Отговори
# 630
Еее, как няма да ти вдигне или да дойде, щом имате уговорка... Grinning
Нали затова е уговорката, или поне така си мисля.
При мен стана през нощта с контракции. Близо час се чудех за какво иде реч. Свалих си приложение за контракции и засичах. То обаче постоянно повтаряше "отивайте към родилното!" Joy
Та кофти не кофти, че е 3 през нощта, обадих се на АГ обясних и на колко минути, от колко време са и с какъв интервал. Каза тръгвайте веднага... Вече бях се и приготвила де и се изстреляхме. Тя дойде около 30 мин след нас, но ние бяхме там за 15 Heart Eyes Беше се обадила на дежурната акушерка, която ме пое и ме прегледа и започна да ме подготвя за раждането. По телефон ѝ обясни колко разкритие имам и за контракциите...
Общо взето докторите си имат план за действие и дори да не успее да дойде веднага поне ще се обади да те поемат докато стигне.

Между другото за тапа, ако е през нощта не бих звъняла. Аз и мои приятелки си ходихме 1 месец с паднала тапа...даже едната преноси 1 седмица Joy та не знам колко е на раждане тая тапа Grinning

# 631
И на мен за тапата ми каза да не звъня. Или когато имам контракции, или при изтекли води.
Тапата като падне може да ходиш така от 24ч до месец 😀
Най-хубавото май е да ти изтекат водите. Някак си най-директно и сигурно ми звучи, че няма да отида късно или рано. Раждалите могат да кажат така ли е?

И другото което искам да питам е за тази болка между краката. Момичета, това става супер силно!!!! Вече получавам и нещо като шип моментен между краката. Днес съм на тонове и ще питам доктора още повече може ли да се засили и нормално ли е. Нито мога да наготвя супа (вчера се измъчих) седнала и легнала ме боли. До преди 3 дни разходките ме облекчавах а и по време на разходки нямах болка между краката само като легна. Ама вчера едва, едва се разходих 5км. Чудя се да се натоварвам ли с разходки. Как мислите? Времето е страхотно, а нали били полезни. За секс и дума не може да стане! 😀 Мъжът е много тъжен обаче откакто се поври тази болка не искам нищо между краката си 😀

# 632
  • Варна
И на мен за тапата ми каза да не звъня. Или когато имам контракции, или при изтекли води.
Тапата като падне може да ходиш така от 24ч до месец 😀
Най-хубавото май е да ти изтекат водите. Някак си най-директно и сигурно ми звучи, че няма да отида късно или рано. Раждалите могат да кажат така ли е?
И аз мисля, че е така, но пък има много случаи, при които не изтичат тия води и пак в болницата ги пукат Thinking

# 633
как 5 км едва се разходила била Simple Smile тиииии извинявай в коя месец си че въртиш такива км.Натоварваш се прекалено много щом имаш болки .Намали малко темпото Simple Smile Иначе и изтеклите води не значи че ще родиш след час Simple Smile Най ефективно е следенето на контракции по принцип

# 634
При изтекли води до 24 часа задължително трябва да настъпи раждане, по един или друг начин. Поне така каза вчера акушерката. На мен ми Док ми каза повече почивка ако искам Беба да изкара до датата на секциото, а и като ходя повече ми се появяват едни болезнени опъвания ниско долу. Аз цяла бременност не си седнах на д-то, а сега от нас до клиниката ходя с автобуса, въпреки че са 550 м. Но като отида пеша до там винаги ми отчита контракции на тоновете.

# 635
37+2 дни. Нали трябвало да се разхождаме. Топка за пилатес препоръчват, секс..
и аз се разхождам 😀

# 636
5 км си е олимпийско постижение за нашия срок. Аз ако направя 1-2 км на ден го броя супер активен. Но от 38г.с. ще си дам зор и на разходки и на стълби и каквото трябва, че преносвснето е ужасно изнервящо.

