Международна здравна застраховка Best Doctors

• 7 815
  • 44
  •   2
Отговори
# 30
Тази застраховка е една огромна измама! Разбираш, че това е така едва когато, за съжаление, се наложи да я ползваш!
Какво стана? Нали бяхте одобрена за лечение навън?
Одобрението е много относително! Близо месец ме бавиха, тъй като по застраховката нямало определени срокове за одобрение! На по-късен етап се оказа, че има такива, но не в полза на застрахования с онкологично заболяване /ако някой го интересува ще ги напиша, защото в полицата няма посочени такива/! Организирах си операция в БГ, която можеше да се случи по-рано, ако не чаках отговор по застраховката! Тогава уж ме одобриха, след като разбраха това! Изпратиха ми дати за посещение на избраната от мен болница! Ден преди операцията ме уведомиха, че датите ще бъдат потвърдени и ще получа предварителен медицински сертификат, ако след операцията имам препоръка за активно лечение, като под такова се разбирало химиотерапия, лъчетерапия и операция ! В полицата няма активно и/или неактивно лечение, а лечение…..След писмено възражение от моя страна в крайна сметка уж ми разгледаха случая вътрешно и получих предварителен медицински сертификат!
Сагата е много дълга! Просто моя съвет е да прочетете няколко пъти полицата и да прецените можете ли с онкологично заболяване да забавите лечението си с месец и половина някъде! Също така препоръката на онколог от чужбина може да не бъде одобрена от медицинската комисия на Фърдър, тъй като не е необходима според тях от медицинска гледна точка!
Alenka 12, ние се борим със същото заболяване, съпругът ми бе диагностициран  преди 3 седмици. Операцията мина, сега чакаме онкорешение от българската болница. Опитваме се да организираме терапия в чужбина чрез Лечение без граници. ДЗИ ни препратиха към Корис България. Струва ми се, че нарочно тупкат топката и се чудя дали можем да разчитаме на тях.
Бихте ли ми казали какви са сроковете, за които говорите и дали в крайна сметка Ви покриха някакви разходи или само Ви губиха времето?

# 31
Здравейте! Сроковете са следните:
Прием на документи-1работен ден
Прием и обработка на мед. документи-2работни дни
Подписване на информационен пакет от застрахования-2 работни дни
Медицинско резюме-3 работни дни
Международен експертен преглед “второ мед. мнение”- 15 работни дни
При необходимост от представяне на допълнително документи, срокът започва да тече от датата на предоставянето им / Корис изискват задължително такива/
Списък от препоръчани болници за застрахования -1 работен ден
Уреждане на приема в избраното лечебно заведение и уреждане на финансови взаимоотношения при избор на болница - 10 работни дни.

# 32
  • София
Ужасно е това, което чета. Лошото е, че за тази застраховка имам вашият отзив и още един човек имам, който са го бавили над месец.Ето го-човека си е плащал застраховка и после го спасиха дарения, защото в Турция лечението е било 350 000 евро.
<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww … xt=true&width=500" width="500" height="304" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share"></iframe>
Няма ли някой доволен, който да сподели , че тази застраховка му е спасила живота? Или да се сещате за някой.

# 33
  • Out of the Mix
Много хора в моето обкръжение са се възползвали успешно от продукта на друга компания, който е по-добър от този на Алианц.

Тези застраховки са именно за планирани скъпоструващи лечения.
Работят, вече зависи как се "ликвидира" и какво е "надробено" по време на всичките процедури. Винаги се минава първо през координаторите от кол центровете за активиране на процедурата, след което трябва да се следват инструкциите + всички документи и фактури надлежно да се събират и прилагат. Има случаи, при които в зависимост от болничното заведение парите се изискват първо, като гарант, след което на възстановителен принцип застрахователят връща, осребрява разходите. Това не е благотворително дружество и си има изисквания. Не е просто "плащам и знам, че ще се плати". По презумпция не се отказва, но не е ненормално да мине известен "гратисен" период преди да се плати, защото тук става дума и за много сериозни суми, които се плащат, но застрахователят трябва да е сигурен, а всичко стъпва на адекватни медицинско-оправдателни документи.

# 34
На Уника ли сте? Ако не, може ли моля информация - в темата или на лични съобщения?

# 35
Revoker, явно пишете за друг тип медицинска застраховка, а не за “Лечение без граници”. При последната и един кашон с фактури да съберете, никой няма да ви възстанови средствата. В полицата по застраховката е посочено изрично това, че не се възстановяват направени разходи за лечение преди одобрението по нея. По тази застраховка не се превеждат пари за лечение на застрахования. Финансовата част е между болницата и застрахователя. Също така ако решите и искате допълнителни изследвания, консултации, лечение и др. извън одобреното от медицинската комисия на Фърдър и си платите същите след това никой няма да ви възстанови разходите.

# 36
  • София
Ето това каза като алтернатива на бест доктор chat gpt.
Да не би Revoker да има това в предвид?

MetLife - Global Medical Care“
Международна здравна застраховка, не е строго Best Doctors, но:

Осигурява достъп до лечение в чужбина

Покрива престой, операции, болничен престой и др.

Работи с широка мрежа от международни болници

И второ предложение ми даде:

BUPA Global / Allianz Worldwide Care / Cigna Global
Това са медицински застраховки за чужбина, които:

Могат да се ползват от живеещи в България

Предлагат:

Диагностика и лечение в чужбина

Гъвкаво покритие: болнично, амбулаторно, зъболечение, психично здраве и др.

Месечни премии: от 100 до 300 евро/месец, в зависимост от възраст и покритие

# 37
Мет Лайф СМС и Бест докторс са едно и също

# 38
thedentist, линкът от предишният ти пост не се отваря

# 39
Може ли ъпдейт по темата. Аз също им плащам на тия, макар че вътрешно съм убеден, че това са пари на вятъра. Хиляда пъти прочетох най подробно полицата, но така витиевато е написана...И както казва Аленка, застрахователите обичат да тупкат топката...

# 40
Мет Лайф са ок за планово лечение, но при спешни случаи има други в зависимост от ситуацията (най- вече в чужбина)

# 41
Коя застраховка покрива лечение на липедем (липосукция и следоперативни мерки) в чужбина? Знам, че това заболяване се покрива напълно от здравната каса в Германия и частично в Италия.

# 42
Дори да намерите застраховка, покриваща козметични процедури, няма застраховка, която покрива предшестващи заболявания. Има отлагателен срок и дори след това застрахованият доказва, че това заболяване не е било факт преди сключването на застраховката.

# 43
Дори да намерите застраховка, покриваща козметични процедури, няма застраховка, която покрива предшестващи заболявания. Има отлагателен срок и дори след това застрахованият доказва, че това заболяване не е било факт преди сключването на застраховката.
Процедурата не е козметична, а е сериозно заболяване, за съжаление почти непознато в България.

# 44
Ако заболяването вече е факт,няма застраховка,която да го покрива.Дори ако имате съмнения или тежка наследственост,като го декларирате в предложението,могат да ви откажат или да увеличат премията по застраховката.

Общи условия

Активация на акаунт