Модни консултации (Октомври, 2021) - 60

• 59 717
  • 854
  •   1
Отговори
# 105
Момичета, подскажете къде да погледна за дълго зимно яке с пух и пера. Обърнах няколко сайта и масово са с изкуствен пълнеж, или моделите са потресаващи. Искам дълго поне до под коляното яке с права кройка. То са едни къси и широки чували, грозна картина.

Доволна съм от тези, имат и цветови избори, както и избор на модели. И отговарят на изискванията за пълнеж, които сочиш, че имаш:
http://vip-fashionshop.net/category/79/zimni-yaketa-i-palta.html
Аз също нося такъв пълнеж основно през зимата, но имам и пролетно-есенни якета с такъв.
Например тези не са къси:
http://vip-fashionshop.net/product/38484/damsko-dalgo-yake-s-gas … osam-lisitsa.html
http://vip-fashionshop.net/product/34449/damsko-dalgo-zimno-yake … shal-lisitsa.html
Това може да се носи право, както и вталено:
http://vip-fashionshop.net/product/37343/olekoteno-zimno-yake-s- … hno-s-razmer.html
http://vip-fashionshop.net/product/34998/damsko-dalgo-zimno-yake … osam-lisitsa.html

Миналата зима изкарах основно с дълго сиво пухено от Массимо и съм много доволна. Ще си го нося и тази:
https://www.massimodutti.com/bg/%D0%B4%D0%B0%D0%BC%D1%81%D0%BA%D … %B0-c2027003.html

Последна редакция: вт, 05 окт 2021, 11:42 от Judy

# 106
Момичета, подскажете къде да погледна за дълго зимно яке с пух и пера. Обърнах няколко сайта и масово са с изкуствен пълнеж, или моделите са потресаващи. Искам дълго поне до под коляното яке с права кройка. То са едни къси и широки чували, грозна картина.

Доволна съм от тези, имат и цветови избори, както и избор на модели. И отговарят на изискванията, които сочиш, че имаш:
http://vip-fashionshop.net/category/79/zimni-yaketa-i-palta.html
Например тези не са къси:
http://vip-fashionshop.net/product/38484/damsko-dalgo-yake-s-gas … osam-lisitsa.html
Това може да се носи право, както и вталено:
http://vip-fashionshop.net/product/37343/olekoteno-zimno-yake-s- … hno-s-razmer.html
Знам ги тези, всичко е Али експрес, плюс минимум 100 лева отгоре.

# 107
А от къде може да се вземе прилично палто, да кажем около 250 лв? Миналата есен търсих червено, но класическо. Прави при мен не седят добре, нито халати.
Тъй като не си намерих, сега търся пак. И да е малко,  s / xs
Не знам дали в България има Esprit, аз по-миналото лято купих едно палто на безумна разпродажба (беше около 50 евро на 70% намаление), а после се оказа любимото ми палто за зимата. Почти само него носих и мисля пак да го нося. Платът е микс от вълна и изкуственяк, но добре се държи. Не евтинее като одеяло за външни масички на заведение (много готино сравнение). Simple Smile))))) Ушито е добре, но моделът е оувърсайз, не е някой "излят". Все пак, препоръчвам ти да провериш Esprit в този ценови диапазон.

# 108
Миналата есен си купих чудесно дълго, леко вталено палто /аз съвсем прави не обичам - обезформят ме, халат никога не бих облякла по същата причина/ в цвят камел, вълна 80% от Манго. Цената беше повече от прилична

# 109
  • Пловдив
В Зара трябва да има якета с пух.

# 110
  • Street of Dreams
Благодаря за всички отговори.
И аз все си казвам, че ще купувам по-малко и по-качествени неща, но гардеробът ми е пълен с такива, които само си висят. Всичко, абсолютно всичко омръзва в даден момент и никоя своя дреха не бих определила чак като инвестиция  - обичаш, събличаш. Макар и както казах последното си палто да го имам вече 5 години и да не е мръднало - колко още да го нося?
Коланът на снимката наистина доста лежерно съм го вързала - не знам дали това ви дразни и ме прави безформена.
Определено обаче поларът не е подходяща материя за палто в истинския смисъл на думата.
Няма да го връщам, понеже разкъсах етикета да търся състав, но ще го пробвам с маратонки - с ботуши визита никак не е елегантна, каквато би трябвало да е. Като някаква дреха за разходки може и да го сложа 3-4 пъти в парка, топло е и някак еластично с тази материя, което го прави доста удобно, ако не друго.

# 111
Не харесвам повечето палта на Манго и марката като цяло. Палтата и блейэърите им често, не винаги, са далеч от женствени эа мен, едни такива оувърсайэ и стоят като балон, тромаво, често с натрапчиви копчета... Но понякога има и големи попадения там.

Эара е абсолютен мейстрийм и понякога има добри модели эа някои баэови дрехи като блуэки, дънки, но не съм виждала палто там, което да искам да си купя.

S.Oliver и по-специално елегантната им серия (май имат и спортен раэдел дрехи) често пускат доста добри предложения, които са от приличен плат и не иэглеждат евтино. Кройките им обаче често, не винаги, са прави. Миналата година имаше модел на С.Оливър в много хубаво червено, но сравнителна права кройка. Аэ го имам в бежаво, струваше 90 евро. Мисля, че все още е наличен в някои магаэини.

