Време е за ИКЕА! - Тема 35

• 38 811
  • 755
  •   1
Отговори
# 615
  • Бургас
Като чуя майстор и нещо ми става. Искам сама да си разчитам. Строихме къща и някои ми идва да.......
Тук те разбирам напълно. Ако някой ми каже, че е майстор съм в състояние да го гръмна на секундата без повече приказки Grin

# 616
Е не всички майстори са за убиване.

# 617
  • Бургас
Може и да има читави, ама са като еднорозите 😂

Правим ремонт вече няколко месеца и само от думата майстор се изприщвам. Трима изгонихме до сега. Ако можехме да си направим всичко сами щеше да е най-добре, ама няма как за съжаление.

# 618
  • София
Смятам да опитам да сложа над бюрото
https://www.ikea.bg/products/storage-furniture/wall-shelves/shel … kby-raft/20192828   тези чекмеджета върху тези конзоли  https://www.ikea.bg/products/storage-furniture/wall-shelves/brac … 869b-da9f2ee13bd7  и така да получа визията.

Аз бих сложила от този тип крака
https://www.ikea.bg/products/kitchen-worktops/kitchen-cabinets/k … br-v-k-t/40244341

# 619
  • София
Може и да има читави, ама са като еднорозите 😂

Правим ремонт вече няколко месеца и само от думата майстор се изприщвам. Трима изгонихме до сега. Ако можехме да си направим всичко сами щеше да е най-добре, ама няма как за съжаление.

Ох, аз така си направих всичко сама, вкл. и банята. Накрая уж за кухнята (мебелите) да викам майстор, ама си взех Knoxhult, модифицирах си ги леко с разни други елементи от Икеа и се разминах с майстори.

Последна редакция: чт, 02 дек 2021, 14:22 от ElzaFB

# 620
Ние дори от ИКЕА викахме майсторите за монтаж. Перфектни са. А не е като до сега да не сме сглобили 4 от техните кухни.

# 621
  • Майничка
ElzaFB, а шкафчетата Knoxhult имат ли гръб? Харесала съм си едно с чекмеджета, но на снимката сякаш гърбът е само наполовина.

# 622
  • София
ElzaFB, а шкафчетата Knoxhult имат ли гръб? Харесала съм си едно с чекмеджета, но на снимката сякаш гърбът е само наполовина.

Гърбът е наполовина (по скоро 3/4) и при тройката шкафове (че тях имам) няма прегради между средните и двата крайни. Но аз си взех един гръб от Баухаус (отрязаха ми го по размер) и си го сложих.

Тези, които са само с чекмеджета (три) нямат гръб само зад най-горното. Там си ги оставих с оригиналния гръб.

Скрит текст:

Два такива шкафа с чекмеджета имам и от нета си намерих хора, които са си купили Knoxhult, но са си сложили друг плот, да продават икейския, та вместо два отделни малки плота, сглобих чекмеджетата с един отгоре.

# 623
Толкова некоректни и безотговорни са ИКЕА, че направо вече ми се гади, като чуя за тях. Преди месец направихме поръчка, изтеглиха сумата от картата ми,а поръчката се оказа не приета. Сагата продължава и до днес. Всекидневни обаждания от моя страна, имейли и все едно и също-чакайте ще се свържат с вас. Е свързаха-Алилуя, но преди 7 дни ми казаха, че до 5 дни поръчката ще е при мен, да ама не. Днес пак звънях на телефона за обслужване на клиенти-отговора пак същия-чакайте ще се свържат с вас. Е свързаха се и ми казаха че ще се постараят в 7 днес век срок поръчката ще е при мен. Вече съм изгубила надежда. Неискам дори да си мисля вече за ИКЕА. А ги мислих за сериозна фирма.🤐🤐🤐

# 624
Пишете във фейсбук страницата им, мейли по всички възможни канали към тях. Без обаждания. И всекидневно пишете, ще стане.

Скоро имах проблем. Подходих по горния начин. Бързо се разреши проблема, за ден. Търсиха ме по гелефон от одел рекламации, разбрахме се. Снощи пак ми се обаждаха да питат всичко наред ли е, потвърдих.

Емоцията назад, пишете. Това е съветът ми.

# 625
Имам 6 мейла до тях. Реагираха едва след като им казах, че съм оспорила транзакцията и за това ще дължат такса на картовия оператор. Имат срок 14 дни. Пресрочиха го с повече от месец.

# 626
Вече трети ден се опитвам да разбера къде е пратката, която трябваше да пристигне на 1-ви. Аз да съм се обадила на техния спедитор, не разбрах какво точно е моето задължение и отговорност към куриер с когото те имат договор. Абсолютно потресаваща безотговорност. И това за пратка, която дори доставят в София. Сега ще им пиша и имейл, защото от обаждания очевидно не се трогват. Angry

# 627
Имам 6 мейла до тях. Реагираха едва след като им казах, че съм оспорила транзакцията и за това ще дължат такса на картовия оператор. Имат срок 14 дни. Пресрочиха го с повече от месец.

Върнах се да търся назад, не намерих да сте писали какъв е проблема при вас.
Росъветвах във фейсбук да пишете, помага според мен.

# 628
Съветвам ви никога, никога да не пазарувате онлайн с КК/ДК. Само наложен платеж. Вече месец и половина не успяват да ми върнат парите от една поръчка. Анулираха цялата поръчка заради липсата на един продукт, който и в момента се води наличен на сайта.
Срокът им за връщане на парите е 14 дни.
По последни данни ми пратиха някакво платежно от системата им, от което нито се вижда на кого, нито по коя сметка са върнали парите. Единствено се вижда БИК кода на банката на получателя(Уникредит), при условие, че съм платила с карта издадена от ДСК. Simple Smile
А действието рефънд отнема цифром и словом 30 сек. Отделно, че в разрез с всички правила за сигурност искаха частични данни за картата с която е платено, при условие, че ги имат, защото от там са дръпнали парите.
Аз съм оспорила транзакцията чрез картовия оператор, което ще им струва солидна такса.

Магазините им са абсолютно опоскани, не се справят в обслужването. Какво се случва с ИКЕА България?

Не сте върнала достатъчно.
Те и на мен ми връщаха отговор поне 3 пъти. И какво от това. Краен резултат нямаше. Получи се едва когато бяха заплашени да си платят таксата на картовия оператор.

# 629
https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.hom … 2.show&lng=BG

Само като идея при бъдещ проблем.

На тяхната страница е. Там също бях пуснала жалба, но я анулирах, тъй като икея реагираха бързо и ми пратиха с друг куриер, за тяхна сметка, повредената стока. Хем интерлогистика ми отказаха протокол за щети и мъжът просто си влезе в буса и отпраши.

Общи условия

Активация на акаунт