Време е за ИКЕА! - Тема 35

• 38 974
  • 755
  •   1
Отговори
# 270
Скрит текст:
Влизам да ви се оплача. От Икеа съм поръчвала онлайн само веднъж преди много време и не помня как беше. Но този път съм ядосана. Нито веднъж не получих на мейла нищо. Дори за потвърждение, че съм направила и платила поръчката. В сайта поръчката ми седи със статус събрана. Вчера връщам пропуснато обаждане (5 минути) след като съм го пропуснала. Интерлогистика - били дошли да ми доставят пратката, но като не съм вдигнала си тръгнали. Да чакам понеделник..... Нямам никакво предварително известие за доставка, нищо... Добре че чакам килим, а не тежки и големи мебели, което изисква предварителна организация. Просто нямам думи.

Или някой не си е свършил работата, или някакъв бъг има. Като платя, винаги идва потвърждение. Също и мейл с линк за следене на поръчката. Иначе Интерлогистика....напоследък поръчвам до офиса им и ходя да си вземам поръчките. Че ми омръзна да се обаждат, като са вече пред блока, а аз къде съм по това време, не ме питат. Е, дивана беше до вкъщи, но как го стовариха само насред пътя и си заминаха, че още ме е яд като се сетя. А видяха, че бяхме само двама, аз и дете. Поне на тротоара да бяха оставили пакетите. А имах мейл да го чакам предния ден, не дойдоха, бях намерила и помощници за качването. Като им казах, изнедоволстваха нещо и смутолевиха, че тия от Икеа лъжели. Бяха Ренус всъщност. Та дребните поръчки - до офис. Цял лев икономия и не късам нерви. Simple Smile От офиса ми звънят като пристигне при тях пратката и аз си я вземам.
valiaaa, на сайта, при продукта, който те интересува, под "поръчай",  има наличности в магазините в София и Варна мисля, че беше, т.е. наличните бройки, можеш да погледнеш.

# 271
дали са реални тези бройки?
продукти които ми казаха че ще пристигнат на 28ми все още стоят без наличност

# 272
Звъни им, трябва да има телефони на сайта, аз обикновено им пиша, отговарят. Не точно за налични продукти, за други неща съм писала, връщат отговори. На тоя мейл пиша: cs.ecommerce@ikea.bg.

# 273
  • София
labrex Ако трябва да ходя да си го взимам от някъде, по-добре да ида до Икеа. Не е в това смисъла. А и килими 3 метра не ми се разхождат с колата. На адреса винаги има човек, въпроса е че ако знаех, че чакам пратка нямаше да ми е телефона заврян в чантата с намален звук 😂. Даже и днес статуса си седи събрана поръчка, демек няма да е един бъг в системата им. По-скоро нямат такава 😳

# 274
DeS8ka, хич не ги защитавам, имат си трески за дялане. Няма магазин на Икеа в нашия град и аз съм си намерила най-малко късащия нерви вариант за себе си. Иначе, при последната ми поръчка, като видях сутринта, че е запълнено и предпоследното кръгче - Получена в обект за доставка, знаех, че ще ми звъннат вече, стана към 10 ч, след обяд отидох и си я взех. Иначе до вкъщи идват без предварително уведомление, хайде, идваха, че отдавна не съм ползвала тая опция, и ми звънят пред входа като са. Ама аз откъде да знам, че са дошли, не стоя постоянно вкъщи. Пък и сърдити едни такива, разкарвали се само. Имат си кусури, ама.....като не направят и при нас един магазин, това е възможният вариант - онлайн, та търпя си ги, че нямам избор. С Юск ми е по-лесно, там или поръчвам и отивам да си взема поръчаното, или се мотая в магазина и си избирам. Добре, че поне такъв имаме. Но и доста икейски неща ми харесват, та каквот - таквоз! Simple Smile

# 275
Аз не мога едно да разбера, и да се съглася съответно - значи даваш телефонен номер. Това е телефон. Не е ЗВЪНЕЦ!?
Значи да звъннат предварително, половин час преди да дойдат да речем, да кажат - тръгваме, слизайте, идваме. НалЕ?
А те какво-идват и вместо за звъннат на звънеца!!!, те звънят на телефона и ако си в кенефа и не вдигнеш на секундата, и си обират партакешите. Ми не се  прави така, според мен.
Ще ми дойде на адреса, а няма да звънне на звънеца...айдемоляви се...аман от номера. Толкова пари вземат за доставка, свиди им се един разговор за стотинки...ми не се прави така, да повторя ...не се прави така.

# 276
И смс да пратят, пак ще съм доволна, като Спиди, Еконт. На вайбър, уатсап, поща, нямам претенции. Просто да знае човек да се организира.

