Парфюмни размисли и страсти (октомври 2021 г.) - 265

• 71 580
  • 808
  •   1
Отговори
# 750
  • София
Аризона - радва ме споделеното от теб за тези монтали Smiley  Разбирам защо са ти правили комплименти, а още толкова несподелени е имало, сигурен съм. С Монтал/Мансера винаги има такива реакции. Би било страхотно да си вземеш това Интенз кафе или пък Montale Ristretto Intense Café.

Подобен фурор и то напълно неочакван пожънах днес с Jean Paul Gaultier Le Male Le Parfum. Учудването ми идва от там, че не подозирах, че излъчва толкова мощно през целия ден. А допълвам, че последните 7-8 месеца,  не ходим с колегите толкова задружно на заведения в обедната почивка, колкото преди, а повечето си носят в купанки нещо от вкъщи или пък от заведения за топла кухня наблизо. И не очаквах, че гутието е удържало обедната инвазия Laughing

Любима рееща се магия: Mass Digital - Lonely Souls

# 751
От Орхидеите уж обикнах най-силно Black Orchid, но изпръсках BO Voile de Fleurs за отрицателно време, докато първообраза е недовършен от...2009г.
Velvet махнах след половин бутилка.
При мен в Монталите избива химична нота, и Intense Cafe стои грубо, за съжаление, и с него се разделих.
Сигурна съм, че на Аризона и стои великолепно. Flowers Hibiscus

Снимах малко есенни аромати, но за тази работа трябват време и търпение които ми липсват. Бутилката на Libre е много красива.

Скрит текст:

Последна редакция: пт, 29 окт 2021, 07:09 от Dez

# 752
Момичета, моля за мнение за този парфюм

# 753
  • Някъде там
Здравейте!
Имам въпрос, който може да ви се стори глупав, но не съм запозната.
Каква е разликата между този парфюм и този

# 754
  • Пловдив
Аз каквото и да пръсна не мога да му се насладя Head Band  Нищо не се задържа в/у моята кожа...по косата-да, та там все пак тая надежда, че ще си усетя аромата.

# 755
  • Бургас

За него само това, шедьовър!

# 756
Тази сутрин успях случайно да направя изключително сполучлива за моя нос комбинация от Fendi Furiosa и Angel Muse.
Във Фуриоза все нещо не ми достигаше като база, а туберозата, Edit: гарденията, пардон] е така креместа и красива! Пачулито и какаото я допълниха идеално, и смятам да я довърша по този начин, 10мл имам останали само. Прелестно се получи.
Музика за деня- Ramin Djawadi.

Последна редакция: пт, 29 окт 2021, 18:18 от Dez

# 757
Искрица, аз не харесвам absolu, класическия ми допада много, но е летен или за късна пролет. Лек, нежен, подходящ и за офис, няма шанс да задушиш някого с него. Винаги си имам наличност

# 758

За него само това, шедьовър!

Наистина шедьовър.
Фин цветно-меден воал, кара те да се чувстваш като поръсен с вълшебен прашец.
Носи уют, щастие и оптимизъм.
Не е подсладен, а сладък като напечен и силно излъчващ през лятото цветен храст.
Трябва да ти е уютно в тази обгръщаща те цветна мъгла, иначе може да стане задушаваща.
Не се прекалява с този парфюм, едно-две пръскания са достатъчни.

# 759
Тази сутрин успях случайно да направя изключително сполучлива за моя нос комбинация от Fendi Furiosa и Angel Muse.
Във Фуриоза все нещо не ми достигаше като база, а туберозата е така креместа и красива! Пачулито и какаото я допълниха идеално, и смятам да я довърша по този начин, 10мл имам останали само. Прелестно се получи.
Оо, ще я пробвам и аз тая комбинация! Furiosa хем много харесвам, хем ми е малко особен понякога и не мога да го наместя често в определено настроение. Ще комбинирам обаче с Milano Liu Jo, защото Angel Muse го пуснах да си ходи. Двата са ми страшно подобни, но Миланото някак ми беше по-приятния от двата (повече лешник и пачули усещам в него)

# 760
  • sofia
Във Фуриоза все нещо не ми достигаше като база, а туберозата е така креместа и красива! Пачулито и какаото я допълниха идеално, и смятам да я довърша по този начин, 10мл имам останали само. Прелестно се получи.
Оо, ще я пробвам и аз тая комбинация! Furiosa хем много харесвам, хем ми е малко особен понякога и не мога да го наместя често в определено настроение. Ще комбинирам обаче с Milano Liu Jo, защото Angel Muse го пуснах да си ходи. Двата са ми страшно подобни, но Миланото някак ми беше по-приятния от двата (повече лешник и пачули усещам в него)

