Премахване на бенка - стандартна операция или с лазер?

• 268 028
  • 750
  •   1
Отговори
# 90
  • София
В Торакс ми ги рязаха, местна упойка, няколко шева, около 20мин беше цялата история. 
За притеснението - разбираемо е, но всъщност по-опасните последствия стават от закачане, раздразване или излагане на слънце (което така или иначе не можем да избегнем, ако примерно са релефни и на "подходящи" за целта места  Tired). А изрязването им е цялостно и решава проблема с тази опасност. В смисъл не са като брадавиците и няма да наникнат нови, в следствие на операцията, ако за това се тревожиш.
Единственото неприятно е, че белега зараства бавничко, особено ако е била по-голяма бенката. Можеш да потърсиш и из нета инфо, но нищо страшно няма, ако прецениш че ще ти е по-ок без нея  Flutter

Последна редакция: нд, 19 апр 2009, 21:14 от ragazza

# 91
Ох, аз също се колебая за една бенка, обаче ми е под окото и затова си я нося цял живот - страх ме е да не стане някоя беля като я махат. Обаче забелязвам че е станала малко по-голяма, ако реши да расте, сигурно ще трябва да я махна.

# 92
  • София
ragazza , благодаря ти за куража Hug

# 93
Аз лично за махане на бенка бих препоръчала доц. Балабанова от кожната клиника на Александровска.

# 94
Момичена, споделете при кого във Варна да отида на преглед и ако след това се наложи премахване на бенката. Не мога да отида до София. А този уред за който говори Pepsilight въведен ли е в употреба, има ли го някъде във Варна. Ако някой може да ми даде повече инфо ще съм му много благодарна.   bouquet

# 95
  • Варна
Надали го има във Варна, само за София казаха. Аз дори се замислих да си запиша час някъде към края на май и има самолетни билети за по 20 лв.  Peace

# 96
  • София
Момичета, аз се престраших и я махнах в сряда.
При д-р Божикова в МЦ "Лора".
Много съм доволна от лекарката, вдъхна ми голямо доверие.
Премахна я с местна упойка и електрокоагулационно ножче (това е като електрически скалпел, само че като изрязва и обгаря едновременно, така че да няма кръвотечение), пуснах я и за хистология.
Сега третирам с антибиотична пудра, слагам хипоалергенни превръзки и не я мокря 7 дни.
Благодаря на всички ви за съветите и вниманието Hug

# 97
 Nature Sunny Моята сама се махна. Получи се коричка, която дръпнах и тя се махна, и сега вече зараства, но има малкък белег все още.    Hands Clap 

# 98
Момичета, аз се престраших и я махнах в сряда.
При д-р Божикова в МЦ "Лора".
Много съм доволна от лекарката, вдъхна ми голямо доверие.
Премахна я с местна упойка и електрокоагулационно ножче (това е като електрически скалпел, само че като изрязва и обгаря едновременно, така че да няма кръвотечение), пуснах я и за хистология.
Сега третирам с антибиотична пудра, слагам хипоалергенни превръзки и не я мокря 7 дни.
Благодаря на всички ви за съветите и вниманието Hug

Интересно  Rolling Eyes
Значи,ако е по-голяма няма шевове,така ли?
Аз имам многооооо ,трябва да махна десетина и се чудя с кой метод Rolling Eyes

Marleen , боли ли?
Каква ти беше -изпъкнала или гладка?

# 99
  • София
pink spring, не боли въобще, усеща се само боцкането за упойката.
Моята беше изпъкнала, с диаметър около 1 см, нямам шевове.

# 100
"За консултация относно бенки по тялото към какъв специалист би трябвало да се насоча? Какво би трябвало да се заплати на този специалист? И ако се стигне до нужда от премахване, какво поема ЗК и какво се заплаща от пациента? Има ли регламентирани цени на този тип операция, хистологично изследване на премахнатата тъкан и др. съпътстващи интервенции?"
"НЗОК - 2009-04-06 15:06:46 ;
 По поставените от Вас въпроси направете консултация с личния Ви лекар. При необходимост и по преценка, той ще Ви насочи към подходящия специалист (във Вашия случай – дерматолог или онколог)."

Копвам запитване от моя страна в сайта на НЗОК.
Очаквах какъв ли не отговор, но толкова неотговарящ на запитването ми, не ъсм си и представяла  ooooh!.

Иначе относно премахването на бенките, аз се бях насочила към д-р Балабанова. НО все още съм в чуденка, още повече че не съм от София.

А някой от вас има ли информация, дали е по-добре тези интервенции да се правят през студените месеци?

# 101
  • София
Кокона, моята лекарка каза, че се махат или есента, или пролетта. Да не е много студено (зимата) или жега (лятото).

# 102
pink spring, не боли въобще, усеща се само боцкането за упойката.
Моята беше изпъкнала, с диаметър около 1 см, нямам шевове.

Благодаря за отговора  Hug
                                                       Това ми харесва-няма шевове  Grinning
              А цена?
 Пиши още подробности- има ли "вдлъбнато " от изрязването,след колко време се очаква да е зараснало мястото,може ли да се печеш  примерно след месец или излагането на слънце е нежелателно? Много питам  Laughing ,извинявай за което  Blush

# 103
След десетина дни пада коричката, остава розово петно, което постепенно избледнява и после може да се забележи само след сериозно взиране. На мен ми взимат по 10 лв. на брой.
За печене трябва да ползваш крем с фактор, това е.

# 104

минзухар  Hug

Общи условия

Активация на акаунт