Премахване на бенка - стандартна операция или с лазер?

• 268 123
  • 750
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте, от 2 годишна имам бенка от едната страна на носа с размер на монета от 2 стотинки. Свикнала съм с нея, но не изглежда особено естетично според мен. Въпроса ми е как ще е по - добре да бъде отстранена и изобщо възможно ли е при положение, че нямам 18?

Консултирай се с добър дерматолог, мисля, че може да се махне

# 376
  • София
Не виждам нищо страшно в премахването на бенка. Щом нямаш 18 трябва да те придружи родител. Самият дерматолог ще прецени дали бенката е добре да се премахне или да не се пипа.

Има ли запознато с работата на доктор Дора Андреева от 22 ДКЦ - тя премахва ли бенки?

# 377
Искам да попитам тези, които са си премахвали със какво са се мазали за заличаване на белега ?

# 378
Здравейте, понеже и аз планирам премахване на бенки на лицето, въпросът ми е - колко време след това ви зараснаха раничките и след колко време паднаха коричките? Планирам да си взема 2 седмици отпуск, за да прекарам вкъщи този период. Дали ще бъдат достатъчни?

# 379
Искам да попитам тези, които са си премахвали със какво са се мазали за заличаване на белега ?

контратубех около 11лв.

# 380
Здравейте, понеже и аз планирам премахване на бенки на лицето, въпросът ми е - колко време след това ви зараснаха раничките и след колко време паднаха коричките? Планирам да си взема 2 седмици отпуск, за да прекарам вкъщи този период. Дали ще бъдат достатъчни?

Според мен ще ти стигнат 2 седмици. На мен дерматоложката ми каза, че не трябва да се образуват рани за да няма белег, аз мажех със спирт раните докато се мокреха и после с Гентамицин вижън, а като спряха да се мокрят само с Гентамицина, после ми изписа Епитилиал крем на А-дерма и още мажа с него.

# 381

контратубех около 11лв.

Аз съм пробвала със Содермикс, но нямаше ефект, незнам защо.

# 382

контратубех около 11лв.

Аз съм пробвала със Содермикс, но нямаше ефект, незнам защо.

И ви останаха белези ли ?

# 383
  • От липите до сините камъни
Здравейте,и аз вече се реших да си махна бенките имам 3-4 доста големи,но на мен проблема ми е упойката,и ми се ще да заспя и нищо да не усещам а като се събудя бенките да ги няма,някой изобщо махал ли си е бенки с пълна упойка и знае ли дали има такава практика ?

# 384
Здравейте,и аз вече се реших да си махна бенките имам 3-4 доста големи,но на мен проблема ми е упойката,и ми се ще да заспя и нищо да не усещам а като се събудя бенките да ги няма,някой изобщо махал ли си е бенки с пълна упойка и знае ли дали има такава практика ?

Вие до сега била ли сте под пълна упойка, явно не. Много по-опасна е пълната упойка от лекото пощипване, което се усеща докато премахват бенките. Честно казано не разбирам от какво ви е страх - няма болка.

# 385
  • От липите до сините камъни
Била съм и под двата вида упойка и то не веднъж,знам напълно за какво става въпрос.Аз съм много страхлива а местната упойка доста боли а и тук става дума за поне 4-5 бенки което означава и толкова пъти бодене и вкарване на упойка само при мисълта изпадам в ужас.Исках само да разбера дали е възможно това да се случи под пълна анестезия и дали някой го е правил.

# 386
аз махах 8, мисля да махна още 4-5 , не са само по лицето има и по тялото и според мен самата манипулация не е болезнена, а иглите с лидокаина са тънички като ухапване на комар, ама голям. Сега се сещам за един спрей, които го впръскват при продупчване на уши и нищо не усещаш, все едно ти измръзва мястото, пробивала съм си така ухото и знам, мисля си ако го намерите няма да усетите нищо.

# 387
Била съм и под двата вида упойка и то не веднъж,знам напълно за какво става въпрос.Аз съм много страхлива а местната упойка доста боли а и тук става дума за поне 4-5 бенки което означава и толкова пъти бодене и вкарване на упойка само при мисълта изпадам в ужас.Исках само да разбера дали е възможно това да се случи под пълна анестезия и дали някой го е правил.

Не мисля, че ще ти направят пълна анестезия за премахване на бенки, все пак и тя носи известни рискове. Но местната упойка не е толкова страшна - аз също си махнах 3 бенки преди 2-3 години и не беше кой знае какво. Така че, по-смело!  Hug

# 388
Здравейте да се включа и аз по темата.Имах около 10 гадни бенки по тялото,които ми бяха страхотен комплекс.До преди 1.5 г аз блуза с голямо деколте не бях обличала.Много пъти исках да се отърва от
тях,но все нещо ме е спирало.Мислех,че ще е доста скъпо.Преди години изнамерих номера на доц.Балабанова в частният и кабинет и сумата беще доста стряскаща.Докато в един момент докато кърмех не попипах едната която доста ме наболяваше и се стреснах.Записах си час при Мира Кадурина в Медицинска академия.Чаках повече от 3 ч да ми дойде реда,толкова се бях уплашила да не би да имам рак(бенките ми бяха черни и релефни ).Като влязох в кабинета чак се изпотих от притеснение.Видя ме жената за 2 мин.Беше категорична че не са опасни и ме прати на лазера,с който за 15 мин  ми изгориха всички израстъци за около 150 лв.НЯМАШЕ ПЪЛНА УПОЙКА ,само инжектираха лидокаин  до бенката и така всичко свърши.Предписаха ми крем на bioderma ,с който се мазах докато паднат коричките ,около 6 месеца имаше тъмни петна от лазера  ,но в момента всичко е ок

# 389
Sylvie_BG На мен също ми се възпали една бенка, не съм сигурна от какво точно, но си мисля че може да е било от един крем против целулит, с който се мазах. Ходих на лекар и лекаря ми каза, че не е рак, но само го видя без да му прави изследване и ми даде някакъв антибиотик, който не ми помогна особено. Бенката ми вече 1 месец ми седи възпалена. Болката поспадна, но възпаленото си седи и се чудя дали да не я премахна, но не знам дали е подходящо да я махам, докато е възпалена. Ти премахна ли твоята бенка?

Общи условия

Активация на акаунт