Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 41

• 24 651
  • 737
  •   1
Отговори
# 420
В йогата има различни упражнения/асани.
Аз също имам проблеми. С кръста. Затова и когато едно упражнение не ми допада, напряга ме, значи не е моето.
От линка някои са много хубави и правя това, което ми е приятно. Някои просто не мога и няма да си мъча тялото.
Слънчевите, които си правила ги пробвах и аз преди години, не ми допаднаха.
Виж тибетците са друга бира.
Има ги някъде в първия пост - точка 7 или 8. Има и линкове из нета. И клипове. Даже тема тука някъде из форума.
Виж и асаните от клипа нагоре.
Освен с кръста, често съм схваната в рамене, врат. Тези от клипа направо ме преродиха. Ако трябва не ги прави 30 секунди, можа да започнеш с 15 и само тези, които ти допадат.
Онзи ден от студ и вятър се събудих със схванат врат. Дори тибетците много не ме облекчават, но като ги съчетах с тези, но след 2 часа почти нищо не усещах.

А това MSM какво е? Да не е сяра? И от него ли се вдига КЗ?
Да му се невиди. Купих си някаква органична  да пробвам преди месец. Щукна ми и си взех.
Още не съм я почнала.

А силовите защо не можеш?
Планк не можеш ли. Клекове? А гири? Може от 2-3 кила. И това ли те затруднява?

# 421
  • Paris, France
Lachesis, не, не става работата с ходене по цял ден. Ако ставаше  нямаше да има гребци и пощальони с диабет 2. Системата на негативните въглехидрати цели директно изгаряне на ВХ, веднага след консумация, така че да не се налага складиране (вкарване в клетките с помощта на инсулин. Щом не можеш да ходиш веднага, не ядеш ВХ. Чакаш да се опразни от глюкоза, което става най-бързо с кардио и глад. Можеш да хапваш протеини, повечко, много, много малко мазнина и така тялото ще, не ще се опразва от глюкоза.

Ако не можеш да ходиш става и с бързо гребане. Гребането трябва да е бързо, не средно бавно. Пак, трябва да се чувстваш задъхана. Ако и това няма как да го правиш - сауна и горещи вани.

Приоритетът ти в момента е намаляване на КЗ и влизане в кетоза, а не отслабване. Отслабването с висока КЗ е вредно, защото тогава се разгражда мускул.

Оправяш си КЗ след хранене, след това тази на гладно и като падне КЗ стабилно под 5 можеш да намаляваш калории, но протеинът седи винаги на 2 до 2.5 грама на кг чисто тегло. При този грамаж няма загуба на мускул и даже можеш да качиш мускул докато слабееш. Мазнина ти трябва колкото да не е без хич и това е. Спорт реално не е нужен като достигнеш този етап.

Сама ще видиш как ще ти изчезне тракането и свистенето на стави. Не е само при мене, при Миоки също е изчезнало. При ИР и пълни с глюкоза клетки витамин Ц не влиза в клетката и не може да обнови колагена. Само ще ти кажа, че от диетата през 2014 не съм посягала към глюкозамин, хондрпитин и метилсулфонилметан (MSM) и ставите ми са 1000 пъти по-добре, като ям и ВХ 🤩. Не пия алкохол само.

Ще ти потърся графики на сутрешна КЗ в процес на отслабване да видиш как пада и понякога се качва и да се успокоиш, че след махане на Метформин е нормално да има скоци нагоре.

Ето реална история на човек, сложил се на нискокалотична диета от 800 калории дневно и как пада КЗ. Той започва с две или 3 лекарства, които май е махнал преди диетата, защото обяснява, че сутрешната му КЗ е 6-7 с лекарствата, а гледам, че първият ден му е над 9 и даже 9.5. Превеждай си с гугъл ако не си на ти с английски.

FBG = fasting blood glucose = сутрешна КЬ на гладно.

Останалото е разбираемо.

https://www.diabetes.co.uk/forum/threads/rogs-newcastle-experience.155791/

Две седмици диета са му трябвали за прилична КЗ, доста повече за по-нормална.

# 422
  • пак там
Момичета, имам въпрос? Има ли някоя от вас, която е страдала от рахит като бебе?

Въпросът е непряко свързан с темата, затова моля да отговорите.

