Време е за ИКЕА! - Тема 35

• 38 972
  • 755
  •   1
Отговори
# 255
  • софия
Икеа в мола е пълна скръб. Има 10 неща, като за 7 от тях има етикет, че в момента не са налични, но са поръчани.
Може би е удобен да се ползва за проектиране на кухня.

# 256
Момичета, нахълтвам тук, че ми е нужен съвет от експерти. Малко ми е трудно по принцип да се ориентирам в сайта по отношение на мебелите, които имат опции за комбиниране, добавяне или различни модули.
Търся нещо подобно на тази кушетка: https://www.ikea.bg/products/beds/guest-beds-day-beds/hemnes-kus … medzheta/90349326
Принципно исках легло тип сандвич, но доколкото виждам, тези, които са с изваждащо се долно легло, не са с такава голяма странична табла, която да е като гръб на диван. Показаната по-горе също може да става на двойно легло, като иначе двата матрака стоят един върху друг, доколкото разбирам.
И всъщност въпросът ми е дали тази кушетка например може да стане друг вариант - да се комбинират табли, чекмеджета/контейнер и рамка и да се получи това, което искам Rolling Eyes

# 257

И всъщност въпросът ми е дали тази кушетка например може да стане друг вариант - да се комбинират табли, чекмеджета/контейнер и рамка и да се получи това, което искам Rolling Eyes
Не, не може. Не може да се трансформира. И пак не разбрах какво се търси освен цялата табла? Обикновено по Името на артикула излизат всички мебели от серията, които може да съчетаете. Ако искате да смесвате обаче различни мебели, вече трябва да ровите.
Ето всичко в бяло от тази серия ако нещо Ви върши работа:
https://www.ikea.bg/search-results/?query=HEMNES&searchtype= … mp;pz=20&pg=3

# 258

И пак не разбрах какво се търси освен цялата табла?
По-високата странична табла в комбинация с изваждащ се контейнер тип "сандвич". Очевидно няма да го намеря така, както си го представям Blush Но, да, схванах, търся по наименованието на серията/модела. Благодаря!

# 259

И пак не разбрах какво се търси освен цялата табла?
По-високата странична табла в комбинация с изваждащ се контейнер тип "сандвич". Очевидно няма да го намеря така, както си го представям Blush Но, да, схванах, търся по наименованието на серията/модела. Благодаря!
Това, което ми хрумва е да вземете това например https://www.ikea.bg/products/baby-children/children-8-12/childre … hranenie/89227731 и да поръчате във фирма за разкрой (Салекс, Роси, Лонира и т.н.) 2 плоскости, които да монтирате на буквата Г максимално близки до оригиналните (ще си носите мострена дъска от леглото). Ние сме го правили с подобно легло от Икеа, което вече не се предлата и стана като оригинално. Ще Ви ги изрежат и кантират по размер и сте готови.

# 260
  • Майничка
Lúthien, може и на кушетка Brimnes с два матрака да направите гръб.

# 261
Точно вчера в Бриколаж си поръчах гръб за единичен MALM, защото е ето така до стена в ъгъл. Задната табла е добре, но не искам гърба да опира в стената като легне човек. Едно, защото дървото не излъчва студенина като стената, второ че се захабява стената при постоянен допир колкото и да е, и трето - че някак ми е по-уютно с гръб. 30 лв струва, заедно с кантирането.

# 262
Благодаря за идеите, момичета!
Преди 4 години, като правихме детската стая, много исках да сложим такова легло, но така и не намерих комбинацията от всичко, което искам, на едно място. Представях си го точно като Brimnes, но с голяма табла за гръб. Гледах и това в Аико https://aiko-bg.com/product-78861020002, ама на живо не ми се видя добре изработено.
В крайна сметка поръчахме да ни направят подобно, но само сандвич, без допълнителните чекмеджета. Стана прилично, но не съвсем, както си го представях. Grinning
Хубаво, ама преди няколко седмици взе че се счупи страничната дъска на горната част. Явно не е направено и сметнато достатъчно добре, няма средна летва, която да държи рамката, поне аз си мисля, че това е причината. Обаждах се на майстора, който го прави, да дойде и да погледне дали нещо може да се направи. Уж щеше да идва, последния път като му звъннах, ми затвори, ама не ми върна обаждането като друг път. Angry Пак ще го търся, не съм се отказала, ама взех да мисля за алтернативи и пак почнах да ровя в Икеа.
Аа, освен всичко друго и матраците са налични - 2 бр. 90х200, та сега трябва и с това да се съобразявам.
Та, така, с моята сага с леглото, извинявайте, ако съм ви досадила Blush

# 263
  • Бургас
Едно предложение от мен за кушетките. В къщи направих за двете детски стаи се получи добре. Купихме кушетка Бримнес, а не Хемнес. В едната допълни с табла Малм за легло широко 160. Като е събрана кушетката се вижда цялата табла, но тя е точно края до вратата към терасата. Така при разтягане си има табла отзад на главата. На другата кушетка взехме табла към легло Бримнес и така отзад си има мини нощно шкафче. И пак при разтягане има табла зад главата.

# 264
това последното можеш ли да го снимаш? Аз съм гледала няколко пъти таблите на МАЛМ, обаче не знам как се сглобяват с останалите, и как си отиват като цяло.

# 265
Това е много хубава идея, но примерно аз исках гръб или каквото се явява това на стената и размерът на табла MALM за легло, широко 160, пасва идеално за целта, но цената е 139 лв, срещу 30 в Бриколаж...

# 266
  • Бургас
Не съм там в момента да го снимам.

# 267
Здравейте,

Харесвам гардеробната система PAX на Икеа, защото мога сама да добавям или променям рафтове и чекмеджета. За новото обзавеждане обаче иккам вграден гардероб. Знаете ли, дали има такава услуга от Икеа или дали майстори го правят това, да направят ниша, в която гардероба да пасне като вграден и да направят някаква надстройка, така че да не е 220, а до тавана?

# 268
  • София
Влизам да ви се оплача. От Икеа съм поръчвала онлайн само веднъж преди много време и не помня как беше. Но този път съм ядосана. Нито веднъж не получих на мейла нищо. Дори за потвърждение, че съм направила и платила поръчката. В сайта поръчката ми седи със статус събрана. Вчера връщам пропуснато обаждане (5 минути) след като съм го пропуснала. Интерлогистика - били дошли да ми доставят пратката, но като не съм вдигнала си тръгнали. Да чакам понеделник..... Нямам никакво предварително известие за доставка, нищо... Добре че чакам килим, а не тежки и големи мебели, което изисква предварителна организация. Просто нямам думи.

# 269
Здравейте,
как мога да проверя дали определени продукти са налични в магазина?
Дали дават информация по телефона? за да си спестя ходенето до там..

Общи условия

Активация на акаунт