Време е за ИКЕА! - Тема 35

• 38 918
  • 755
  •   1
Отговори
# 420
Teta, ще се разровя да видя дали ще намеря мненията.
Пантата ще пречи на монтажа на чекмедже долу, ще може само метален кош, защото релсите при него са отгоре. Това място долу ми е паразитно и ми се ще да направя дълбоки чекмеджета в 3 гардероба долу в ниското, които да ползвам за зимните завивки и тем подобни. Металните кошове са мрежести и ще пропускат повече прах, освен това и не са налични... Предполагам с монтирането на странични бленди проблемът с врати на панти ще се реши и чекмеджетата ще се движат нормално.

# 421
  • софия
При нас има в едната част чекмедже, а в другата издърпващ се кош. Естествено не мога да кажа какъв размер е Паксът. По-късно мога да снимам и да меря, ако върши работа.

# 422
Zvanche, ще съм благодарна ако пуснеш някоя снимка.

Ето как си ги представям аз гардеробите. Реално долу, където са кошниците, мисля да сложа чекмеджета дълбоки 40 см изработени по мои размери. Ако имате някакви предложения и идеи ще се радвам да споделите. Двата десни залепени гардероба по 1м са предвидени за складиране на зимни якета и кутии с обувки, но другите са за ежедневна употреба така да се каже.

А ето как става с бленди и монтирани на тях водачи.
Скрит текст:

# 423
  • In transit
Драго, светлата част е точно 96 см. 2см е ширината на всяка стеничка. Така стават 100см общо.
Не разбрах много другите ти питания. При мен и трите гардероба са по 100см. Отдолу имам по два коша, след тях 2 чекмеджета. Мисля, че точно заради пантите ги направихме така.

# 424
Ние сме с РАХ, но без врати. Два долни реда са издърпвали се приставки. В тях съм наредила обувки.
Драго, защо оставяш разстояние между модулите?

# 425
Точно 96 и аз я меря. Ето

Пантите..на 8 см до долната част на пантата

# 426
Двата крайни са в преддверие към спалнята. Другите са разделени от комин. За себе си ги разделих, да ми е по-лесно.

Teta, много благодаря!!! Точно това ми трябваше.

# 427
  • Пловдив
Драго,
Моя е с разпределение сходно на най-дясното, но лоста е по-нагоре,
Отдолу трупам обувки в кутии, има аванс за много дълги рокли и връхни дрехи и прибирам масата за гладене сгъната.

# 428
А по колко височина оставяте между рафтовете?

# 429
  • Пловдив
D2JPYL е кода на проекта ми.

# 430
  • София
Давам идея на Драго за паразитното място отдолу - може да ползвате за завивки кутиите SKUBB
https://www.ikea.bg/products/small-storage-organisers/clothes-an … na-drehi/70290360

или калъфи PARKLA  https://www.ikea.bg/products/small-storage-organisers/clothes-and-shoes-storage/clothes-storage-boxes/parkla-kalaf/50395382

Вторите ги ползвам в чекмеджета на спалня Малм и съм много доволна.

Друго което също ми прави впечатление са и горните рафтове. Дълбоки са и честно казано не са удобни за подреждане. За мен отгоре трябва да има един рафт, пак могат да се ползват кутиите SKUBB. Под този рафт трябва да е лоста за  закачалки. И после каквото ви е необходимо.

А по колко височина оставяте между рафтовете?

Примерни разстояния стр.2

https://www.ikea.bg/files/Buying_guides/BG/2022_v1/PAX_T1CY22_web_v2.pdf

Последна редакция: чт, 11 ное 2021, 20:55 от Тук съм

# 431
Сори за нахълтването, но не можах да си отговоря на следния въпрос: ако артикул не е наличен онлайн, а само в магазин София, мога ли да го поръчам на място от магазин Варна?

# 432
  • In transit
Драго, имай предвид, че рафтовете на 100см Пакс увисват в средата.
Дори само дрехи да се сложат.
Иначе на синът ми в гардероба най-горния рафт е по-ниско сложен и върху него съм сложила две големи картонени кутии с дръжка, в които прибирам сезонните дрехи. От този тип, но по-стари и ги няма в каталога вече: https://www.ikea.bg/products/small-storage-organisers/storage-bo … 56x30-sm/80477668 Перфектно пасват на дълбочина.

# 433
  • Бургас
Сори за нахълтването, но не можах да си отговоря на следния въпрос: ако артикул не е наличен онлайн, а само в магазин София, мога ли да го поръчам на място от магазин Варна?

Не се подлъгвай да ходиш до Варна. Аз от месец Май чакам 2 вратички за кухня. Няма ги онлайн. Съответно и в центъра в Бургас не става. Решихме да отидем в магазина във Варна. Освен това може и други неща да вземем. Да ама не. Там отиваш и плащаш, като след 2 - 3 дни си ги взимаш от магазина. И това не е само за кухненски неща. И така сега ще ходим до София, че ми писна да чакам. Ама искам ходенето да го съчетаем с нещо друго.

# 434
Не може.Варненската Икея била франчайз и нямала нищо общо с другата ни казаха на нас във Варна?!?!?Не можело никаква комуникация между двата да се осъществи-нито да проверят наличност в Сф,нито да го изтеглят от там.
Исках да попитам поръчвали ли сте липсващи в България продукти(леки най-вече)от Англия до адрес на посредник или в Гърция или Румъния с еконт.В България знам,че последните имат опция да направиш поръчка с тях и те отиват в магазина,купуват артикула и ти се праща,но за другите две страни с които работят не съм наясно.Питам,защото всичко,което не е било налично за мен тук,е налично там.Явно те нямат такъв проблем с ограничените количества

Общи условия

Активация на акаунт