# 423
Здравейте Simple Smile
Имам няколко питанки, които ме тормозят.....Вървя си по план ссъс свалянето на кг и обиколки.....вече съм на 74 кг и 90см талия/ тръгнах от 79кг и над 100 талия/ за около 3 седмици. Махнах Диапрел-а преди седмица, сега съм на Метфогамма 500 мг сутрин и вечер. Не ям никакви лоши ВХ, придържам се стриктно към режима, нямам никакви изкушения , чувствам се много добре...КЗ сутрин 5.2-5.3 , само 2часа след закуската вдигам малко повече - около 6.3, ендото ми беше казала че до обяд организма има най-голма нужда от инсулин, иначе през деня пак се движа около 5.6. Закусвам винаги с яйца и зеленчуци.....чудя се ако пропускам закуска, и се храня чак на обяд , но предвид че трябва да пия хапче, ако го пия с обедното меню дали е проблем? В сряда имам записан час при друг ендо, че моята нещо не ми обръща особено внимание и това не ми харесва....още не съм си пуснала изследванията, че малко ми е зор финансово , но май ще трябва  поне б12 и витД да пусна....От както бях в болницата преди месец с КЗ 19 забелязвам че имам леки торбички..като оток под очите...и не изчезват.....това дали има връзка с инсулина...? Също така ми се засили много косопада....някъде из старите теми бях чела, че май е свързано с недостиг на витД. Като цяло от както се помня имам косопад, който есента се засилва доста. Кожата ми е светла/розова, и лесно изгарям от слънцето, та се крия като вампир през лятото......много вероятно имам дефицит......Искам да видя новия доктор какви съвети ще ми даде, но искам и вашето мнение...
Благодаря ви:)

# 424
Рисия, аз съм имала признаци на рахит, в следствие на предозиране с вит. Д.

# 425
Аз мога да се включа с кометар и личен опит относто косопада. Когато захванах режима сериозно на 1ри-2ти месец вече бях свалила около 10 килорама. В този прекрасен момент на еуфория косата ми започна да се свлича от главата буквало, топки коса на всяко решене, ходех вързана постоянно, косата ми се стелеше по пода, по дрехите ми по   мебелите, абе беше страшно. Много се изплаших, помислих си, че нещо не правя както трябва и че въглехидратите са ми прекалено малко, че нещо съм се повредила тотално. 

По съвет на момичетата тук не се отказах от режима, за което съм благодарна. Пробвах някакви ампули за скалп но не мисля, че помогнаха генерално, вероятно малко са забавили процеса докато се нормализират нещата. След няколко месеца косопадът спря, и косата ми започна да расте отново. Моят извод е, че големи промени в хранителните навици се отразяват на косата, но това не е причина да губим фокус. Търпение се изисква обаче във всяко едно отновение Simple Smile

# 426
  • София
Зелка, да не си прекарала Ковид? Така пада косата 2-3 месеца след боледуване, после се оправя.

# 427
Аз мога да се включа с кометар и личен опит относто косопада. Когато захванах режима сериозно на 1ри-2ти месец вече бях свалила около 10 килорама. В този прекрасен момент на еуфория косата ми започна да се свлича от главата буквало, топки коса на всяко решене, ходех вързана постоянно, косата ми се стелеше по пода, по дрехите ми по   мебелите, абе беше страшно. Много се изплаших, помислих си, че нещо не правя както трябва и че въглехидратите са ми прекалено малко, че нещо съм се повредила тотално. 

По съвет на момичетата тук не се отказах от режима, за което съм благодарна. Пробвах някакви ампули за скалп но не мисля, че помогнаха генерално, вероятно малко са забавили процеса докато се нормализират нещата. След няколко месеца косопадът спря, и косата ми започна да расте отново. Моят извод е, че големи промени в хранителните навици се отразяват на косата, но това не е причина да губим фокус. Търпение се изисква обаче във всяко едно отновение Simple Smile

Косопада ми не е от сега.....от години съм така. Просто намаля или се увеличава, но никога не е спирал напълно. Миналата есен с ампули на Керастаз се оправи, действат наистина добре, но за целта 2 кутии по 60 лв.....Sad

# 428
Азара, браво за прогреса, ще станат и по-добре нещата с времето.
За косопада май и за желязото бяха писали че е много свързано, не знам в тази насока изследвала ли си нещо. Сигурна съм че ще се включат по-подробно за това.
А това с витамин Д и лесното изгаряне го играх с години... Като дете нямам спомен да съм изгаряла така лесно, а уж на децата кожата е по-тънка и нежна. Това започна като пораснах. Дори само през улицата да отидех за цигари, слагах слънцезащита че се зачервявах от слънцето, хич не беше добре работата. Започнах да вземам добавка, макар че така и не отидох да изследвам точно нивото, но да речем че рових и четох и почти нямаше от всички изброени признаци на дефицит нещо дето да го нямам. Ами, познай какво стана. Последните 2 лета не съм слагала слънцезащита нито един път. Не съм и изгоряла от слънце нито един път. Говоря за ежедневно ходене насам-натам примерно след работа, аз на басейн или плаж не ходя така че не са чак толкова дълги слънчеви бани, но пак преди бяха немислими без защита.

# 429
Азара , не знам защо ти е казал ендокринологът да си пиеш Метфогамата сутрин. Аз бях първо на 1х500 , което приемах вечер по време на хранене, после минах на 2х500 - на обяд и на вечеря по време на хранене по препоръка на докторката. Спрях да закусвам много отдавана и се чувствам далеч по-добре така , дори и сега като бременна много рядко закусвам.
При мен минаването към режима беше и част от подготовката за забременяване, затова и си следях стриктно витамините от самото начало и при мен са в оптималните си нива.  Косопад имах само 2-3 месеца след тежко прекаран Ковид, но се оправи.