# 637
Аз съм ходила 4.6км средно на ден за последните 30 дни - имам фитнес гривна, демек брои и това вкъщи дето го ходя. Но съм с термин в края на ноември 25.11 демек 35+1 днес Simple Smile

# 638
ио аз зодя тия км до тоалетна сигурно само 😂но все пак отделно нее ок особенно ако усещаш че не ти се отразява добре , аз принципно много ходя но сега едва се движа , корема ми нее супер голям за моя ръст по принцип. И не съм качила нищо освен 7-8 кила които всеки ден варират.
Иначе в моя случай аз ако почна да раждам при всяко усещане звъня защото съм на кръворазреждащи и няма как да си чакам в нас тези контракции на 10 минути Simple Smile
Като цяло да не се налага изобщо де. Но знае ли човек.

# 639
Моето опъването пак се появи, въпреки че не съм спирала магнерота. Усещам го като някакво сухожилие сякаш в слабините от ляво, срамната устна и надолу отвътре по бедрото. Гадно е и основно се появява при ходене, така че съм посъкратила разходките.
Гледам да не щъкам много, че вече си имам дата за секцио 7 дни преди термина и хич не ми се иска да има изненади и спешни екскурзии до родилното. ММ не мисля, че ще понесе това напрежение, ако го събудя в три през нощта да ме кара към болницата. Joy
Иначе АГ каза да звъня за всяко нещо, което ме притеснява, но засега мисля, че е рано, бебо доста високо го усещам, сякаш дупето му е под лявата ми гърда. Понеделник съм на преглед, да видим колко е пораснал, а и се чудя плацентата вече коя степен е.
Вие стегнахте ли багажа? Аз още съм си само със списъка, не знам какво се мотам, явно подсъзнателно още не съм готова. Grinning Animal See No Evil

# 640
  • Варна
И аз не съм го стегнала, имам списък, куфара е изваден, сложих само превръзките и подобни неща. Иначе секциото ми е за другата седмица хаха

# 641
Хе хех, ти пък съвсем лежерно. Колко време преди термина ти е датата за секцио?
Аз хем съм доволна, че моята е само 7 дни преди термина, да си порасте още малко бебо, хем ме притеснява да не вземе да бърза. Но Аг така предложи, първа бременност ми е все пак, не знам...

# 642
секциото вече не го правят 2 седмици по рано , най рано 10 дена , но като цяло се стараят уж максимум да ги оставят Simple Smile Стига да няма някакви допълващи ситуации за по ранно раждане.Аз вече се глася да паждам на 7 ми 😂въпреки че още никой не ми е казал нищо , но аз така се глася, термина ми е там кога 26-27 иначе

# 643
  • Am Dorf (BB)
На мен тапата ми падна преди 3 дни, нищо не означава това. Само при изтекли води и регулярни контракции бих звъняла на акушерка/лекар. В Германия при изтекли води се тръгва към болницата, ако пък бебето е седалищно разположено звъниш на бърза помощ, те те транспортират легнал. При това разположение има опасност от задушаване на плода. При моя позната се беше наложило да идва пожарната, защото стълбището в къщата им е мн тясно и бърза помощ не можеха да я пренесат легнала 🙈
Тук не съм чувала някой да си звъни на лекаря, когато затръгва към болницата. Гинекологът си те следи, когато започне раждането отиваш в болницата и те те поемат. При първото раждане не ми беше проблем, че засякох 3 смени персонал 😂 Общо взето, правиш това, което ти казват да правиш и нещата си поемат по пътя.
Чантата съм я заприготвяла, всеки ден слагам нещо вътре.

# 644
Всъщност сега се замислям: за тези, които сме на кръворазреждащи, май наистина, ако тръгне раждането изневиделица, трябва да се звъни на док веднага независимо от напредъка, защото раждането трябва да настъпи на 24 часа от кръворазреждащото.

Иначе аз съм 35-а седмица, но и мен ме опъва като ходя или стана - понякога доста болезнено - някакво сухожилие сякаш. И освен това усещам умората от първите месеци, затова ходя по малко. До 7 месец обикалях парка, но вече е нещо от сорта на до магазина и обратно. Simple Smile Но пък вкъщи не се спирам - чистене, подреждане, което пак е активност. А и ще изчакам още седмица да вляза в деветия, за да засиля разходките. А 5 км и за небременна ми се струва впечатляващо 😄😆

П.С тази тапа уж чета какво представлява и нещо не мога още да си я представя:)

Общи условия

Активация на акаунт