Премахване на бенка - стандартна операция или с лазер?

• 268 120
  • 750
  •   1
Отговори
# 360
  • При розите и топлата вода ......!
Привет момичета!
Моята племенничка има същия проблем. По цялото тяло има бенки, като някои от тях са доста големи. Отпред точно на деколтето има бенка с големина около 50 ст., доста издута и приличаща на малинка. Днес забелязах че на малинката се е появило ново свежо зрънце. Настоях да вземе мерки и ми обеща. От провинцията сме и не познаваме софийските лекари и затова горещо ви моля да ме ориентирате.
Бихте ли ми препоръчали добър лекар и координатите му. Заплаща ли се и как става заплащането- на всяка бенка ли? Тя ми спомена че е разбрала, че на бенка се заплаща 300 лв. , а тя има доста бенки newsm78

# 361
  • София
Не всяка бенка представлява риск и трябва да се премахва. Препоръчвам горещо д-р Красимир Киров. Ще ти пусна телефона му на лично съобщение.

# 362
  • При розите и топлата вода ......!
Да, знам че е така, тя има някои от бенките още от дете. Обаче в последно време растат. Съжалявам, че в момента не ми е под ръка за да снимам и да покажа. Още повече че не отдавна, едната която е отпред я закачила с нещо и е кървяла, но в момента е спокойна.

# 363
Здравейте, момичета! И аз съм вечно нащрек заради бенките си. Уж имам навика да се оглеждам, и изведнъж преди няколко дни забелязах на гърба си едно образувание  Rolling Eyes- прилича по-скоро на брадавица, но е с коричка. Не знам кога и как се е появило, но със сигурност е от скоро. След няколко дни (през които познайте какво не ми мина през главата) отидох при един дерматолог, който каза, че може да се премахне с лазер. Уж се поуспоких, но след 3 дни реших да направя втори преглед при друг доктор. Според него пък това "нещо" можело да се окаже и не съвсем доброкачествено и предлага да изчакаме около 3 месеца, за да видим дали и как ще се развие.
Много се притеснявам... тези 3 месеца дали не са прекалено много  Cry. На кой да вярвам ?

# 364
И аз имах проблем с една бенка. Беше станала доста големичка и грапава. Отидох на преглед и ми казаха, че трябва да се премахне. Изрязаха ми я с местна упойка. След това я изпратиха за изследване (дали е доброкачествено или не) За щастие всичко беше наред. Имам малък белег, но почти не се забелязва.

# 365
Здравейте ,имам много бенки по тялото си най-вече по корема и гърба някои от които са големи и изключително много ме дразнят и затова искам да си ги махна. Според вас рисковано ли е да се махат бенки или не? Моля някой ако си е махал да каже нещо повече по въпроса .

# 366
Здравейте! И аз имам много бенки, появяват ми се нови всяка година, особенно през лятото и реших, че е крайно време да се допитам до специалист по въпроса.

Бих искала да си изясня процедурата още веднъж, въпреки че изчетох цялата тема.
1. Консултация с дерматолог. - тук въпроса ми е всеки дерматолог ли може да определи кои са рискови или трябва да се търси специалист под дърво и камък? (Бихте ли ми препоръчали някой във Варна?)
2. Консултация с хирург за начините на премахване. - От прочетеното в темата мисля, че хирургическото отстраняване е най-сигурно, а белезите трябва да са най-малкия проблем.
3. Действие.

Издействала съм си направление за дерматолог и смятам да действам, но ви моля за потвърждение дали правилно съм разбрала как стоят нещата  Simple Smile

Благодаря предварително!  Peace

# 367
  • Варна
melow, правилно си се ориентирала Simple Smile
За дерматолога - за предпочитане някой, който разбира повече.. На мен ми препоръчаха, но пост фактум (вече си бях махнала моите бенки) Хинев в Окръжна болница. Той е онко-дерматолог или нещо такова и моята кума е много доволна от него. Тя си е махала доста бенки също, мисля, че той и ги маха направо - хирургически. Преглежда ги и й казва кое какво е, защото има образувания, които приличат на бенки, но не са и не са рискови.
Иначе и друг дерматолог да е, предполагам пак е ОК. А и ти може да се съгласиш или не с това, което той ти препоръча, и ако искаш да се консултираш с хирург независимо от мнението на дерматолога.

Успех!

raybeez, препоръчвам ти да прочетеш темата назад, вероятно ще намериш повечето информация, която ти трябва.

# 368
scorpita много благодаря за отговора, явно в Окръжна болница ще се ходи  Simple Smile

# 369
А за софия да препоръчате дерматолог

# 370
  • София
д-р Елмира Павлова в Лора център и д-р Росица Денчева в Токуда ( има си и клиника в Дървеница).

# 371
  • Бургас
А за Бургас препоръки за дерматолог и хирург?

# 372
Raybeez аз съм на мнение, че не е опасно разбира се при професионалист. Аз в момента имам на врата и не мога да слога никакво колие. Ще отида скоро скоро

Майка ми си маха голяма бенка на гърба, защото я закачваше със сутиена.
Сестра ми също маха 2 големи и от тези мъничките от слънцето доста се появяват

Процедурите са не повече от 10мин, но пак отбелязвам, че първо трябва да се види хубаво и ако е необходимо да се вземе първо биопсия.

# 373
Препоръчвам д-р Анна Иванова. Препоръчаха ми я доста хора, но се оказа, че е в Тунис. Така минаха 1-2 години, а аз не намирах подходящ доктор. Тази година съвсем случайно разбрах, че се е върнала в България и извършва прегледи и в Медикус Алфа. Впечатленията ми от нея са повече от отлични, мила, внимателна, цените са смея да твърдя по джоба на всеки. Дано с този пост помогна на много дами в избора им. Още нещо, Анна Иванова е национален консултант по дерматология !

# 374
Здравейте, от 2 годишна имам бенка от едната страна на носа с размер на монета от 2 стотинки. Свикнала съм с нея, но не изглежда особено естетично според мен. Въпроса ми е как ще е по - добре да бъде отстранена и изобщо възможно ли е при положение, че нямам 18?

Общи условия

Активация на акаунт