Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 41

• 24 556
  • 737
  •   1
Отговори
# 315
Относно написаното в скрийншота- авторът препоръчва до 45 гр вгх дневно (3 хранения с до 15 гр вгх на хранене) или мерене с глюкомер, като целта е КЗ след хранене да не е никога над 120 (в ммол е някъде до 6,2 това). Но ставаше въпрос КЗ да не надвишава 6,2 по спомен между 30-40 и 60 минути след хранене, не 2 часа по-късно (за да се хване кога има пик, т. е. най-високата стойност да не е повече от това). При всичко над 6,2 започва гликация.

# 316
Аз пък не обичам зрели банани. Особено пък с много петна. Ужасни са.
Дори и преди не ги обичах.
Обаче зелените ги обожавам.

# 317
Елора, презрелите са 2 вида. Едните имат вкус между картоф и нишесте (и са изгубили вече своята сладост). Другите са адски сладки.

# 318
  • София
Лахезис, всичкото това преди да го миксираш го минаваш през кантара. Записваш и даваш грамажи. Ще ти кажа на целия десерт колко В има и ти си прецени на колко порции ще го разделиш. На око под 200 не ми изглежда, но може и да бъркам.

Ок, като купя авокадите, че сега нямам. А как ми се е прияло...омръзна ми тая тиква и то без нищо.

Защо без нищо? Гарнирай я с орехи и маскарпоне. Или орехи и сметана.

# 319
Сетих се и за ганаш/шоколадов мус с малини.

# 320
Торта гараш не е ли по принзип режимна? Орехи, какао, масло.

# 321
Миоки, ако не сложиш захар сигурно...но Lachesis иска да яде нещо сладко. Така разбрах.

# 322
  • София
Торта гараш не е ли по принзип режимна? Орехи, какао, масло.

Ако не сложиш захар, режимна е.

# 323
Това ми е скорошна "находка" от Лидъл. Още не съм го пробвала:

# 324
  • Paris, France
........При всичко над 6,2 започва гликация.

Гликация има и при много по-ниски стойности на КЗ. При стойности над 6, дори временни, започва повреждане на кръвоносните съдове. Това се случва дори при недиабетици, със само един или два 10 минутки пика дневно. При диабетиците се случва в много, много по-тежка степен когато се допусне пик, защото при тях КЗ пада по-късно и седи по-висока много по-дълго време.

С останалото съм съгласна, макар че личното ми мнение е, че ВХ трябва да се изключат временно до постигане на постоянна КЗ под 5, да се изчака премахване на коремни мазнини и чак тогава да се започне прием на ВХ, като се горят с ходене веднага. С времето се достига много висок толеранс и някои хора, обикновено млади мъже с добра мускулна маса, успяват да се върнат към високо ВВ хранене с присъствие на някакви мазнини.

АРТЕМИС, тиква с орехи и маскарпоне или сметана е = ВХ + омега 6 + наситени мазнини или рецепта за охладняване на корем и влошаване на ИР. Ям я с мед или в манджа с бобови като ям ВХ и веднага хуквам.

Днес с дъщеря ми извървяхме 20 километра. Много съм доволна. Бях решила да ям боклук и да тествам КЗ, обаче забравих глюкомера в къщи, та ядох орехи и чушки цял ден и 4 яйца като се прибрахме. А почти бях си купила сладолед ☹ и си правех сметката и за МакдО, както галено викаме на американския говнпром тук.. Изядох почти 150 грама орехи, обаче. Е, не 150, но 100, да речем. И се чувствах сююююпЕр като няма друго 🤩. Тъй де, и яйцата забравих до глюкомера. Яд ме е, че утре трябва да го връщам. А бях помъкнала спирт, памуци, лепенки, цялата артилерия. 

dolce miele, Уау, ноктите ти са като от реклама, пу, пу да не счупиш някой. Страхотна снимка. Човек не знае ноктите или шоколада да изпапка. Искам и аз. Пиша ти на лични, ама си умирам от завист. Лилаво е любимия ми цвят.

