Премахване на бенка - стандартна операция или с лазер?

• 268 054
  • 750
  •   1
Отговори
# 135
Искам да попитам нещо.Задължително ли е да се отстрани бенка,която расте?Опасна ли е подобна бенка?

# 136
Искам да попитам нещо.Задължително ли е да се отстрани бенка,която расте?Опасна ли е подобна бенка?

Ако расте и е много тъмна е добре да се махне, за да не стане беля след време.

# 137
При Гала преди време имаше гостенка, специалист дерматолог.
Говореха надълго и нашироко за невусите. Единственото, което запомних като данни за доктора е, че се казва д-р Илиева и е майка на актьора Ники Илиев. В гугъл по тези данни не мога да я открия. Някой има ли нейни координати?

Майката на Ники Илиев е Мира Кадурина. За нея ли става дума?

http://paper.standartnews.com/archive/2006/04/08/supplement/s4759_4.htm

Същата издирвам и аз  Peace Аз доколкото разбрах от предаването е , 4е опасните бенки се премахват със скалпел, а другите може и с лазер  newsm78
Някой знае ли къде и се намира клиниката???

# 138
  • Варна
Да споделя от консултацията ми при хирург. Премахването на бенки не минава през здравна каса, за 2-3 бенки излиза 120 лв. Като това включва изрязването, хистологията (която е задължителна) и консуматовите. Може да се направи от всеки добър хирург, като най-важно е да се изпрати за хистология, за да се види дали няма предраково състояние. Изрично ми казаха да не ходя в разни козметични салони и да ги премахвам с лазер, тъй като при този метод не може да се вземе материал за изследване. Лекарят при който ходих на консултация е Д-р Ненков от Гръдна хирургия в "Света Марина"(терапията) - гр.Варна. А ако бенката е по лицето може да се отиде в Лицево-челюстна хирургия,премахват ги с ел.нож.
Започвам да събирам парички и на есен малко по-малко ще се разделя с бенчиците. Решила съм го и това е.  Peace

# 139
teddy_n   bouquet
Някой да си е премахвал бенки в Бургас - моля за координати на лекар!
А със Светлето какво стана?

# 140
Не мога да разбера при какъв лекар трябва да се отиде, за да ти премахнат оперативно бенката. При хирург, хирург-онколог или при лицево-челюстен хирург?  Confused

# 141
Моето момиченце вчера беше на такава операция.Тя е много малка на 1 година.Всъщност махнаха хемангиом но пак с ел. нож.Операцията беше с пълна упойка,но защото е малка.Операцията продължи 15 мин.белега и е като изгаряне с фас.Грозно е и като я погледна все ми се пълнят очите.Доцент Шейтанов каза че ще остане белег колкото е бил хемангиома така че питайте за последствията моля ви!

# 142
Ние ходихме при хирург д-р Лозанов от медицински комплекс Младост във Варна.Взимаш направление за хирург и отиваш и той ще ти каже какво следва.

# 143
Здравейте

Имам една голяма бенка и се чудя къде в София да я махна. Питах в Токуда и ми казаха, че струва 160 лв за голяма бенка и дълбоко премахване + 35 лв за анализ. Това нормално ли е като цена? И бихте ли ми препоръчали други доктори в София?

Мерси

# 144
 Peaceуспех, ще следим развитието на нещата  Peaceмен също ме интересува този проблем

# 145
  • Варна
Здравейте

Имам една голяма бенка и се чудя къде в София да я махна. Питах в Токуда и ми казаха, че струва 160 лв за голяма бенка и дълбоко премахване + 35 лв за анализ. Това нормално ли е като цена? И бихте ли ми препоръчали други доктори в София?

Мерси
Скъпичко е. На мен за анализ ми казаха 20 лв, а премахването на 2-3 бенки в зависимост от големината 100-120 лв.
Не мога да разбера при какъв лекар трябва да се отиде, за да ти премахнат оперативно бенката. При хирург, хирург-онколог или при лицево-челюстен хирург?  Confused
При хирург естествено, лицево-челюстен хирург може да премахва само по лицето.

# 146
  • София
Здравейте

Мерси

На мен ми взеха април месец 45 лв за махането + 23 за хистологията, мед.ц-р Лора, д-р Божикова, много съм доволна Peace
Иначе при един доктор от Онкологията като ходих, 240 лв ми искаше...
Различни тарифи явно Whistling

# 147
здравейте и от мен,

Преди седмица ми махнаха една бенка - след локална упойка, първо я отсече и после изгори останалото.
Тя ми беше точно на линията на сутиена под лявата гърда - много кофти - постоянно се пазех и на море постоянно я криех от слънце.

Лично мен 1 ден много ме болеше (голяма бъзла съм), ама може да е и на психологическа основа.
2 седмици се пазя да не го мокря много - мажа го с паста, утре съм на контролен преглед - да ми стискате палци, че много ме е страх. Сега нищо не усещам и може един ден да съм благодарна - ама още ме гризе отвътре - дали трябваше да го пипам. Утре ще излезе и анализа на пробата - дано не е нещо кофти.

Не знам дали ще остане рана, белег и т.н. - а и честно естетиката не ме интересува изобщо. Просто знам, че с бенките шега не бива и затова ме "човърка" . Държа да кажа, че тази бенка не е имала изменение (поне от когато я следя), не съм я закачала и много съм се пазела (дантелени сутиени бяха табу,  че жулеше).

Много ми е интересна темата и ще я следя.
Моля пишете колко време ви отне зарастването на раната - моята е около 7-8 мм.

# 148
Marleen,
понеже виждам, че чакаш бебе (поздравления за което), имам въпрос.

Ти не беше бременна когато ти махаха бенките, нали? Моят док каза, че не се пипат при бременност.
Мен ме е страх, че правим опити за бебе и не знам ако е станало, как ще се отрази на зарастването на раната. Казват, че бенките се активират по врмеме на бременност. Моля някой да сподели ако знае.

За процедурата, забравих да кажа, че ми сложиха нещо на крака, като апарат за кръвно, не знам какво гледаха с него. Махна я за около 15 мин - не болеше. Упойката е много гадна и най-вече момента в който влиза под кожата. Останалото не се усеща, ама аз съм много глезена.

Успех на всички!

# 149
Нали са ти ги махали с ток, заземили са те
Аз си махнах бенките след като родих, понеже ми се удвоиха по време на бременността от хормоните. Не мисля, че ще израстнат наново или няма да зарастнат ако си бременна в момента( което ти пожелавам)

Общи условия

Активация на акаунт