# 430
Зелка, да не си прекарала Ковид? Така пада косата 2-3 месеца след боледуване, после се оправя.

Това беше преди Ковид

Азара, изследвания никога няма да навредят, аз така и не открих някаква причина за ужасния коспопад след започване на режима. Изследваш желязо и нищо интересно не излезна от там. Иначе съм с дефицит на  Вит Д. Миналата седмица пак пуснах и съм на долна референтна граница след цяло лято на слънце. Изписаха ми Вигантол 30 капки веднъж седмично, но не знам с какво да го комбинирам и какво помага за усвояването му.

# 431
И аз години имах проблеми със слънцето. Малко да ме близне и се почваха сърбежи.
След преминаване на режима се оправи доста този  проблем. Но не веднага.
Пак го има, но в малка степен.
Сега лятото мога да изляза без да сложа крем на ръцете и краката.
Единствено на море като се пека се получава проблем, но се мажа с разни неща и стават нещата.

# 432
zel_ka, с храна съдържаща мазнини, не слушай ако някой ти казва да го вземаш на гладно, това са глупости. И К2 също ще ти трябва при такава голяма доза наведнъж, само че не знам колко като доза, може би в темата за витамин Д ще могат да ти кажат по-точно. Също, някои хора усвояват по-добре по-малки дози но всеки ден, отколкото един път в седмицата по много, това няма как някой друг да го каже, ти ще си го установиш с времето.

# 433
А това го пропуснах  за всекидневния прием на витамин Д . Повечето хора го усвояват много по-добре с всекидневен прием. Невена мисля , че беше писала, че при нея е по-добре с прием на  еднократна висока доза.
Бързо дефицит на витамин Д се наваксва със спреят на Бетър ю. Има го и в комбинация с К2. Приема се с нещо мазно по принцип.

# 434
  • Paris, France
Азара, 👍 поздравления за прекрасните резултати с КЗ и талия 💐. На мене ми окапа косата 6 месеца след отслабването, на шепи, за пръв път в живота ми. След двете бременности косопад не съм имала, но винаги съм се хранила чисто, с доста протеин, зеленчуци и съм се движела. Започна да ми капе косата още след контузията и стероидите и при ИР капеше повече. По време на режима изведнъж косата ми се разхубави, стана лъскава, спря да се омазнява. Не, косопадът при мене категорично не беше от липса на вит Д, защото когато започна не бях в дефицит. С косопад е сложно. Трябват много протеини. Косата е кератин  а той се произвежда от протеин. Трябват много Б витамини, витамин Ц. Ако приемаш прекалено много ниацин, който пиех за черен дроб, може да почне косопад. Ако от протеините, които приемаш, болният ти черен дроб произвежда много глюкоза, няма да остава протеин за коса и други глезотии. Може да е от много йод също, ако доскоро не си ядяла много риба и месо. Може да е анемия.

Аз отрязах 1 метър коса, която беше в краищата по-тънка и от пръста ми. Жалка работа беше. Вече не капе.

Както вече съм писала, това е негатив от рязкото ми отслабване, но изобщо не съжалявам и се чудя как съм търпяла и мила всеки ден над метър коса. Сега я нося максимум до кръста и като стигне кръста, режа безмилостно до раменете и си пораства пак.

Вместо да си даваш парите за ампули, дай ги за изследвания и виж какво ти липсва. Дай ги за витамини. Taurine съм чела, че помага. Имам един неотворен, но ме мързи.

За вит Д - родена съм недоносена и в болницата са ми били на инжекция. До 2 годишна изобщо не съм хващала тен, а след това горях ужасно  като natka. Мисля, че цял живот съм била в дефицит. Сега пак не успявам да го държа в норма ако не приемам редовно, а ме мързииииииии. Хубави нива имам само като пия ежедневно 2-3 капки Вигантол и пия пробиотик.

За закуската - не зная какво хапче пиеш, но ако трябва да го пиеш с храна, то трябва да закусваш. Нормално е да вдигнеш КЗ 6.3 след като почваш от 5.3. Ако тръгваше от 4.3 щеше да се вдигне до 5.3, примерно. Аз не ям ако имам КЗ над 5. То сега и нямам, де. С отслабването КЗ ще ти пада. Ти ходеше пеша на работа след закуска, нали?

Не се отчайвай, че не ти пада бързо КЗ. Махнала си Диапрел и даже може да се качи в идните дни, но пак ще почне да пада. На организма му трябва време да свикне. Вече си много, много по-добре отколкото като са те диагностицирали.

Успех ти желая и скорошно приключване с етапа нормализиране на КЗ.

Общи условия

Активация на акаунт