Покрив със сирене тип Крема

  • 113 910
  • 423
  •   1
Отговори
# 300
  • Мнения: 560
И аз се нареждам тук.Утре ще го направя  bowuu

# 301
  • Мнения: 14
Искам да попитам с краве масло ли се прави или с маргарин

# 302
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 802
Искам да попитам с краве масло ли се прави или с маргарин

С масло се прави, в противен сучай щях да пиша с маргарин. Има друга рецепта, която се оформя по подобен начин и тя с крем от маргарин, хляб и сладко по средата, ако те интересува, мога да се опитам да я намеря. Но няма да съжаляваш, ако пробваш тази - крема е божествен. Simple Smile

И аз се нареждам тук.Утре ще го направя  bowuu

Добре дошла в клуба! Hug

# 303
  • Мнения: 1 269
Радвам се, че сте повдигнали темата! Вкъщи този сладкиш се свързва със зимата, защото аз го ръся обилно с кокосови стърготини и слагам пуричка за коминче. По някога слагам и захарна фигурка на Дядо Коледа до комина. Та.... ме ръчкат вече да го правя по-често. Оправдявам се, че още сняг в Пловдив не е паднал Joy

Наталина, отново благодарности за рецептата!   bouquet

# 304
  • Berlin
  • Мнения: 12 998
И аз няколко пъти съм правила този покрив. Даже май и снимки съм поствала по-напред. Кремът наистина е мноооого хубав, аз един път сложих хубав мед вместо захар и също се получи много приятно.

# 305
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 802
pazzza, abs, чудни идеи за разнообразяване на сладкиша сте дали! Благодаря! Hug

# 306
  • София
  • Мнения: 567
Изглежда страхотно   chef и аз мисля да го направя скоро  Blush

# 307
  • ВАРНА
  • Мнения: 5 102
Десерта е божествен в своята простота(в смисъл,че е лесен) и е вече официалният ни коледен сладкиш.Трета година го приготвям в двойния смисъл на думата(от 25 до 27,когато имам имен ден "Окото на Ра" е веч сладък спомен и двойната доза си се подразбира).
 Адмирации за Наталина   bouquet

# 308
  • Мнения: X
Аз пък един път опитах и много ми се разтече...та стана "покрив след ураган"  hahaha  Днес съм си купила продукти за втори опит...чудя се само дали като смеся маслото с крема сиренето да не оставя малко самия крем в хладилника преди да го размажа, че миналия път май това ми изигра лоша шега Simple Smile

# 309
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 802
Аз пък един път опитах и много ми се разтече...та стана "покрив след ураган"  hahaha  Днес съм си купила продукти за втори опит...чудя се само дали като смеся маслото с крема сиренето да не оставя малко самия крем в хладилника преди да го размажа, че миналия път май това ми изигра лоша шега Simple Smile

Здравей! Simple Smile

Нали не разтопяваш маслото? Странно как може да се разтече. newsm78  На мен дори ми е гъст ако сложа по-малко захар. Но ако ти се стори течно, разбира се че може да го оставиш да се стегне.

Успех!   bouquet


иланг-иланг при нас е пък редовен десерт за Нова година. Научих и сина ми(11 години) да го прави и сега имам отмяна, проблема е че като види, че имам в наличност продуктите, даже не пита и го прави, та напоследък доста често присъства на масата ни.

ПС. Между другото измислих ново редене на покрива в случай че нямате под ръка банан - само с крем и бисквити, но нямам време сега да го снимам стъпка по-стъпка. Скоро обаче и това ще стане.Simple Smile

Последна редакция: пт, 14 яну 2011, 13:08 от natalyna

# 310
  • Мнения: X
Нат може би прекалих с количеството масло, че имах голям пакет и нямаше как да преценя 100грама и много го мачках и много се втечни...Може и да е до маслото, не знам Wink
Между друготоо сега нямам банан, ама съм пратила свеърва ми да търси, ако не намери не е лошо да ми похвърлиш идеята за без банан  Grinning

# 311
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 802
Гери, не знам дали ще стане ясно като обясня само с думи - слепваш по няколко бисквити с крем, докато получиш куб  (още по-интересно е ако бисквитите са бели и какаови или какаови бисквити и бял крем или обратно). Правиш няколко такива куба. Оставяш през ноща за да попие крема и омекнат бисквитите. Обръщаш куба така, че бисквитите изглеждат наредени една след друга и режеш по диагонал. С малко крем слепваш горните бисквити и залепваш, така че да стане покривче, което в разрез прилича на едновремешните триъгълни пасти (по нашенско им викаха пасти "Витоша"). Ако искаш може да поставиш така полученото покривче върху бисквита за основа. Така донареждаш всички кубове един след друг. Мажеш с някаква глазура, нутела или още крем и имаш оригинални пастички.  Не знам дали ме разбра - обещавам в най-скоро време да покажа стъпка по стъпка!

# 312
  • Мнения: X
Нат ясно... обиколих обаче целия квартал и няма крема сирене....пфу значи, как ме е яд, с извара ще стане ли?

# 313
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 802
Извинявай че отговарям едва сега(бях на работа) - с извара ще стане, но ако искаш смеси и с малка заквасена сметана, за да придобие леко кисел вкус.

# 314
  • Мнения: X
Всъщност ходихме с колата до един магазин и намерих крема сирене  Wink
Искам да ти кажа че това е едно от най вкусните неща....стана страхотен, почти се изяде още снощи, но две парченца има за тази сутрин и установих че на сутринта е още по вкусен Wink Утре ще ходим на гости на близки в София и ще направя довечера за да им занеса утре   bouquet
Може би просто прекалих с глазурата от течен шоколад ...вкъщи много се хареса, но на мен с тоя лек крем, който е вътре, този течен шоколад отвън ми идваше малко тежък. Четох че момичета ползват крем Оле, може да пробвам с него или с нещо друго...  Rolling Eyes

Ето и снимчици, но са от снощи, днес е по стегнат и още по красив  Embarassed да не говорим че се оказа че нямаме подходящ съд

Общи условия

Активация на акаунт