Парфюмни размисли и страсти (октомври 2021 г.) - 265

• 73 679
  • 808
  •   1
Отговори
# 360
Като ученичка B.U ми беше първият и няколко пъти повтарян парфюм/синьо и жълто шишенце в метална кутия,нали за него говорите/…много приятен,и за мен красив аромат си беше за онова време на никакво предлагане в след соц периода…
Преди 12 г някъде си поръчах на сляпо Серпентин от скука буквално на работа,без да го познавам,беше около 40 лв и наред с няколко чая на Булгари сформирах една бърза поръчка,и се разочаровах-силен,нахален,тежък,ретро в непоносим акорд,ужас…забутах го в шкаф с непотребни вещи.След време го преоткрих,носих го за малко,някаква супер класна женствена нотка ми се отвори,после изчезна и прецених,че той при мен не се открива в красотата си и го подарих.
Но нищо общо не виждам с B.U.
При мен лудостта продължава-отбягвам парфюми всякакви,търся свежак из долапите си в началото на зимата🤣,ама нали преди грам не харесвах цитруси,и сега йок😂,а изхарчих бая за помади за коса и сега ще си ходя с техния аромат😀,нищо свежарско няма да купувам ,докато съвсем не се уверя,че съм луднала.
Може би някакъв по-модерен алдехид ще ми оправи носа,ама то има ли такова чудо модерен алдехид ..

Последна редакция: сб, 16 окт 2021, 22:25 от Calabria

# 361
Накратко: B.U. не ги познавам! Каквото и да кажете за Серпентината, ми е все тая!

# 362
Laki никой нищо лично към теб няма. Не го приемай така. ✌️Към Серпентин също. Споделяме само впечатления.

# 363
Извинявам се,laki,че така си ме разбрала/предполагам,че визираш мен/,беше ми приятно да си спомня за стари парфюми,просто изказах мнение.Със сигурност нищо лично👍🏻

# 364
Lale_Lili, лоши неща сме виждали много. Идеята беше да споделим хубавото без да възвеличаваме и без да подвеждаме, един вид с идеята за обективност. Този парфюм е минало, следват други парфюми, но човек трябва да стъпи на нещо за да може да оцени.

# 365
Обективна съм. Гаден, тежък парфюм, който мори хората около ползващата го госпожа.
Явно няма да се разберем с теб.
Лека вечер!

# 366
# 367
Днес минах през няколко магазина, търсейки Hermes Mandarine Ambree, но не го намерих. Някой има ли го? Усеща ли се подложка от амбър и маракуя или е по-скоро лек и плодов тип Аква Алегория? Много харесвам Хермес и си мисля, че няма как да ме разочарова силно, но ще се радвам да прочета отзиви.
Против изпарения, както е писала Денси, най-много помага да се изразходи бързо парфюма.. У дома имам една лента която прилича на тиксо, тънка, бяла, май се ползва за водопроводни уплътнения по предназначение. Не лепне, но много добре може да се затвори около пулвелизатора с нея. Имах няколко отливки и така бях забавила процеса, но не е възможно да спре. За това и хич не обичам отливки-половината се изпаряват доде ги употребя.
Посетих за малко и делириум да видя какво се предлага, Каролина Ерера например не бях пробвала до сега никъде 🤔 От всичко ми направи най-хубаво впечатление консултантката, която беше на смяна-приветлива, мила, любезна. Рядко се заговарям по магазините, днес ми беше приятно обаче. Имаше и вип гост, едно кученце на клиент, много възпитан посетител.
Иначе парфюмната ми апатия си е все така, нищо не ми трепва.

# 368
Имам небутнат "Серпентин" в долапите (ох, много ми хареса израза! Joy). Скоро купен, дали не беше миналия месец, когато го намалиха в "Лили"?
Тествах го лятото също в "Лили", харесах го, та сега го приобщих към колекцията. Чака си реда.

# 369
Lorelada,и аз го тествах наскоро в Лили,че нали нищо не ме вълнува,та искрено се надявах нещо старо да ме развълнува,но уви:),даже ми се стори реформулиран,което си е нормално за толкова години…

# 370
Мислех че само аз съм в парфмна апатия, а то много станахме.
Какво се случва с нас, та нищо не успява да ни развълнува?...

# 371
Ако трябва да сме точни, то  и от новото няма какво да те развълнува толкова особено. Все една и съща боза. Лично мнение.

# 372
  • by the sea
При мен се случва когато това приятно, разведряващо хоби премине във фиксацията, че само това (нов парфюм) ще ме изненада и разчувства, което значи, че почвам да се насилвам и самозаблуждавам.
Усетя ли такова нещо изоставям временно парфюмите и се отдавам на нещо друго.

# 373
RedPanDa, разкажи повече за новата си "Лира", моля.

# 374
! ! Видях, че в Дъглас всички Ботега Венета са опоскани и останалите с намаления. Изглежда, че няма да подържат вече. Много тъпо и на мен лично ми е малко необяснимо, че не са оценени. От най-любимите ми дизайнери е, стилни и оригинални на фона на другата шир потреба.
Дюпон също вече няма. Баси.

Аз съм в апатия по няколко причини.
1. Защото това ми обсебване се изостри по време на емоционален стрес като начин за бягство и справяне. Подобрих се.

2. Преди имах повече свободно време и по-малко хобита. Сега имам по-малко време и повече други занимания.

3. Мисля, че почти няма унисекс и женски парфюми (мъжки не обичам като цяло) по масовите магазини, които да не съм помирисвала, а новите, както споменахте, не могат да ме развълнуват.. Не съм фен на гурмета, лавандула и плодове.

4. Ниш не купувам, защото имам по-важни направления на доходите си. Но при възможност винаги пробвам с удоволствие.

5 Трудно ми харесва нещо напоследък толкова, че да искам да го имам и да го нося.. Много си харесвам сбирката към момента.

6.То в това време как да не е човек в апатия... От 3 седмици вали безспирно.

Общи условия

Активация на акаунт