Подготовка за малкия човек - тема 15

• 36 190
  • 773
  •   1
Отговори
# 300
Благодаря много за отговора, Pistachio

а освен столчето това нещо необходимо ли е? Адаптери имаме.

https://dundio.com/за-кола/moon-gmbh-isofix-основа-за-столчета-за-кола-moon-plus1-i-size-28210000.html?dundio=manufacturers%5B602%5D

# 301
Не съм запозната точно с този модел кошче за кола, но попринцип кошчетата за новородени могат да се слагат с коланите на колата.
Това е Изофикс база, която си стои в колата и вие само закачате кошчето върху нея.
Ако нямате база, се закрепя с колана на колата.
Ако са поставени правилно, и двата начина на закрепяне на кошчето  са достатъчно безопасни.
Нашето кошче нямаше Изофикс база и си го слагахме с коланите. Сега вече минахме на следващия размер столче за кола и то е с такава база.
Има тема във форума "Избор на столче за кола", може там да си зададете въпросите, има по-запознати с въпроса хора.

Адаптери към количката ли имате? Може да проверите какви марки и модели са съвместими, понякога може количката и кошчето за кола може да са на различни марки.

# 302
Благодаря! Ще потърся темата.

# 303
Относно шишетата аз имах четири на нък. Две 150 и два 240. Големите чак сега започваме да ги ползваме, а малките като малък. Имах много кърма даже за поне две бебета и постоянно се извеждах и съответно оставях да дава някой друг. Използвах две големи шишета на авент за контейнер, а останалото беше когато ядем. Едното малко шишенце беше с вода и му давах всеки ден след храненето, защото това предпазва от млечница, само една глътка. Сега пие Пт неразливаема чаша с дръжки на авент за 6+. За легълцето люлка нашето е с възможност да се махнат колелцата и да стане люлка. Дървено е и е точно като по филмите с извитите краища. Опитах да го люлея около една седмица и когато отидохме на вилата ни и там легълцето му е нормално и не се люлее. Рев и цяла нощ не искаше да спи. Като се прибрахме вкъщи сложих колелцата и повече не ги махнах, защото ние много пътуваме и не ми беше Ок да се налага да го люлея на всякъде. Имаме шезлонг люлка и той е много хубав често когато не може да спи заспива в такова легълце. 

Често да си призная незнам дали има вариант за сушене, но мисля че има. Напоследък не стерелизирма, а ако да рядко. Мия нещата и ги поправям с вряла вода.

# 304
В моя сет эа новородени на Авент шишетата са 2х125 мл и 2х260 мл. Тоест явно е смислено да се вэемат такива раэмери в началото.

# 305
В началото се ползват по-малките, по-натам по-големите. Може да се ползват и за съхраняване на изцедена кърма.

# 306
  • София/Севлиево
Моето бебе е на АМ.Имам 4 малки шишета Томи Типи (едното е за вода),на моменти стерилизирането ми идва в повече,но не мисля да купувам още.Имам и две големи(такъв бе комплекта-две малки и две големи),от тях може още поне 2 да взема.Той вече яде по 120 мл и скоро малките няма да ми вършат работа.
С дрехите бях готова в 34 г.с и добре,че стана тъй, защото в 35 влязох в болница и в 37-ма родих.Не съм гладила всичко,т.к.имам сушилня с бебешка програма и някои неща минаха през нея Вече всичко минава от там и нищо не гладя.Педиатърката каза,че щом минават през сушилнята няма нужда от гладене.

# 307
С първото дете ползвах стерилизатор за микровълнова на Томи Типи, много успешна покупка, изгледа още две бебета след моето. От шишетата не съм толкова впечатлена, предпочитам Медела, Нук от серията Nature sense, че другите зверски текат. Шишетата на Chicco са много красиви, но също доста текат и не бих купувала за второто дете от тях. Ползвах 4 шишета, защото кърменето хич не вървеше, и имах едно за вода на Suavinex (също красиво, ама тече). На легла-люлки не съм фен и нямах проблем с първото дете, но то за това правилен отговор няма, за едни е излишно, други се кълнат, че им спасява живота, особено през нощта.

