Подготовка за малкия човек - тема 15

• 36 179
  • 773
  •   1
Отговори
# 315
Аз съм 37+5 и подготвих основните неща:

Направлението за раждане+изследванията
Еднократни гащи за след раждане
Несесер Тоалетни принадлежности
Чай за кърмачки+протеин за кърмачки (и шейкър чаша за него)
Розалгин за промивки (първия път ми носеха запарка от смрадлика, но сега няма да има свиждания и няма кой да ми носи)
Дрешки и одеялце за бебето за изписването
Сешоар
Корсет (ако въобще ми стане:joy:)
Помпа за кърма
Залъгалка
Възглавничка за пътуване от тези за врат, много са удобни след нормално раждане да се сяда върху тях, особено с шевове
Подплънки за гърди, сутиен за кърмачки

Останаха ми да мушна джапанки и дрехи за мен... И евентуално мисля да си взема нещо сладичко.

Момичета, вие кога ще гласите чантата за болницата? В момента гледам различни видеа в ютюб и има всякакви препоръки. В смисъл... сега в 31 г.с. със сигурност няма да глася нищо, но от 36та натам ще гледам да имам готовност. А както лети времето... ей го къде е. Чудя се дали нещата ще се смажат и ще ,,замиришат" каквото и да значи това (цитирам ютюбърките :Д), ако още от 36та седмица са в куфара. Други пък ги редят на един рафт и като изтекат водите бързо нареждат в чантата или куфара, за да са по-,,свежи".
Друг е въпросът кое е смислено да се взима и кое не. Ще ми е много интересно да прочета вие какво сте си взели или пропуснали, което смятате за много важно за болницата.

# 316
Хм, къде е информацията за 6 процента комисионна? Аз доколкото разбрах тя се заплаща само за митница/наложен платеж/асистирано пазаруване. Моята пратка няма никое от изброените, за сега вписаната сума отговаря точно на изчислените килограми.

Може би аз не съм разбрала правилно.
Благодаря ти

# 317
Зависи къде ще раждаш и какво изискват от болницата.
Аз си носих багаж само за мен - нощници, чехли, превръзки и козметика.
За бебето всичко се осигуряваше от болницата.
Очакваше се да родя по-рано и багажа ми беше събран още в 35 седмица и стоеше до вратата. Родих 18 дни преди термин.

# 318
  • Варна
Момичета, вие кога ще гласите чантата за болницата? В момента гледам различни видеа в ютюб и има всякакви препоръки. В смисъл... сега в 31 г.с. със сигурност няма да глася нищо, но от 36та натам ще гледам да имам готовност. А както лети времето... ей го къде е. Чудя се дали нещата ще се смажат и ще ,,замиришат" каквото и да значи това (цитирам ютюбърките :Д), ако още от 36та седмица са в куфара. Други пък ги редят на един рафт и като изтекат водите бързо нареждат в чантата или куфара, за да са по-,,свежи".
Друг е въпросът кое е смислено да се взима и кое не. Ще ми е много интересно да прочета вие какво сте си взели или пропуснали, което смятате за много важно за болницата.
По принцип е хубаво като влезеш в 9тия да имаш готовност. Въпреки, че аз чаках няколко дни преди датата за секцио да го достегна, но имах списък и всичко ми беше налично, просто чакаше да го подредя.

# 319
  • Пловдив
Аз раждах в частна болница и не съм носила почти нищо.
Дрехи за изписването на мен и бебето
Джапанки
Помпа за кърма
Сешоар, преса, шампоан , сапун , дезодорант, зарядно за телефон, ластик за коса
Всичко останало беше осигурено в болницата.
Подготвих багажа няколко дни преди плануваното секцио.

# 320
  • София
За раждащите естествено - не разчитайте, че като ви изтекат водите ще имате време да редите багаж. Между моето изтичане и проплакването на бебето имаше точно 2 часа и 40 а 50 минути. Контракции не знам на колко минути, но едвам успях да стигна до тоалетната (мускулатурата се мотпуска и се налага) и после до колата. Багажът беше в нея и за 10-15 минути бяхме в болницата. Вече не помня какво имаше в него, но си бях взела сладки нещица - протеинови барчета и шоколад.
Не заменяйте също превръзките за родилки с гащи за възрастни - в този момент няма да търпите стегнато и спарено. Най-добре си е с еднократни гащи.