# 277
Имам въпрос за покупка с доставка. Казуса е следния :

Поръчах легло в Пловдив, като отидох в центъра за поръчки и там ми оформи ха заявката, платих на касата и казаха да се свържа с фирмата за транспорт да се разберем. Звъним на тях, от там казват като ни се обадят от Икеа, ще се разберем за доставката. Получих смс в сряда, че леглото е получено в центъра за поръчки. Чакам обаждане от транспортната фирма, няма такова. Ходих на място да питам и ми обясняват, че аз трябва да се свържа с транспортната фирма.
Сега кой чакам да ми се обади? Или аз да звъня?

# 278
  • ENGLAND
Към тези, които имат кухни от Икеа, знам,че доста имате. Имам няколко въпроса.
От кои врати сте доволни?
От кои вградени фурни сте доволни, и от кои индукционни котлони също, икейски? А и не икейски фурни и котлони да ми препоръчате.
Какво задължително трябва да направя в кухнята и какво мислите е излишно?
Просто споделете за вашите икейски кухни. Сега проучвам всичко за кухните, определено ще е икейска, но за уредите още се чудя.

# 279
Към тези, които имат кухни от Икеа, знам,че доста имате. Имам няколко въпроса.
От кои врати сте доволни?
От кои вградени фурни сте доволни, и от кои индукционни котлони също, икейски? А и не икейски фурни и котлони да ми препоръчате.
Какво задължително трябва да направя в кухнята и какво мислите е излишно?
Просто споделете за вашите икейски кухни. Сега проучвам всичко за кухните, определено ще е икейска, но за уредите още се чудя.

Уредите ни не са икейски. Вратите са въпрос на избор, аз избрах STENSUND.
Ако избираш уреди за вграждане, които не са от Икеа, то внимавай с икейските шкафове за тях. Ако плотът не е икейски, имай предвид, че икейските са 63 см, т. е. и това е важно.
Сигурно има много други важни неща, но другите ще добавят.

# 280
  • In transit
Kaili, на мен винаги ми се обаждат предварително от фирмата за доставки ( Ренус) и уточняваме кога ще има човек вкъщи да ми доставят нещата. Това за Варна обаче. Интерлогистика май нямат навика да се обаждат и пращат смс предварително, но аз дребните неща си ги пускам до магазина.

Doret, ние сме с вратички Bodbyn(или както се пишеше там). Здрави и удобни са. Много лесно се почистват. Уредите ни не са от Икеа, избрахме си по наш вкус и гледах да са с 5години гаранция. Това ми беше водещото.
Плота също...съобразихме това, че трябва да е 63см и си намерихме такъв от Kaindl. Помня, че и други фирми предлагаха 63 см плот.
За задължителните неща за мен са чекмеджетата или кошници. Не спестявай от тях ако можеш. Няма такова удобство. Почти всичко ми е с чекмеджета и са натоварени като магарета. Само единия ми шкаф е с рафтове, защото мястото не позволяваше да сложа вградени чекмеджета дори и е голяма мъка като трябва да извадя нещо. Тенджери, тигани, съдове, продукти...голямо удобство са, също органайзерите им.

# 281
Ние купихме за едната кухня врати Bodbyn,а за другата - Hittarp (тези вече са до изчерпване). Исках да са боядисан MDF, защото фолиото ме притеснява. За ПДЧ не бих платила. Някои серии от ПДЧ са с цена по-висока от тази, която биха стрували ако си ги поръчам да ми ги разкроят.
Аз имам преобладаващо чекмеджета, 2 кошници + 3 ъглови шкафа, за единия от които със сигурност ще взема механизъм за изтегляне. В общи линии в долня ред ми остават врати при глухите шкафове, мивката (там съм купила кош, който изисква монтаж на врата с панти) и всъщност само на един бюфет, който не харесах как изглежда с чекмеджета, останалото са врати на уредите за вграждане.
Уреди от Икеа този път нямам.  Не са на една марка. Гледах гаранцията и да покриват всичките ми изисквания като функции на най-добра цена.

# 282
Оказа се, че на моята бележка пише с доставка. А в магазина маркирано до център за поръчки. Разбрахме се с Транспортната фирма и ще ни доставят леглото вторник или сряда. Поне тези дни заради дистанционното обучение мъжът ми е в къщи и ще може да ги получи. Заради дългите части няма как да го съберем в колата и предпочетохме транспорт.

# 283
В МОЛ-а на Стамболийски има ли мостри на всички модели скринове или са само ограничен брой? Цветовете после ще избирам онлайн, но ми се иска да ги пипна.

# 284
Здравейте. Искам да поръчам стол и маса за синът ми - 4 г., 106 см. Колебая се между
https://www.ikea.bg/products/baby-children/children-3-7/children … va-stola/50178411
и
https://www.ikea.bg/products/baby-children/children-3-7/children … cherveno/60153702

https://www.ikea.bg/products/baby-children/children-3-7/children … cherveno/80153697
Ще ми се да ги ползва поне година.
Имате ли впечатления от тях и струва ли си да чакам за намаление или да поръчам направо?
Благодаря.

Общи условия

Активация на акаунт