ооо каква странна комбинация - със сигурност и аз ще пробвам! Simple Smile също като tuali не мога да я наместя тази Furiosa, а вътрешният ми глас ми подсказва, че е много як парфюм... или още не съм дорасла за него, или просто съм на друга вълна и след време ще му се изкефя максимално. Представям се, че Фюриоза го носи възрастна издокарана италианка по улиците на Рим, с коса на букли, червено червило и тежки бижута... усещам тежка кожа, усещам землисти треви и пръст..малко жълти цветя... много много особен аромат.
Milano Liu Jo и на мен ми е много сходен с Angel Muse EDP, но някак по-мек .... но аз си харесвам Мюглер Simple Smile

# 761
Хора, можр ли някой да каже за Amour de Palazzo Jul et Mad?

Познавам Nea и Nin- Shar, не са моите.

Обожавам Garuda ..

# 762
  • Germany
И Amour de Palazzo няма да е твой, Jollie. Нищо общо с Гаруда. Amour de Palazzo за мен е категорично мъжки, мъчен, сух и силно подправков. Подправките са много сухи и натрапчиви в началото, силно пиперен и остър, кожата е също суха, мръсна и от най-мъчните за мен. Има и силно животински мускус, който върху мен стои просто ужасно, както и прашен, мръсен сантал и сухо пачули. Общото усещане е за стар шкаф с подправки, намазан със смоли и тапициран с овехтяла кожа. Не вярвам мъж да бъде привлечен от жена, миришеща така. Мисля, че е доста ексцентричен и бих си го спестила. Един от най-неприятните парфюми, които съм тествала.

Наскоро се запознах с Byredo Mumbai Noise. По пирамида звучи чудесно, различно, интригуващо. В действителност и той е от най-неприятните парфюми, които съм тествала. Не мирише на нищо, посочено по пирамидата, а просто мирише на помещение, в което е пушено марихуана. Ненавиждам миризмата на марихуана. При нас е разрешено да се пуши на обществени места, и ми обръща стомаха, когато сутрин рано, отивайки на работа, усетя миризмата на марихуана Cold Sweat Не можах да го изтърпя и две минути върху мен, и се опитах да го измия, за жалост, неуспешно. Приликата му с Блек Афгано е осезателна, но Блек Афгано е много горчив и пепелив, черен, чак нещо метално усещам в него, докато Мумбай е по-билков, откровена марихуана, сякаш сте забили нос в пакетчето, и наоколо се носи дим на прясно запален джойнт.

Другата новост на Байредо Young Rose е наистина млада роза. Очаквах доста от този парфюм, но очакванията ми не се оправдаха. За мен това е аромат на млада, розова роза с цитруси, и много, много амброксан и мускус. Толкова много амброксан са наблъскали в него, че направо ми призлява от толкова свежест, и от това усещане за синтетика.  Доста тих и безличен, което не е типично за марката.

Доста негативен пост ми се получи и съжалявам за това, но като се сетя за Амур де Палацо се сещам и за други парфюми, които не са ми харесали.

Парфюм за деня - любимата ми гардения Heart Decoration

# 763
Искрица, Bright crystal Absolu е точно това, което се очаква да бъде по-интензивната версия на един парфюм - по-изразени нотки, по-наситен, по-искрящ. Но много близък и няма промяна в ароматната линия, за разлика от други интенз версии, при които все едно става дума за различен парфюм. А да не говорим, че при някои дори EDT и EDP вариантите са толкова различни, сякаш са различни аромати.
Класическият Bright crystal е по-нежен и омекотен, но ако той ти харесва - ще ти хареса и Абсолю.
Иначе и двата парфюма са много свежи и искрящи флорални аромати, несладникави, трайни и излъчващи. Аз лично си купувам ту единия, ту другия. Класическият Bright crystal ми е любим от много години. Бях го пренебрегнала известно време в търсене на нещо ново и интересно, обаче напоследък много ми се реабилитира в ранг листата, когато осъзнах, че не е сред масовите и банални аромати. Винаги изпъква сред сладката и тежка лепкава мъгла, която се стели напоследък навсякъде.
Ето това е една добра оферта за пробване и разносване на Bright crystal Absolu - https://www.brasty.bg/versace-bright-crystal-absolu-parfyumna-vo … zheni-10-ml-sprey

# 764
Дами, кажете някой "цветен", флорален, парфюм. Сещам се за  Mon Guerlain Florale или нещо подобно на него.

Общи условия

Активация на акаунт