Миоки, не е режимна торта Гараш, защото е Захар и мазнина. Е, не е много зле, ама си е калорична бомба за отслабващи.

# 325
Невена, без захар естествено гараша.

# 326
  • Paris, France
Невена, без захар естествено гараша.

Хахахахахахахахаха. Смея се с глас и домашните питат защо. Lachesis не си пада по тъмен шоколад, не иска подсладители, различни от захар и и се яде сладко.

Офф - вече няма сила, която да ме накара да майсторя трудни, домашни рецепти с бъркане на няколко смески, печене на глутница блатове, мазане, сглобяване, изрязване, поливане с ганаш, ръсене със счукани ядки. Мани! Квадратче готов, черен шоколад с 2 ореха ми е достатъчно.

Последна редакция: пт, 08 окт 2021, 22:12 от Nevena Virolan

# 327
Аз пък не обичам зрели банани. Особено пък с много петна. Ужасни са.
Дори и преди не ги обичах.
Обаче зелените ги обожавам.
Мислех че само аз съм така. Банан не мога да си спомня кога съм яла за последно де, не съм много по плодовете и точно на това не бих налетяла. Ама и преди като се е случвало да купя, гледах да не са добре узрели. Абе най-добре да зеленеят на цвят в краищата. Ако останеха неизядени и узреят (повечето пъти, та затуй и предимно не купувах), гледах да ги пробутам друг да ги яде, аз не ги исках вече Joy А ако станат и на кафяви петна, не ги пипвам хич, освен да ги пратя в коша... Всички наоколо са в шок и потрес и ми обясняват че аз не разбирам Joy

# 328
Невена, допуснала съм грешка. 120 не е 6,2, а е повече. 110 е около 6,2. Авторът дава тази стойност 6,2 като максимум който е желателно изобщо да не се достига. До 45 гр вгх дневно се има предвид, че могат да ядат само хората които толерират това количество вгх, иначе да са по-малко. Мисля, че се включваха в тези 45 гр и вгх от зеленчуци в случая. А включването на малко количество зелен банан е в периода след сваляне на нивата на КЗ и инсулин, естествено.
Скрит текст:
Мерси за ноктите. 🙂 Едва ли ще счупя някой, защото са изградени с гел. 😁 От няколко седмици са така, наложи ми се да се науча как да изграждам, че изпотроших до дъно поне половината точно преди пътуването до Италия...Лакът е лилав холограм, не бях забелязала колко си подхожда с опаковката на шоколада. 😄   
Тези дни имаме годишнина от сватбата. Мисля да направя нещо като нвх сладкиш, но без сложни неща. Не ми се занимава чак дотолкова. Преди години правех декорирани торти, сега залагам на по-семпла и рустик концепция за декорациите...😁
И аз купувам зеленеещи банани. Даже и когато са за детето. Те толкова бързо доузряват вкъщи, че няма смисъл да купувам повече от 1-2 узрели...и то само ако ще се ядат почти веднага. Иначе зелени...

# 329
natka, и при нас така.
Майка ми презрели ги обича. Обяснявам, ама не слуша.
Но брат ми нали си знае тоя режим и си ме слуша за някои неща. Като ме пита защо не ям презрели му обясних, че не са ми вкусни като зелените и освен това са силен въглехидрат.
Даже и той почна да яде такива.

Сега да питам за тоя ганаш някои неща. Пише, че сметана се ползва. Предполагам не сладкарска Grinning
Но аз досега такава не съм ползвала. Веднъж купих от Кауфланд, но пишеше, че с голям процент масленост, а пък изцяло на растителна основа. Демек явно от вредни мазнини някакви. Сигурно палмово масло, не знам.
Та откъде да си купя животинска качествена сметана?
И друго. Като направя ганаша,  ще си използвам висок процент шоколад, без друг подсладител.
Но може ли после с миксера да се разбие и да стане като крем. Има ли това свойство тая сметана или не?

Общи условия

Активация на акаунт