# 308
Здравейте,
Нова съм и до сега само съм ви следила. Терминът ми е 23.01
Имам въпрос, към тези, които са поръчали от babymarkt. De
Пише, че доставят само до Германия.
Вие как процедирахте?
И още едно питане... Дали според вас се очакват в тези сайтове по - големи намаления за черния петък?
Благодаря предварително Simple Smile

# 309
Поръчваш до адрес на превозвач и така, аз ползвах Гъбко и нямам забележки. Те постоянно имат някакви акции.

# 310
Аз поръчах от друг немски сайт чрез GGBG. Ще дам по-подробни впечатления като ми пристигне поръчката, но засега съм доволна от комуникацията.
Поръчах столче от mytoys.de на цена от 306 евро, което тук се продава за 950 лева. Смятам, че даже и на черния петък няма да е на такава добра цена, но ще следя.

# 311
Момичета, вие кога ще гласите чантата за болницата? В момента гледам различни видеа в ютюб и има всякакви препоръки. В смисъл... сега в 31 г.с. със сигурност няма да глася нищо, но от 36та натам ще гледам да имам готовност. А както лети времето... ей го къде е. Чудя се дали нещата ще се смажат и ще ,,замиришат" каквото и да значи това (цитирам ютюбърките :Д), ако още от 36та седмица са в куфара. Други пък ги редят на един рафт и като изтекат водите бързо нареждат в чантата или куфара, за да са по-,,свежи".
Друг е въпросът кое е смислено да се взима и кое не. Ще ми е много интересно да прочета вие какво сте си взели или пропуснали, което смятате за много важно за болницата.

# 312
Аз поръчах от друг немски сайт чрез GGBG. Ще дам по-подробни впечатления като ми пристигне поръчката, но засега съм доволна от комуникацията.
Поръчах столче от mytoys.de на цена от 306 евро, което тук се продава за 950 лева. Смятам, че даже и на черния петък няма да е на такава добра цена, но ще следя.

И аз гледам също за 309 Евро едно столче, на - 18%.Та за това се чудех, дали ще има по - големи намаления. В Бг е 1200лв.
Четох в сайта на GGBG, че доставката е 3лв на кг и отделно 6% комисионна..и това е до София само.

# 313
Хм, къде е информацията за 6 процента комисионна? Аз доколкото разбрах тя се заплаща само за митница/наложен платеж/асистирано пазаруване. Моята пратка няма никое от изброените, за сега вписаната сума отговаря точно на изчислените килограми.

# 314
Snowwhite, ние сме почти в един и същ етап от бременността. Аз съм в 30 седмица. Мисля куфара да го стагям също около 36-37 седмица. Не мисля, че нещо ще се вмирише в куфара след като е изпрано и прибрано, а пък и може да си го препираш от време на време, ако мислиш, че много се е застояло там.

Аз ще раждам в болница Надежда и в сайта им е описано подробно какво предлагат те и какво да носи майката за нея и бебето и от техния списък единствено се,чудя дали да не заменя превръзките с гащи за възрастни, за да ми е по-удобно. Може би ще взема и от двете и ще преценявам в движение кое ми е по-добре.
Задължително ще ползвам козметика в разфасовки за пътуване, за да не пълня куфара с огромни туби.

Надявам се да имам кърма и ще си сложа един сутиен за кърмене и протектори за кърма.

Чудя се дали моята помпа за кърма да нося или да ползвам тяхната, ако се наложи, но това ще го решавам по-натам явно.

Повечето неща за родилното са стандартни и навсякъде пише почти едно и също, но много зависи къде ще раждаш, какво предлагат там и какво на теб лично би ти донесло повече комфорт и спокойствие да си носиш допълнително.

Общи условия

Активация на акаунт