Време е за ИКЕА! - Тема 35

• 38 918
  • 755
  •   1
Отговори
# 405
Пиши им пак или звънни.

Последна редакция: вт, 09 ное 2021, 00:09 от Анонимен

# 406
Аа хич не ми звучи на добре. Притеснява ме да не бием път до магазина и да ни смънкат нещо и да ни върнат, не знам на място дали ще свършат работа или задължително трябва по имейл кореспонденция първо..

# 407
  • София
Аа хич не ми звучи на добре. Притеснява ме да не бием път до магазина и да ни смънкат нещо и да ни върнат, не знам на място дали ще свършат работа или задължително трябва по имейл кореспонденция първо..

Не би трябвало да имате проблем с връщането дори да не отговорят на мейла. Условията на Икеа е да могат да се върнат дори разопаковани артикули, но тогава дават ваучер:

"Ако целостта на опаковката е нарушена, ще получите ваучер за покупки в магазина на стойност, равна на реално заплатената сума, който ваучер е валиден 40 дни от датата на издаването му. "

Аз съм връщала една врата - разопаковах я и тогава видях, че не е точният размер. Връщам редовно и артикули от онлайн поръчки.

Може би са ви насочили към контакт за замяна с другия размер, но предполагам, че ако го има наличен можете да си го вземете с ваучера от магазина.

# 408
Връщате и си купувате правилните артикули.
Няма какво да им пишете. Носите документа за покупка.

# 409
Проблемът е, че от три пакета два са с различен размер, платили сме за голямо легло, а сме взели 1 пакет от него и 2 от по-малко. Не мисля, че можем да ги върнем, трябва да подменят грешните..
И ми е един изгубен ден, защото са 2+ часа път в посока и не ми се ще да смрънкат нещо и да не ги подменят на място.

# 410
Идвам за съвет. Купихме легло 160х200, но се оказва, че два от трите пакета, които сме взели са с размер 140х200. Разбира се, осъзнахме го вече вкъщи(не сме от София), след като отворих единия пакет и дъската хич не беше по-висока от мен.. та, обадих им се, казаха да пиша имейл. Писах им миналата седмица на cs.sofia, отговор нямам, знаете ли колко време отнема за отговор или пък някой друг имейл на който да им пиша?

Чия е грешката - те ли ви дадоха пакетите, вие ли си ги взехте от рафта?
Ако грешката е тяхна, тоест те са ми подали грешни пакети, след като съм казала друго, ще настоявам с техен транспорт, безплатно за мен, да стане връщането и замяната.

Ако грешката е ваша - вижте как ще е най-безболезнено за вас да стане връщането и получаването на новите неща, че транспортът идва скъпичък, предвид килограмите..

# 411
Транспортът ще излезе половин легло, за да се върнат грешните пакети и доставят правилните. Ние сме взели грешни, не са ги дали те. Реално и трите бяха на стелажа за нашия размер, а някой е избъркал пакетите та вината е обща, но го отнасяме ние, защото не сме догледали. А и на касата са погледнали само първият пакет, където е и баркодът за сканиране.. опитвам се от сутринта да се свържа с тях, сега пък не вдигат.. поне да ги питам на място може ли да се реши проблемът, да не де разкарваме напразно.

# 412
cs.ecommerce@ikea.bg

пробвай тук да им пишеш

# 413
Имам спешно питане. Може ли някой да ми премери светлата ширина на гардероб Pax 100 см? 96,4 см ли е?
И на каква височина от дъното почва първата панта? 5-8 см или друго?
 Благодаря предварително!

Иначе точно след като пуснах поръчка до магазина получих мейла им, че увеличават сроковете за доставка до магазин, офис или адрес. Доста неприятно - да чакаш 5 дни да си получиш нещата от магазина ми се вижда прекалено (София визирам).

Последна редакция: чт, 11 ное 2021, 11:58 от drago_2008

# 414
Мога довечера, къмто 17ч да измеря.
Иначе ако бързаш, в инструкциите за сглобяване няма ли някакви размери дадени ? Май няма, ама не съм гледала де...ама поне за мястото на пантата ще има мисля.

# 415
  • София
Светлата част е 96,1 - колкото рафт за рамка 100 см.
https://www.ikea.bg/products/wardrobes/pax-wardrobes/wardrobe-in … ent-raft/10273504

А тук си личи къде е първата панта- на третата дупка за рафт от долу нагоре
https://www.ikea.bg/products/wardrobes/pax-wardrobes/opening-doo … 0x201-sm/49246468

# 416
Благодаря, видях колко е рафта, но гардеробът е 100 см, а страниците са по 1.8 см, което прави 3.6 см, та би трябвало да остава 96.4 см. Интересно ми е къде се губят тези 3 мм, затова исках някой ако може да измери. Искам и чекмеджета най-долу, затова ми трябва височината в см. от дъното до началото на планката за пантата, за да поръчам чекмеджета за там, които трябва да са и по-тесни, за да "избягат" от пантата и да се монтират на бленда, която да мине под пантата ако има място...

Teta, ще чакам да премериш с метърче, благодаря много!

# 417
Довечера се въоражъвам с рулетка и фото, и чакам инструктаж..

# 418
Довечера се въоражъвам с рулетка и фото, и чакам инструктаж..

# 419
Помня че коментирахме преди години чекмеджетата от 1 м които са, при наличието на врати. Една дама тогава писа че не е много удобно ползването на чекмеджето, в смисъл че вратите трябвало добре да се отворят и двете крила настрани. И стигнахме до заключението, аз поне за себе си де, че тези чекмеджета ги дават за т.нар. отворени решение, тоест пакс без врати отпред, разположен в нечий дрешник.

Имаше и коментар за чекмеджето което се явява долно, първо така да се каже...може да търсим из темите къде бше това мнение. Имаше и за него коментар, спомням си ясно.

Общи условия

Активация на акаунт