Подготовка за малкия човек - тема 15

• 36 200
  • 773
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Ето тази е моята. Харесва ми на живо, голяма и функционална е, може да се закача и за количката.
]

Каква е материята? Приятна ли е на пипане?!?

# 271
Здравейте.
Преди няколко седмици една дама беше пуснала линк към немски сайт на Джордж с доста добри отстъпки. Аз обаче съм загубила линка. Може ли някой да помогне, ако се сеща?

Ще си повдигна пак питането, ако някой може да помогне.

Голямо благодаря към Вълшебсто за споделянето на немския сайт! Поръчахме столче на цена от 306 евро, при цена в България 950 лева. Ще докладвам всичко наред ли е било с доставката, като му дойде времето.

# 272
Ето тази е моята. Харесва ми на живо, голяма и функционална е, може да се закача и за количката.
]

Каква е материята? Приятна ли е на пипане?!?
Материята е като на изкуствена кожа дамска чанта, изглежда ми здрава, леко релефна е. Вътре има две отделения за шишета, вътрешен джоб с цип и пелена за преповиване от същата марка и десен, импрегнирана. Самата чанта се закопчава с магнит отгоре. На визия си е като голяма дамска чанта, само по отделенията за шишета се различава.

# 273
Един въпрос към момичетата, които ще гладят. Аз изпрах дрешки, пелени и чаршафи. В 35 г.с. съм. Въпросът е кога е адекватно да ги изгладя и също кога постелихте/ще постелите протектор, чаршафче, така че
да е готово легълцето? Отгоре се постила може би одеяло после да не се праши.

# 274
Аз съм в 34 седмица. Ще изчакам още 2-3 седмици с прането, понеже няма да ги гладя. Леглото още не сме го сглобили даже, но ще го оправя с чаршафи когато се приберем от болницата. Това е 5 мин работа, не виждам защо да се прашат преди това.

# 275
Честно каэано преди 38 седмица не бих подготвяла леглото. Все пак и мъжът ми може да го постели докато сме в болницата. Мисля дори най-добре да оставя таэи эадача эа него. Протектор и чаршаф-колко му е. По-добре да са свежи чаршафите като се приберете с бебето.

Иначе дрешките бих подготвила в края на 37 седмица, после прибрани в гардеробчето. Така не мисля, че има проблем. Ако се види, че бебето ще идва чак на/след термин, бих ги иэпрала и още веднъж, ако ми е скучно. :Д И пак в краен случай и мъжът ми би се справил с прането. Важното е да са купени и да има подредба в детската/където ще спи бебето, другото не е драма да свършат и мъжете докато ние раждаме, ако бебетата подранят.

# 276
  • Варна
Аз в 37 г.с. прах и гладих, реших да не оставям за накрая, че не знаех как ще се чувствам. Леглото няма да постилам. ММ да го оправя или като ни изпишат ще си го постеля. Дрешките стоят в един кош сгънати и покрити, не съм ги наредила в гардероба още.

# 277
Аз съм почти готова с прането, остава ми гладенето, за което вече установих, че е бая времеемко, та който ще глади да го има предвид Bowtie В края на 8-ми месец съм, но не искам да оставям за накрая, че са си доста неща.

# 278
  • София
Аз нямам спомен кое кога правих, защото работих до деня на раждането и всичко беше когато сеаря.
За чаршафи, стерилизация на шишета и биберони, разни малки неща се погрижи мъжът ми докато съм в болницата.

# 279
Аз бях на преглед и ми казаха, че бебчо ще се роди най-рано в 39-40 г.с. и реших да не бързам. Реално в 39 ги изпрах и ги дадох на мама да ги изглади. Аз изгладих само някои определени. В крайна сметка се роди два дни преди термина си. Когато се прибрахме от болницата му сложих една изпрана пеленка на дивана и набързо оправих леглото. Неща, като скрин и легло бяхме оставили той да сглоби докато съм в болницата. Като се прибрах преместих дребките му от нашия гардероб в неговия, а самото скринче и легълце избърсах непосредствено преди ползване.

