Премахване на бенка - стандартна операция или с лазер?

• 268 113
  • 750
  •   1
Отговори
# 330
Здравейте, искам да си махна една бенка на лицето, но много ме е страх. Колебая се между двама специалисти, които ми препоръчват - Попова и Ботев. В училище често се комплексирах и съм решила твърдо да се подложа на процедура, въпреки че е възможно от медицинска гледна точка да не е меланома. Става въпрос за една големичка бенка под устата приблизително 0,8 см. Страх ме е от евентуални белези. Моля, някой, който се е подлагал на подобна процедура на лицето, да разкаже как минава и дали е доволен от резултата. Честно казано нямам проблем с лекичък белег, предпочитам такъв пред голямо черно-кафяво петно.

Благодаря ви!
Аз си махнах 2 бенки на лицето при Попова.Препоръчвам я горещо-много голям спецялист е!Продцедурата трае 4 мин максимум ,с лазер ,сложиха ми упойка,не боли въобще!После се мажеш,но Не Трябва да се ходи на Солариум!Ако прецени ,че трябва да ти се вземе хистология ,ще трябва,в моя случай не трябваше.Едната ми беше на челото ,а другата на веждата.Общо прцедурата трае 4,5 минутки!

# 331
  • Варна
Моите ги махаха в операционната, и то с обща упойка, но само в степен да ме обезболи, а не да ме приспи. Но все пак моите бяха 6, по цялата горна част на тялото ми и то доста големи (по 6-7-8 шева на разрез) и предполагам, че затова. Така че за мен си беше почти операция. Но при все това, нямаше нищо страшно.
Днес бях на смяна на превръзките, в петък живот и здраве махаме конците.
Специално попитах къде се слага упойката, ако е локална, и потвърдиха, че се слага ДО бенката, а не в нея. Но това вече и други момичета са го коментирали.
Днес ми излязоха резултатите за 6-те бенки. Оказа се, че в 3 от тях съм имала изменение на клетки, което в този си етап е безопасно, но означава, че са били предразположени и при попадането си на отключващ фактор (например изгаряне на плажа), е можело да започнат да работят. Слава богу, още са били само в "потенциалната" си фаза, а хирурга д-р Желев, когото ще ме извините, но не мога да спра да хваля, ги е изрязал много добре. Това последното - коментар от доктора, който ми прави изследванията, и който се е нагледал на подобни неща, тъй като е капацитет по тези въпроси. (И между другото е твърдо против лазера.)
Ако ги бях премахнала с лазер, част от изменените клетки щяха да си останат, защото лазерът не взема в дълбочина, и щяха да си чакат някой отключващ фактор. И за 3-те бенки Пенев ме убеждаваше, че са си абсолютно наред и съм луда за връзване, че ще ги режа.
Пак казвам, не поставям под съмнение професионализма му, но всеки сам решава какви рискове ще поеме и струва ли си.

# 332
Ох, аз още не мога да събера кураж, имам една бенка по рождение, която леко нарасна с времето, обаче е точно под окото и ме е страх много. Една ми излезе отскоро отстрани на скулата, трета долу на брадичката, съвсем малка. Като прочетох писаното горе, май ще се навия да отида да ми ги махнат.

# 333
scorpita може ли да кажеш, кой дерматолог те консултира преди операцията

# 334
  • Burgas
Скоро си махах бенка при един човек в Бургас се намира, маха бенките с някаква билка, първоначално бях скептично настроена, но доста мои познати ходиха(включително и съпругами) и като видях резултатите отидох и аз.
Намаза ми я веднъж,но не падна цялата, ходих втори път след 2седмици падна,сега ще видим как ще зарастне,каза че може да остане лек белег.
Рецептата била предадена от неговия баща, а на баща му я била дадена от неговия баща и така хората години наред премахват бенки само с намазване.

