Премахване на бенка - стандартна операция или с лазер?

• 268 185
  • 750
  •   1
Отговори
# 555
Jennifer_w  Но преди да предприемаш каквото и да е махане на бенки и подобни неща, нали знаеш, че трябва задължително дерматолог да даде зелена светлина? Има такива, които искат по-специално внимание, за да е всичко безпроблемно.

# 556
  • Sofia
   Момичета, вие хубаво си пишете и споделяте, самата аз следя темата от години вече, но един от най-важните, според мен, въпроси остава леко встрани от "светлината на прожекторите", а именно – възможно ли е да не остане никакъв белег след премахването на бенка? Имам предвид, абсолютно никакъв, дори и бледо петънце? За човека от Бургас прочетох, че се справя с тази задача, но и мен малко ме е страх да посещавам билкари и знахари. Rolling Eyes А и в добавка – Бургас ми е далечко, за да се разкарвам за 1-2 бенки.

Преди доста години (повече от 10) съм си махала бенка на тялото с лазер в едно студио, но и до днес, при по-внимателно вглеждане към мястото на изгарянето, се забелязва малко бледо петънце, което седи леко издуто, спрямо останалата кожа. OK, в случая става въпрос за бенка на тялото, но ако е на лицето, какво правим с това дразнещо "белегче"?

Кой метод е най-щадящ в това отношение и най-малко вероятен да доведе до появата на петънца на мястото на премахнатите бенки – лазер, скалпел, радиочестотен или електрически нож? newsm78 Вече тотално се обърках накъде да се насоча. Rolling Eyes

Благодаря! bouquet

# 557
   Момичета, вие хубаво си пишете и споделяте, самата аз следя темата от години вече, но един от най-важните, според мен, въпроси остава леко встрани от "светлината на прожекторите", а именно – възможно ли е да не остане никакъв белег след премахването на бенка? Имам предвид, абсолютно никакъв, дори и бледо петънце? За човека от Бургас прочетох, че се справя с тази задача, но и мен малко ме е страх да посещавам билкари и знахари. Rolling Eyes А и в добавка – Бургас ми е далечко, за да се разкарвам за 1-2 бенки.

Преди доста години (повече от 10) съм си махала бенка на тялото с лазер в едно студио, но и до днес, при по-внимателно вглеждане към мястото на изгарянето, се забелязва малко бледо петънце, което седи леко издуто, спрямо останалата кожа. OK, в случая става въпрос за бенка на тялото, но ако е на лицето, какво правим с това дразнещо "белегче"?

Кой метод е най-щадящ в това отношение и най-малко вероятен да доведе до появата на петънца на мястото на премахнатите бенки – лазер, скалпел, радиочестотен или електрически нож? newsm78 Вече тотално се обърках накъде да се насоча. Rolling Eyes

Благодаря! bouquet

Също не искам да остане белег.

# 558
Имах много голяма бенка, която не беше повърхностна, а подобно брадавица изскачаше навън, под мишницата вдясно. Откакто се помня. Почна да  ми пречи когато почнах да нося сутиен, понеье ръба на сутиена точно на нея опираше и беше много неприятно. Махна ми я дерматолог със скалпела преди година и половина. Отне частица от секундата само. Боцна една спринцовка за местна упойка и само леко замахна със скалпела, готово. Никакво шиене. Лейкопласт отгоре. Каза, ще хване първо коричка, после ще изчезне, белег няма да има. Прав се оказа, мястото не го намирам и сама вече къде е било...
Ако пак се наложи, пак така бих постъпила. Чак ме е яд толкова години че съм я търпяла...

# 559
Много зависи от вида на бенката. Ако е безобидна и не се дълбае много надълбоко няма да остане голям белег. Моята бенка беше съмнителна, при онколог ходих. Изряза ми я дълбоко, за да е сигурно че няма да стане беля, имам 3 вътрешни и 6 външни шева, а самата бенка беше с размера на гумичка от молив. Белег има и то значителен, но той не ме притеснява защото е най-малкият проблем когато става въпрос за опасна бенка. Моля ви момичета, не разчитайте на разни знахари..ужасно опасно е. Само специалист онколог може да премахне бенка безопасно! На обикновен дерматолог също не бих се доверила  Peace

# 560
Много зависи от вида на бенката. Ако е безобидна и не се дълбае много надълбоко няма да остане голям белег. Моята бенка беше съмнителна, при онколог ходих. Изряза ми я дълбоко, за да е сигурно че няма да стане беля, имам 3 вътрешни и 6 външни шева, а самата бенка беше с размера на гумичка от молив. Белег има и то значителен, но той не ме притеснява защото е най-малкият проблем когато става въпрос за опасна бенка. Моля ви момичета, не разчитайте на разни знахари..ужасно опасно е. Само специалист онколог може да премахне бенка безопасно! На обикновен дерматолог също не бих се доверила  Peace
мале ужас. такива имам поне 10 само на корема.. на гърба не мога да ги преброя - ама и там някъде толкова ужас Sad Ми аз съм за смяна на кожата направо  Sad
Още повече се шубелисах...