# 112
Не харесвам повечето палта на Манго и марката като цяло. Палтата и блейэърите им често, не винаги, са далеч от женствени эа мен, едни такива оувърсайэ и стоят като балон, тромаво, често с натрапчиви копчета... Но понякога има и големи попадения там.

Эара е абсолютен мейстрийм и понякога има добри модели эа някои баэови дрехи като блуэки, дънки, но не съм виждала палто там, което да искам да си купя.

S.Oliver и по-специално елегантната им серия (май имат и спортен раэдел дрехи) често пускат доста добри предложения, които са от приличен плат и не иэглеждат евтино. Кройките им обаче често, не винаги, са прави. Миналата година имаше модел на С.Оливър в много хубаво червено, но сравнителна права кройка. Аэ го имам в бежаво, струваше 90 евро. Мисля, че все още е наличен в някои магаэини.

И аз не ги харесвам по принцип нещата на Манго, но това, което купих, си беше класика в камел. Не го намирам из нета вече, да го пусна, но си е чисто класическо дълго леко вталено палто.
Зара - още по-малко харесвам. Бершка - категорично не. НМ май са ми фаворит по нехаресване от масовика по моловете у нас. Smile

# 113

И аз не ги харесвам по принцип нещата на Манго, но това, което купих, си беше класика в камел.
Зара - още по-малко харесвам. Бершка - категорично не. НМ май са ми фаворит по нехаресване от масовика по моловете у нас. Smile
Наред с колекционерската ти страст, намирам сходности във вкусовете ни. 😀 Естествено, че навсякъде може да има попадения. Е, беэ ХМ де 😄 😜

# 114
Ох, не ги знам тия НМ откъде ги копаят техните материи, но повечето са ужасни - развлечени, рехави, синтетични. Спрях дори да влизам.
А, преди време си взех едни пуловери с къси ръкави в сиво и розово от там, 100% кашмир и материята остана в отлично състояние. Но беше май отдавна. И тях ги няма из нета.Продаваха ги само онлайн тогава. Помня, че исках първо да ги видя в магазин, но нямаше такава възможност. Рискувах и не съжалявам.

Обичам плетивата на Родиер, не само за пуловери, но и за поли и панталони. Цветово имат разкошни попадения.

# 115
  • София
Аз синьото палто бих го носила незавързано в по-спортни визии, в идните месец-два и после напролет. Така или иначе в този състав не става за студове

Скрит текст:

Последна редакция: вт, 05 окт 2021, 12:45 от ~Étoile~

# 116
В HM съм влизала два пъти, втория път за да видя дали са се подобрили. Ами не са. Обаче беше пълно с хора, които си пазаруваха активно.

# 117
От Манго имам 3 палта - купени едновременно - сиво, черно и цикламено, овърсайз, носени и с по-елегантни и с много спортни визии. И със кожени якета под тях и със худита. Черното е със висок процент вълна и събира прах и косми като прахосмукачка, заради което се облича 1хгодишно.
Скоро гледах много интересен документален филм за Айрис Апфел - ще се копирам от другата тема, мисля, че може да е интересен за някои от вас.
.... гледах ужасно интересен документален филм за най-известната баба в света на модата и социалните мрежи - Iris Apfel / Айрис Апфел - Мисля, че всички сме я виждали и не една от нас се е повдигала ехидно вежда при вида и. Тя навърши 100 год преди месец.

Та Айрис е вътрешен дизайнер по професия, притежава една от най-големите в света колекции на бижута, но costume jewelry - т.е. костюмна бижутерия. МЕТ е правил изложба на нейните дрехи и бижута, тя е работила по декора на Белия дом и на едни от най-скъпите къщи в Америка и се е карала със Жаклин Кенеди - изобщо безумно интересна и оригинална личност и въпреки, че никога аз лично няма да достигна нейната смелост ми беше и интересно и поучително да го гледам! И това, което ми остана като послание беше "бъдете себе си - кеф ви шарени, кеф ви едноцветни, не робувайте на чужд мироглед как трябва да изглеждате и се забавлявайте - дрехите ви трябва да ви радват!"

Филма го има и на Ютюб със английски субтитри. Горещо, горещо го препоръчвам!

Последна редакция: вт, 05 окт 2021, 17:29 от Agent Provocateur

# 118
Благодаря за филмчето, Agent, винаги съм се възхищавала на смели дами като Айрис, които не се преструват, не играят лицемерните social games и живеят по своите правила.
В последните 10 г. възприемам стила на обличане предимно като уважение към мен самата, към придобивките, които са резултат на труда ми и следователно изискват адекватна грижа, и като израз на личната ми естетика. Възпитана съм в предпочитание на естествени материи и високо качество. Харесвам ярки и обемни бижута и аксесоари и пожелавам и на себе си, и на всички мацки повече дързост да ги носим с кеф и самочувствие. Като Айрис Simple Smile
П.С. Косата ми е в същият цвят и дължина като нейната.

# 119
  • Пловдив
О, да - Айрис!  Попадна ми наскоро нейно интервю по случай юбилеят й - много ми хареса мирогледът й.

Общи условия

Активация на акаунт