Модни консултации (Октомври, 2021) - 60

• 60 616
  • 854
  •   1
Отговори
# 465
Ли Лу кашмирът е една от най-трайните материи, само трябва грижа и да не го мушне човек в пералнята, дори в Miele на спешъл програмата им

# 466
Траен е кашмирът, ама се завалява. Това хич не ми харесва

# 467
Дали ще се "завалява" зависи от качеството.

# 468
Като обсъждате кашмир, да ви питам. При вас появяват ли се дупки по пуловери, например? Имам любимо розово поло от кашмир. Като го извадих за предстоящия сезон, забелязах дупка. Подариха на бебето кашмирен ромпър, но и на него забелязах дупка. Уж го прах на ръка и суших на закачалка. Има ли "тънкости" при шиене?

# 469
Възможно е да е проядено от молец, гадините даже памук нападат при липса на вълна. Имах колие с естествено пауново перо- и него бяха прегризали.
Това ми се случи преди време, но периодично оглеждам дрехите с вълна и естествен пух.
Шиене - от обратната страна с много фин конец, навремето измъквах нишки от чорапогащник да си шия една фина блуза.

# 470
Моят кашмир е качествен. Пак се завалява. Това е характерно за кашмира.

# 471
От шоп- сектор имам сатенени пуми, имам и същия модел в друг цвят от обувки. бг . Няма разлика.

Стрина, суичъра не го взех. Той като модел е къс, но на мен още по- къс ми седеше. Иначе материята е пълен изкуственяк, едно време масово имаше анцузи от такъв плат, леко хлъзгав, държи студено и пуска бримки, 72- та лева са му много. Иначе за вид, имаше вид, бродерията беше ок, нямаше стърчащи конци.
Много ти багодаря за отзива! На мен на снимката повече ми приличаше материята на тези, които са подобни на неопрен.

# 472
Няма сила, която може да ме накара да си купя кашмирена дреха. Купувах си на времето, когато мислех че е голямата работа. Единствено държа на кашмирени палто, защото за разлика от другите материи не се завалва и издържа много по- дълго време.
За пуловерите, предпочитам да си купувам финно мерино, хем топли, хем не изисква такава подръжка като кашмира.

# 473
Нищо не пера на ръка (вече) честно казано. Ако е някаква материя, която го изисква-слагам в пералнята на програмата за пране на ръка  със специален препарат и готово. Поне нашата пералня не прави золуми. След това е важно как се суши при вълнени или кашмирени или каквито и да е други деликатни материи. Както беше описано по-горе-и аз суша на решетка като преди това много внимателно изстисквам водата. Не овалвам винаги в кърпа, защото това понякога скапва пуловера. Оставям на решетката на терасата в легнало положение, никога ,,висящо", защото така се разтяга и деформира.

# 474
Всичко простирам провесено на тела. Нищо не ми е провиснало или пък деформирало.

# 475
Искам да си взема такъв елек, да не е черен, но по моловете не намирам. Този на Зара е изчерпан. Виждали ли сте някъде, но да не е 200 лв? А дали ако пише coming soon ще го заредят изобщо?

Виж в Peek & Cloppenburg.
Аз още му се чудя на един подобен, цвят мляко с какао и не мога за преценя нужен ли ми е.
Не е 200 лв, но близо- 80 евро.
Спира ме цената за нещо, което не зная доколко реално ще ми влезе в употреба.

# 476
Скрит текст:
Искам да си взема такъв елек, да не е черен, но по моловете не намирам. Този на Зара е изчерпан. Виждали ли сте някъде, но да не е 200 лв? А дали ако пише coming soon ще го заредят изобщо?

Виж в Peek & Cloppenburg.
Аз още му се чудя на един подобен, цвят мляко с какао и не мога за преценя нужен ли ми е.
Не е 200 лв, но близо- 80 евро.
Спира ме цената за нещо, което не зная доколко реално ще ми влезе в употреба.

Аз си го държа в колата. Винаги може да ми се наложи да го ползвам.

# 477
Всичко простирам провесено на тела. Нищо не ми е провиснало или пък деформирало.
На мен пък памучните тениски ми се деформират от тела, особено ако трябва да добавя щипки.
Най- обичам да простирам на закачалки. С тези сушилни ми е трудно да се разбера, хубава сушилня имаме, ама имам чувството че ми захабява дрехите много бързо, уж подбирам по- леки програми, ама не и не. Общо взето там ходят дрехи за които не ми дреме особено.

# 478
ТиЛи, каква марка е елекът от Peek and Cloppenburg? Там не влизах, знаех че под 150 лв няма да намеря.

# 479
  • София
Боже, и тениските ли на закачалка простираш?
Аз имам дрехи, които понасят всичко и такива, които давам на химическо. Нямам нерви и време да простирам внимателно.

Общи условия

Активация на акаунт