Премахване на бенка - стандартна операция или с лазер?

• 268 166
  • 750
  •   1
Отговори
# 480
  • Sofia
   martidani, моля те, сподели дали за тази седмица от маникупацията имаш някакъв белег и какво те посъветваха по този въпрос? Това е моето най-голямо притеснение по отношение премахването на бенки - не съм никак страхлива от инжекции, скалпели и т.н., но съм доста суетна и всяко белегоподобно петънце, задържащо се във времето, би ми боли очите.  ooooh!

Благодаря!   bouquet

# 481
Аз ги махнах преди повече от месец и имам все още белези, дори ги мажа с контратубекс.

# 482
  • Sofia
Аз ги махнах преди повече от месец и имам все още белези, дори ги мажа с контратубекс.

А как ги премахна - оперативно или с лазер?  Rolling Eyes Много пъти съм чувала, че ако отстраниш бенките с лазер, белег не остава и в най-кратки срокове мястото се възстановява. От моя личен опит, обаче, мога да смело да твърдя, че не е точно така - премахвала съм си бенка с лазер в Пикасо преди около 10-ина год. и на мястото все още кожата е леко по-бледа и задигната спрямо другата част от ръката ми.

Е, вече се чудя, има ли метод за отстраняване на бенки, при който наистина да не остава белег?!  Confused

# 483
Да се разпиша и аз тук, с въпрос, надявам се да ме посъветвате нещо: реших се най-сетне да си махна една бенка (но не знам брадавица ли е, бенка ли е, странно е), на скалпа (в косата ми). Никога не съм ходила на лекар за нея. Проблеми не ми е създавала.
Сега съм в чуденка - да отида първо на дерматолог, ако прецени - да ми пусне хистология, и ако е ок - да отида в Пикасо (избрала съм тях), за премахване с лазер; ако пък излезне проблем - вече да се ориентирам към някой специалист; да отида директнов  Пикасо, на консултация с дерматолог, евентуално вземане на проба за хистология - и после да се действа. Най-лесно ми се струва последното, но не е въпросът в лесното...

# 484
Хистология се прави след оперативно премахване  Peace

# 485
Ооо, благодаря за разяснението, това опростява нещата много  bouquet
Явно няма да е разумно да отивам директно в Пикасо...

# 486
Според мен, най-разумно е да се проведе консултация с дерматолог-онколог и операцията да се извърши от хирург  Peace

# 487
  • Sofia
   А аз в добавка да спомена, че не препоръчвам Пикасо, има доста негативни отзиви и по другите теми за това студио.  Peace

# 488
Благодаря ви, момичета Hug

Последна редакция: нд, 13 апр 2014, 23:06 от Café del Mar

# 489
  • Кортина д'Ампецо, Италия-България-Велико Търново
Преди две години отстранихме голяма родилна бенка. Намираше се в зоната под бакедбарда.
Отбелязвам, че беше належащо отстраняването, защото на два пъти се появяваха кисти под нея.

Няма да споменавам клиника, болница и доктор тук. Но всичко се извърши от специалисти в онкологична кожна болница.
Правихме първия път само отстраняване на кистите. Преди да обработят синът ми направиха отстраняване на бенки на две момчета и едно момиче. Местна упойка, е след това в къщи. Ходиш няколко дена на превръзки.

Втория път при от отстраняване на бенката. Пълна упойка. Пластика за лицева хирургия. След три месеца дори и белег не остана.

Премахването на бенка не е равнозначно на разкрасителна процедура. Работят направление.

# 490
Хора къде се поставя местната упойка при отстраняването на бенка

# 491
  • Somewhere far away
на мястото на самата бенка, в близост до нея.

# 492
Благодаря

# 493
# 494
Някой ходил ли е на преглед и премахване на бенка при Д-р Дияна Камбурова в СБАЛОЗ?

Общи условия

Активация на акаунт