Премахване на бенка - стандартна операция или с лазер?

• 268 115
  • 750
  •   1
Отговори
# 345
Sylvie_BG стискам палци да се оправи всичко Hug
 vanessка  аз имам и по рождение, но след първата ми бременност стана страшно, сега пак имам нови попълнения, но предполагам трябва след раждането да се захвана с това. Лазарно предполагам също не може докато си бременна newsm78

# 346
  • София
По време на бременност нищо не може. Аз си бях записала час за след месец. Обаче на самия преглед вече бях бременна и лекарката ми каза, че само съм и губила времето....аз казах, че повече при тая няма да ида. Както и да е - ходих на преглед в крайна сметка при друга лекарка и тя ми каза, че може да се правят манипулации най-рано 6 месеца след раждането. Но не трябва и да кърмиш. Сега чинно си чакам да спра да кърмя и беж в болницата.

# 347
По време на бременност нищо не може. Аз си бях записала час за след месец. Обаче на самия преглед вече бях бременна и лекарката ми каза, че само съм и губила времето....аз казах, че повече при тая няма да ида. Както и да е - ходих на преглед в крайна сметка при друга лекарка и тя ми каза, че може да се правят манипулации най-рано 6 месеца след раждането. Но не трябва и да кърмиш. Сега чинно си чакам да спра да кърмя и беж в болницата.
Hug благодаря ти, за махане и аз знам, че трябва да се чака, но ми се искаше да отида на преглед просто да ми погледне има ли някоя притеснителна, макар, че и да има освен да ме притесни Rolling Eyes някои са ми станали ужасно големи, пуф

# 348
бенка с косъмчета с лазер дали ще може да се махне?

http://dnesplus.bg/Photos/20120131125305-%D0%B1%D0%B5%D0%BD%D0%BA%D0%B0.jpg

на това място, но отдясно
с половин идея по-малка от тази на брадичката:

http://www.dermis.net/bilder/CD194/550px/img0105.jpg

# 349
Hug благодаря ти, за махане и аз знам, че трябва да се чака, но ми се искаше да отида на преглед просто да ми погледне има ли някоя притеснителна, макар, че и да има освен да ме притесни Rolling Eyes някои са ми станали ужасно големи, пуф

Махала съм си бенки ( има писано по-назад в темата, да не се повтарям), когато малкия беше на 3 месеца и още кърмех. Никакъв проблем не е. Упойката, която се ползва при манипулациите е локална и не пречи на лактацията и кърменето. Аз на моя глава пропуснах едно хранене веднага след манипулацията, но лекарката ме увери, че това не се налага.

Бих посъветвала barabana да отиде на преглед  там с лекаря да обсъдят стратегията, дали и какво ще се маха, по кой метод и дали кърменето е пречка.  Peace

# 350
Lennyh Hug ще се консултирам, много отлагах и вече са много големи и ми и пречат, освен всички други опасности, които крият.

# 351
  • София
Здравейте! Можете ли да ми кажете колко горе-долу продължава като времетраене хирургичното премахване на бенка? И болезнена ли е манипулацията? Предварително ви благодаря!   bouquet

# 352
  • София
Зависи от големината на бенките.
Една доста голяма и две малки ми ги махнаха за има няма 5-10 мин. Не болеше, защото ми сложиха местна упойка. Не се притеснявай, няма да усетиш кога е свършило всичко.

# 353
  • София
Много, много, много ти благодаря!  Hug Hug  Hug

# 354
~♥◦Зайка◦♥~, зависи от големината и колко са дълбоки.
При мен премахването на 2бенки отне около 40-50мин.
Най-гадно е поставянето на упойката. Е, после си усещаш електрическия нож, но няма болка. Просто е леко неприятно.
Хубаво е да има човек с теб след това, защото от упойката главата ти е малко позамаяна. И е хубаво да полежиш 1час, ако няма възможност, поне да седнеш.

# 355
  • при Arctic Monkeys
Боже,на какво се подлагате вие бе хора?
през месец март при д-р Пенев във Варна, за около 15 минути: човека ми отстрани голяма бенка под гърдата, много голяма, доста дълбоко я изчисти. наистина беше неприятно, но се търпи; отстрани ми милиуми под окото, около десет и повече; заличи ми бенки от лицето, малки, нерелефни, по-скоро лунички 4-5 на брой.за какви40 минути говорите вие, толковами продължи секциото?!
всичко се прави с лазер, безкръвно, без упойки и щуротии...

# 356
  • София
Такаааа... Сега да разкажа... Вчера питах заради мъжа ми, не заради мен. Беше много притеснен и си мислеше какво ли не, че ще му правят и затова исках да прочете от първа ръка как стоят нещата. Днес посетихме д-р Маджунов в онкологията. Мъжа ми влезе сам и на момента са му премахнали бенката (фибром каза лекаря) чрез електрокоагулациа с местна упойка. Не го е боляло, а самата манипулация е била около 2-3 минути. След това ме викнаха и мен в кабинета. Д-р Маджунов каза, че няма нужда от хистология, но аз настоях. Сега чакаме резултат. Това е, още веднъж ви благодаря, че се отзовахте толкова бързо и навреме!  Hug  Hug  Hug
П.П.: karmacoma, не всяко кожно образувание може да се премахне с лазер, особено когато има съмнение и трябва след отстраняването да се изследва.   bouquet

# 357
  • при Arctic Monkeys
Зайка, разбира се. Нали все пак за това са лекарите - да кажат кое може и кое не. Това е един от малкото лекари - Пенев, който явно не работи само за пари, защото на табелката на вратата му пише, че лекува безплатно социално слаби хора. на колко лекарски кабинети има такъв надпис? та идеята ми е, че ако има и на-малко съмнение, вярвам, че не би рискувал... мое мнение Peace

# 358
  • при Arctic Monkeys
Пенев ми обясни, че отстраняването с лазер е много по-безопасно, защото е напълно безкръвно, което е факт...
не харесвам само, че не препоръчва изследване на материала след отстраняване. от друга страна, не съм чула някой да е имал проблем, а при него ходят страшно много хора. явно е добър с диагозите, но все пак...

# 359
  • Варна
karmacoma, материалът след премахване с лазер не става за изследване, доколкото изобщо има такъв.

Аз лично ходих при д-р Пенев преди да реша да си премахна бенките хирургически. След това ги изследвах и 3 от 6 имаха изменени клетки, предпоставка за развитието на по-сериозни неща в някой бъдещ момент. Именно за тези бенки д-р Пенев ме убеждаваше разпалено, че съм ненормална да ги махам оперативно и че са толкова безопасни, че цитирам "ако искам мога да ги горя и с цигара".

Единственото достойнство на лазера пред скалпела за мен лично е, че белегът е почти пренебрежим, докато от оперативно премахнатите си е доста голям (в моя случай поне). НО! Белези се заличават с лазер и по-нататък мисля точно за това да посетя д-р Пенев. Не и за премахване на бенки обаче.

Разбира се, всеки претегля рисковете и преценява за себе си.

Общи условия

Активация на акаунт