# 280
  • Пловдив
Изпрах и изгладих всичко , като бях в осми месец. И по- добре, защото след това ми беше тежко с корема и не ми беше до гладене. А и работех и аз до последния ден и гледах по- бързо да отметна тази задача.
Застлах леглото на бебето 3-4 дни преди плануваното секцио.

# 281
Чанта аз харесах тази:
https://minene.bg/%d1%87%d0%b0%d0%bd%d1%82%d0%b8/204-%d0%bd%d0%b … d0%b5%d0%b6.html#
Не е много евтина, но е голяма, има аксесоари, става и на раница иии въобще много функционална ми изглежда. В олх съм мяркала запазени втори ръка на добри пари.

Аз космонавт реших чак за 3-6м, за късна зима. Сега в началото ще е в зимен чувал за количка и с плюшено гащеризонче тип космонавтче, зависи според температурите де... Общо взето последно време ноември, декември не е чак толкова люта зимата.

В 37 седмица всички дрешки са изгладени, защото вече усещам, че силите ме напускат. Останаха ми чаршафи, пелени, одеялца и тем подобни, засега само съм ги изпрала, но те са бързи за гладене.... Мисля седмица преди термин да постеля леглото (така мисля бях направила с първото дете)... Ако нещо има изненада и по-рано дойде все пак няма да е голяма философия да метна един чаршаф, като се приберем от родилното. Моят мъж не бих му задала такива задачи, много е зле по това отношение и после ще трябва да минавам след него, така че ще му спестя гимнастиката Joy

Един въпрос към момичетата, които ще гладят. Аз изпрах дрешки, пелени и чаршафи. В 35 г.с. съм. Въпросът е кога е адекватно да ги изгладя и също кога постелихте/ще постелите протектор, чаршафче, така че
да е готово легълцето? Отгоре се постила може би одеяло после да не се праши.

Последна редакция: сб, 23 окт 2021, 20:40 от Sum_mer

# 282
Здравейте, какви шишета взимате - марка, материал, антиколик или не ?
Колко броя са необходими ?
Blush

# 283
Имам сета эа новородени на Филипс Авент. Мисля, че са 4 шишета в него-2 големи и 2 малки(но не съм го отваряла от септември и не помня с точност вече), биберон и четка эа почистване. Повече шишета ще вэимам след раждането. Със сигурност ще полэвам, эащото дори при кърмене искам да иэцеждам и да съм понякога ,,свободна", таткото да се грижи эа бебето.

Чантата ми эа количката е на същата марка като нея и много я харесвам, эакача се нормално, но и има опция с едни магнитчета. Отдолу е с кожа, не е прекалено голяма да пречи, вътре е с раэделения, има и термо чантичка и портмоне към нея, което също може да се эакачи с магнит на дръжката, примерно като човек паэарува и да не търси дълго време. Умишлено не исках раница, эащото няма да се чувствам комфорно по естетически причини-мраэя раници и не нося. Също така чантата е унисекс и когато таткото раэхожда бебето, няма да се притеснява. В началото бях эагледала една дамска кожена чанта, която става на такава эа количка, но си беше прекалено женствена :Д

Эа жалост ние я вэехме в магаэина, а онлайн в момемта я има на много по-ниска цена.

# 284
Здравейте, какви шишета взимате - марка, материал, антиколик или не ?
Колко броя са необходими ?
Blush

Имате ли намерение да кърмите, или ще давате АМ?
Ако ще кърмите, шише може да не ви е необходимо.
Ако ще цедите кърма да давате от шише понякога, то едно-две ще ви свършат работа.
Ако ще давате АМ, предполагам, че ще са ви необходими поне 3-4, нямам опит с това.

Аз ползвах на Авент за изцедена кърма, доволна съм, други не съм пробвала.

Общи условия

Активация на акаунт