# 335
  • Варна
crabi, д-р Друмева от поликлиниката в сградата на Терапията. Беше миналата година, и още тогава ми каза, ако реша да ги махам, да е с операция, а не с лазер. После остана да се наканя... Друга моя приятелка ходи при д-р Хинев в Окръжна болница (но разбрах чак в последствие) - той бил хирург-онколог и тя е доста доволна.

anik79, може би наистина може да се махат бенки и така, но се учудвам на смелостта ти... Доколкото разбирам този човек не е специалист. Ами ако го направи на някоя злокачествена бенка??

# 336
  • Burgas
Доста мислих преди да се престраша, питах и при лекари, там ми обясниха, че трябва да се вземе материал(част от бенката) да се изследва  newsm78 видя ми се страшно и се отказах,после като видях резултатите при този човек и се реших, дано не съм сбъркала  Praynig ще пиша резултатите какви са, след като заздравее мястото.

# 337
scorpita благодаря за отговора Simple Smile .. от доста време искам да отида на преглед, че имам доста бенки и излизат ножи ама не мога да се престраша и за това търсеш мнения за добри специалисти

# 338
  • Варна
anik79, ако някой лекар ти каже, че ще реже част от бенката, било то и за изследвания, бегай. Реже се цялата, никога част. След това се изследва и ако има нужда, мястото се изрязва втори път по-дълбоко. Иначе не се плаши излишно, просто аз лично не бих рискувала.

crabi, за Друмева чувам само хубави неща. Моят преглед за бенките беше между другото, но съм ходила при нея и за други неща и ми направи впечатление на лекар, който не бърза да хвърля тежката артилерия и да изписва една кошница лекарства за всяко оплакване. Първо пробва с по-безобидни лекове, пък ако не стане, тогава другите. Не че това има нещо общо с бенките, но за мен това винаги е била положителна черта в един лекар.

# 339
Мили момичета,

от доста време се каня да споделя горчивия си опит с премахването на бенки (и по-специално чрез един конкретен "метод"), и се надявам така да предпазя поне една от вас, която се е изкушила да поеме по моя път. Та сега по същество: имах три големи и релефни бенки, след бременността едната започна да расте. Това ме накара да посетя дерматолог в Бургас, който ми препоръча оперативно отстраняване. Това ме изплаши и се разколебах. Направих и една консултация в Токуда в София, и там чух същото, но цената от "180 лв./бройката", направо ме отказа! Точно тогава, приятелка ми разказа за нейна позната, която ходила в Бургас при някакъв човек (Камен Каменов), който ги мажел с някакъв си "таен мехлем, семейна рецепта" и те изсъхвали и падали, без белези. Първоначално отхвърлих идеята, но после си помислих какво пък ще ми навреди този билков мехлем? И пробвах. ОГРОМНА ГРЕШКА, НЕ ГРЕШКА, ГЛУПОСТ! Още щом ме намаза, разбрах, че това не е билков мехлем, а някаква киселина, но вече нямаше връщане назад! Предупреди ме, че до 2 часа, щипенето ще отмине. С другите бенки наистина отмина, но едната, под мишницата, където минава сутиена започна да ме боли, боля ме цяла вечер. Разбрах, че много, ама много съм сбъркала! На следващата сутрин щипенето беше отминало, поуспокоих се, но не за дълго. След два дни тази бенка се поду, от нея започна да тече някаква течност! Изплаших се обадих се на този Каменов, дори отидох да я види и той ме увери, че "всичко си върви по канален ред". Болката се влошаваше, оттокът и течението също и след 2 дни срам-не срам отидох на лекар. Бенката беше жестоко възпалена, пих антибиотик и личният ми лекар ми каза "да си стискам палци"! Докато пих Клиндамицина се подобрявах, спрях го и болката отново започна, течаха някакви гадости, изглеждаше ужасно. Консултирах се с хирург, който ми каза, че "нямало смисъл да се тровя с повече антибиотици, просто трябва да изчакам да изтекат некротичните течности и да зарасне сама. Това продължи общо 2 месеца! Наистина зарасна, остана голям и грозен червено-лилав белег, в сравнение с който бенката изглеждаше като бижу! Добре, но кошмарът не свършва дотук. Поду ми се лимфен възел под мишницата, появи се болка в гърдата! Болката в гърдата се появи преди месец и половина и не минава! Никой не знае на какво се дължи! Направих си ехография на гърдите, няма нищо притеснително, но болката не минава и това е! Консултирах се и с онкохирург (понеже две от горените бенки се появиха отново и растат застрашително бързо!), който е на мнение, че трябва да се режат и изследват. Сега вече трета седмица чакам въпросния хирург да намери време да ги изреже, понеже е много натоварен, води се за най-добрия в Бургас и чакам...
Живея в постоянен страх, че може да е най-лошото, просто животът ми сякаш спря в деня, в който отидох при Камен Каменов! Оттогава всеки ден е кошмар! Сринах се психически! Затова ви моля, не допускайте моята грешка! Ако се налага отстраняване на бенки по мед. съображения, търсете компетентна помощ, защото за този проблем НЯМА АЛТЕРНАТИВНО РЕШЕНИЕ!!! Помислете, преди едно погрешно решение да обърка (или не дай Боже по-лошо, няма да го казвам дори) живота ви! Дано да спра поне един човек, който е бил на път да сбърка. Ако някой иска да ме пита нещо, може да ми пише. А междувременно ви моля да ми стискате палци да се оправя, защото имам двегодишно детенце, то има нужда от мен и повече от всичко на света искам да го виждам как расте и да съм до него! Моля ви, не ме осъждайте или критикувайте, съвестта ми вече свърши тази работа!