# 321
Snowwhite, ти не беше ли в Германия? Тук при нас е много различно със списъка в зависимост от болницата (държавна, частна, коя точно частна и т.н.)
Аз вече имам раждане в държавна и в частна, мога да опиша разликите, може и на лично, ако те интересува, за София става въпрос.
Подкрепям горното мнение, първия път бях приготвила багажа в 36-а седмица, то при мен време имаше да събирам и като ми изтекоха водите, ама шашът беше толкова голям, че не го препоръчвам.
Вчера ми беше второто раждане, значи едва имаше време да стигнем навреме до болницата, даже във ваната влязох, като беше едва наполовина пълна, толкова интензивно се случиха нещата. Не оставяйте за последния момент, нагласете си, каквото трябва, поне основното, месец по-рано, ще ви е по-спокойно.

Последна редакция: ср, 27 окт 2021, 22:33 от Melusine

# 322
Здравейте отново,
Вие на какъв бебефон сте се спрял?
Гледам едни Robicam, дали някой ги е чувал или ползвал?
Като параметри звучат доста добре и са по - ниски като цена от Авент и т. Н

# 323
  • Beyond the stars
Аз поръчах от друг немски сайт чрез GGBG. Ще дам по-подробни впечатления като ми пристигне поръчката, но засега съм доволна от комуникацията.
Поръчах столче от mytoys.de на цена от 306 евро, което тук се продава за 950 лева. Смятам, че даже и на черния петък няма да е на такава добра цена, но ще следя.

И аз гледам също за 309 Евро едно столче, на - 18%.Та за това се чудех, дали ще има по - големи намаления. В Бг е 1200лв.
Четох в сайта на GGBG, че доставката е 3лв на кг и отделно 6% комисионна..и това е до София само.

3лв на кг само, 38.80 до техен офис излезе доставката миналата седмица. На фона на това, че столчето, което поръчах е 600 тук, а заедно с доставката не стигна 300, мисля че доста добре съотношението Blush

Последна редакция: чт, 28 окт 2021, 08:40 от Вълшебство

# 324
Момичета, може ли да дадете линкове със закупените столчета?

# 325
  • Beyond the stars
Момичета, може ли да дадете линкове със закупените столчета?

https://www.mytoys.de/cybex-auto-kindersitz-pallas-fix-silver-li … moon-3553219.html

Auto-Kindersitz Pallas-Fix, Silver-Line, Blue Moon  (май няма да се получи с линковете, за това давам и модела.)

За малко по-големи е нашето. 124.90 Евро беше, когато поръчвах Blush Старото ни беше Britax от Амазон, преди Брекзит. 220 лв излезе тогава на фона на около 500 тук.

# 326
Здравейте отново,
И аз мисля закупуването на Robicam, а не масово предрагащите се бебефони.

# 327
Ние се спряхме на камера Xiomi, по около 50-100лв са и може да се свържат към няколко телефона. Може да се правят снимки и клипове даже. За мен това е най-добрият вариант като съотношение цена-качество.
Мога да го наблюдавам дори когато не съм вкъщи.

# 328
А таэи камера има ли эвук, Пистачио? Эвучи супер.

Аэ съм в голяма дилема с тоя бебефон, чакам до последно и може би чак след раждането ще купя след като видя как върви с бебето, чува ли се и беэ бебефон и т.н. Насочила съм се към това:

https://www.amazon.de/Video-Baby-Monitor-Gespr%C3%A4chsr%C3%BCck … MZ1J93Y&psc=1

Ако филипс авент беше с добри реценэии, бих вэела него честно каэано. Все пак и второ сме планирали дай Боже и цената би си эаслужавала. Ама като чета колко е эле и ми се отщява. Реално как е Авент при вас? Наистина ли е с лош тон и бърэо се раэваля?

# 329
  • Beyond the stars
Здравейте отново,
И аз мисля закупуването на Robicam, а не масово предрагащите се бебефони.

Ние сме с китайски от Алиексперес вече 3тата година. ей такъв https://www.aliexpress.com/i/32969061098.html
Работи си, има звук, картина. Сложно ми се струва да търся специално телефон, който да е за тая камера.
Пък този си го ползваме и като пътуваме без проблем.

Общи условия

Активация на акаунт