувствала като обидни. Имам надежди, че няма да ме разочарова точно накрая. А и в крайна сметка и той е човек, има хубави дни и лоши дни.

# 606
да права си така е но се напрегнах , надявам се да не ме разочарова, вчера говорих с него за акушерка , каза че като реши как ще раждам ще ми препоръча някоя

# 607
А може би я е нахокал, че не се е отправила при него за самото раждане, един вид да прецени той какво се случва и как да се справи със ситуацията? Винаги лекарите поставят под съмнение мненията и действията на други лекари, които не са им приятели, може сега така да е видял ситуацията, пък може и лош ден да е имал. Моята лекарка също е мааалко по-такава остра с някои хора и в някои ситуации (даже тя ми установи мисед навремето и като ми се насълзиха очите тя ми се скара какво съм се разревала и нищо не е станало), обаче като лекар й се доверявам напълно, знам, че ще вземе винаги най-адекватното и щадящо решение, не случайно все нея викат като възникне по-засукана ситуация. Така че ти гледай дали се чувстваш с него в сигурни ръце- да предприеме каквото е нужно в интерес на теб и бебето и да е адекватно.
За предимството за бременни- аз с три бременности почти не видях такова- оня ден един човек ме пусна пред джипито да мина пред него, 2 пъти в една аптека ми дадоха ред. Това само сега с номер 3, с първата бременност даже имам истории наобратно- в девети месец вървя по тротоара в един дъжд с очевиден корем и един шофьор ме окъпа от главата до петите като мина покрай мен с бясна скорост в една локва- виждаше ми се коремът. Или пък спрели сме се със свекърва ми на тротоара да гледаме една витрина и някакъв минава толкова близо до мен, че ме удари с лакът в корема. Викам му “извинявам се, може ли по-внимателно с корема ми”. Ей като се обърна този ми ти дебил, като взе да ме псува, изплю си дъвката и я хвърли по мен и взе да замахва да ме удря! Ние съответно- пълен ступор! И някаква жена дето беше с него взе да го дърпа да се успокои. Аз бях в шок и потрес. Сега в ковид ситуацията ме пререждат редовно по опашки, аз гледам да пазя дистанция и хоп, прередил ме някой. На сергията на пазара една най-нагло ме пререди, продавачката ме знае, видя и ме повика преди нея, тя съответно “Ъъъъ аз си мислех, че само си гледате картофите”- wtf!?! Но какво да се прави, мъжът ми казва “Никой не е задължен да ти дава път! Това е въпрос на възпитание, а не задължение”

# 608
Ужас, ужас... за жалост има такива хора... И аз имам случка - пресичайки на пешеходна, един мъж засилен щеше да мине отгоре ми и ми се развика "Ай по-бързо, ма кранто". Комплексари, колкото искате.
Любослава, стискам палци да го изкараш леко!

# 609
Lyuboslavaa, бързо и безпроблемно излекуване!

За предимството на бременните жени, направо настръхвам от яд като ви чета. За щастие не съм попадала на такива дебили, даже обратното - постоянно ми правят път хората и като цяло откакто съм видимо бременна, срещам много мило отношение навсякъде. Да не политизирам темата, но в това отношение разликата между България и тук е от земята до небето, което е много жалко Sad

# 610
  • Варна
Аз като цяло не се възползвам много, много от предимство, но веднъж се издразних яко в Хиполенд. Работеше една каса и със синът ми чакахме на опашка, но една девойка дойде точно до нас и отвори друга каса, а ние се оказахме точно на нея и просто подадох играчката и картата да плащам, даже не се замислих че имало и други хора преди мен, и две закръглени дами 40+ започнаха да цъкат пренебрежително как те били на ред. Много се ядосах и на езика ми беше да им кажа, че аз не съм дебела като тях, а бременна Joy ама викам айде няма да се заяждам

# 611
хората са доста нахални като цяло. Аз за жалост не разбирам как не ги е срам някои. В Русия като живеех ми се е налагало смазана ( с адски болки в краката ) да пътувам по 2-3 часа права в градския транспорт само за да седне някоя баба.Никога с изключение на един случай когато имах болки и накрая ме прибра линейка от спирката , не си позволиз да не стана на нужните хора. Тука само в Токуда си спазват това предимство. В Цибалаб веднъж отидох , една майка с дете ме гледа , не ме пусна ( детето не беше бебе и си му беше екстра да се забавлява с чакащите ) , един млад господин си мина като пич , после една жена ми вика , госпожо моля ви минете вие , аз вика като бях бременна никой не ме пускаше , вие вика в кой месец сте , викам в 8 ми , тя ме гледа вика с това коремче сте като в 5 ти ама пак не разбирам вика какво е това възпитание.
Жалко е Sad
Ония ден ми се случи егати простотията , стоя и си душа един тео бебе( само да кажа че ако прахта за пране се разваляше при отваряне , той щеше да е вакумират , праховете си имат срок на годност който няма общо с отварянето на капачката ) и една като почна да ми крещи , жена сигурно на 34-36 години. Как щяла съм да прецакам някой да купи развален продукт. Викам вие как нямате срам да крещите на бременна. Тя подскача в магазина , хората я гладат , викам баси не нормалната работа братко.

# 612
Сега с тази бременност ми се случи и следящият ме да пренебрегне всички бременни, ние чакаме отвън, той дойде с 40 минути закъснение и понеже преглежда и деца, вика на сестрата - да влязат първо децата(децата бяха на по 12-13г., тези чакащите и едно на 5-6г), всичко останало - изнервени и пуфтящи жени с шкембета, сестрата се попритесни и вика, ама то има доста бременни, които чакат от доста рано и са преди децата. Той вика - не ме интересува и си влезе в кабинета Grinning Мен нещо тези дни яко са ме треснали хормоните и съм като бомба със закъснител, даже се разкрещях на мъжа си(което не правя, обикновено съм за мирните разговори) и той само каза - "надявам се това да са хормони" и излезе от стаята(а той е доста по-нервен от мен Grinning), та днес и в поликлиниката - чакам от вчера за едни резултати, лаборантката ме подмина като пътен знак(само аз съм за резултати и има 20 човека минимум за изследвания) и накрая ѝ викам, извинете, може ли само резултатите, които трябваше да са готови вчера, но не бяха и тя ми каза - "ще чакате", малеее, като подпалих, чак не се познавам в такава светлина, аз гледам да се държа спокойно в такива ситуации, понеже с лошо по-трудно стават нещата... Накрая дойде една санитарка и отиде да провери, че съм седяла бременна при болните Grinning И като каза, че още не са готови, съвсем ми стана зле... Не знам, дано да минава това, че освен, че се държат зле по принцип, сега ми идват и в повече и им падам на нивото Grinning

# 613
На мен ми се случи няколко пъти да ми отстъпят място. По-често жени наистина.
Чудя се моят мъж дали дава път на други бременни, трябва да го подпитам. Явно не се сещат много сами.

# 614
Ние гледаме да не пътувам в пълен градски транспорт, но като ни се случи 1 път ми отстъпиха място.
На касата за бременни и семейства с малки деца в ИКЕА ни извикаха да минем най-отпред, защото преди нас имаше само хора дето "не бяха забелязали надписа"
НО момичета аз полудявам като се опитат да ме изпреварят. И сега в пандемията понеже спазваме дистанция, не един път опитват.

Общи условия

Активация на акаунт