Последна редакция: пт, 08 юни 2012, 21:09 от Sylvie_BG

# 340
Sylvie_BG, стискам палци всичко да се оправи и съм сигурна, че лекарите ще сторят нужното. Не се тревожи и опитай да бъдеш спокойна.  bouquet

# 341
Sylvie_BG,не бих те осъждала,напротив добре е,че споделяш тази информация,за да се знае колко сериозно е това. Peace
Разбирам те напълно и ти стискам силно палци всичко да е наред и да мине по-бързо! Hug

# 342
Скоро си махах бенка при един човек в Бургас се намира, маха бенките с някаква билка, първоначално бях скептично настроена, но доста мои познати ходиха(включително и съпругами) и като видях резултатите отидох и аз.
Намаза ми я веднъж,но не падна цялата, ходих втори път след 2седмици падна,сега ще видим как ще зарастне,каза че може да остане лек белег.
Рецептата била предадена от неговия баща, а на баща му я била дадена от неговия баща и така хората години наред премахват бенки само с намазване.

Въпросната "билка" е киселина, а резултатът е химическо изгаряне. Ето, че имало и други като мен...

# 343
Sylvie_BG,не бих те осъждала,напротив добре е,че споделяш тази информация,за да се знае колко сериозно е това. Peace
Разбирам те напълно и ти стискам силно палци всичко да е наред и да мине по-бързо! Hug

Благодаря ви момичета! Не мога си простя това, което направих! Подложих цялото си семейство на този тормоз! Не мога да ви опиша какво изпитвам, когато двегодишното ми момченце ме успокоява и ми бърше сълзите (защото напоследък често ме вижда да плача) с думите: "Мамо недей пачиш"! и ми дава да пия вода. Извинете ме, пак ревнах!

# 344
  • София
Sylvie_BG стискам палци всичко да се оправи. Аз никога не бих отишла при такива "лечители" или дори в студио за красота. Само и единствени при онколог в болница. Не те съдя, само споделям мое мнение. Махала съм си 3 бенки, предстои ми да махам още много, които се появиха през бременността. Както и да е с теб съм  Hug

Общи условия

Активация на акаунт