# 561
duhi_puhi и аз имам много бенки, не означава че всичките трябва да ги махаме  Hug За твое успокоение можеш да минеш един преглед и много да ги пазиш лятото , не бива да изгаряш от слънцето  Naughty Аз моята я махнах защото след едно море като се прибрах забелязах малко израстъче на самата бенка..направо откачих като го видях  Shocked Доктора каза, че незабавно трябва да се махне и да се прати за биопсия. Слава богу резултатите излязоха добри, но много се наплаших. Не е хубаво и да имаш бенки на места където се закачат от сутиен или бикини, не бива да се разраняват.Само няма да се шашкаш, аз не познавам хора без бенки  Hug

# 562
  • Sofia
   Благодаря за поясненията на Mam4e Bandit и ghost_lights. Hug

След това, което сподели Mam4e Bandit, мисля да се насоча към дерматолог, премахващ бенките със скалпел. При мен, така или иначе, е видно, че лазерът оставя белези, подобни на петънца.

Бенките, които искам да премахна, са повърхностни и малки като размер, но една от тях е на лицето, и по-специално – на носа, та е нормално да се притеснявам дали няма да остане белег. Не знам, още не мога да се реша да я премахна. Rolling Eyes

# 563
От бенките, които махнах, остана белег само на една - беше по-голяма и по-дълбока. Признавам и че не бях много търпелива с мазането след интервенцията (електрокоагулация при онкодерматолог) и по някое време просто я зарязах, защото ми е на корема долу ниско, така че не ме притеснява естетически.  Peace

# 564
Моля да препоръчате в София онкодерматолог с добра хигиена на работа. Предо години много известен дерматолог зарази мъжа ми с хепатит при премахване на бенка и много ме е страх сега да се подложа на манипулацията, а  е крайно необходимо.

# 565
  • Sofia
От бенките, които махнах, остана белег само на една - беше по-голяма и по-дълбока. Признавам и че не бях много търпелива с мазането след интервенцията (електрокоагулация при онкодерматолог) и по някое време просто я зарязах, защото ми е на корема долу ниско, така че не ме притеснява естетически.  Peace

Hug Peace

# 566
  • София
Моля да препоръчате в София онкодерматолог с добра хигиена на работа. Предо години много известен дерматолог зарази мъжа ми с хепатит при премахване на бенка и много ме е страх сега да се подложа на манипулацията, а  е крайно необходимо.
Иван Ботев - син.

# 567
Включвам се в темата. Имам доста бенки, всякакви размери и меко казано умирам от страх, защото баща ми има втори братовчед, който имаше бенка, която се изроди в меланома и човекът си отиде буквално за няма и 2 месеца. Имам и още един познат който почина на 40 г. от меланома.
Иначе явно ни е генетично, защото баба ми имаше доста бенки, баща ми също. Ходя редовно на дерматолог да ги проверява, но това, което забелязах е, че при двете ми бременности се появиха много нови бенки, а някои стари се измениха леко. Промяната не е голяма, но я има. Освен това и двете ми деца са ин витро, правена е лека хормонална стимулация. Изчетох доста медицински публикации, оказва се, че няма преки доказателства, но хормоните (от бременност, менопауза, или допълнително приети като контрацептиви и хормонални препарати, използвани за ин витро) имат някаква макар и минимална връзка с синтеза на меланин в кожата и съответно появата на бенки. Никога не съм обичала слънцето и не съм лежала с часове на плажа. Откакто знам, че меланомът е толкова опасен, ползвам винаги слънцезащитни кремове, дори и когато излизам до магазина.
За сега съм се насочила към д-р Юлиян Пенев от Варна, но трябва да спра да кърмя и тогава се заемам с проблема. Повечето ми бенки отговарят на правилото ABCDE, имам 3-4, които ме притесняват, но за сега са спокойни, не се променят. Изобщо не ми пука дали ще остане белег или не, искам само да разкарам тези ужасни неща от себе си без последствия.... Cry   

# 568
  • София
И аз иамх една огромна бенка на корема, която се възпали ужасно и ми я изрязаха доста на дълбоко. Хич не ми пука, че имам десет сантиметров белег, важното е че се махна. При хистологията излезе, че е било начален стадий на меланома..........Имам сега една на гърба, която порасна от миналаото лято и ще ходя да я махат. И аз не се пека на слънце, стоя под чадъра, мажа се с 50ти фактор, ама на.... Tired

# 569
Имам страшно много бенки-големи,малки,изпъкнали и плоски.С бяла кожа съм.Досега съм ползвала слънцезащитни продукти,единствено и само когато ходя на море/което отчитам като грешка/.Винаги съм си наблюдавала бенките за евентуални изменения,но на дерматолог не бях ходила..До това лято,когато една бенка ми се видоизмени /почерня буквално за 2 седмици Rolling Eyes/,според мен под влияние на хормонални промени...Не да потъмнее,стана гарваново черна и леко почна да се надига.Достатъчна индикация,че са настъпили промени в нея.Махнах я-по класическия метод-изрязване със скалпел.2 вътрешни и 2 външни шева.Грам страх не е имало в мен от самата манипулация,много ми беше притеснено какъв ще бъде резултатът.Белег има,розов и леко надигнат,но мен не ми пука от това.Не е голям,някъде около 2 см.Имам още една махната бенка,но там белегът е доста по-голям,но не се вижда.Неприятно е ,но не е болка за умиране.Пък и аз не съм толкова суетна.По-важно е здравето... Peace

Общи условия

Активация на акаунт